Aile Forumu Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Aile haftası vesilesiyle düzenlenen aile forumu bugün Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in katılımıyla başladı. Sosyal medyada aile mahremiyetinin ele alındığı forumda başkan Görmez; sanal ortamın günümüzde, her türlü dedikodu, çirkin söz ve hakaretin dile getirildiği bir mecraya dönüştürülmesini eleştirdi. Çocuk istismarı ve kadının cinsel objeye dönüştürülmesine karşı da tepkisini dile getirdi.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:      Aile haftası vesilesiyle düzenlenen aile forumu bugün Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in katılımıyla başladı. Sosyal medyada aile mahremiyetinin ele alındığı forumda başkan Görmez; sanal ortamın günümüzde, her türlü dedikodu, çirkin söz ve hakaretin dile getirildiği bir mecraya dönüştürülmesini eleştirdi. Çocuk istismarı ve kadının cinsel objeye dönüştürülmesine karşı da tepkisini dile getirdi. 

Sosyal medyanın yanlış kullanılması halinde aile mahremiyetine verdiği zarar, aile forumunda masaya yatırıldı. Açılışı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez yaptı. Görmez; günümüzde sosyal medyanın yanlış bir mecraya sürüklenmesinden yakındı; 

Sosyal Medyadaki Yalan, İftira, Hakaret İnsanlığı Kuşatacak Hale Geldi

"Her türlü yalan her türlü iftira her türlü hakaret her türlü aşağılama her türlü sahtekarlık her türlü gıybet her türlü dedikodu daha önce bazen sadece iki insanın arasında kalabiliyordu sadece bir şehrin bir köyün bir kasabanın bir şehrin sakinleri arasında kalabiliyordu zararı yayılabildiği oranda etkiliydi şimdi sosyal medya marifetiyle yalan iftira dedikodu hakaret aşağılama her türlü gayri ahlaki söz ve davranış bir anda bütün insanlığı kuşatacak hale geldi."

Türkiye Diyanet Vakfı konferans salonundaki programa çok sayıda aile katıldı. Aile ocağının dünyadaki cennet olduğunu ayetlerle ortaya koyan görmez, günümüzde mahremiyet ve haya kelimelerinin doğru anlaşılmadığını belirtti; "Ailenin mahremiyeti allahın aileye yüklediği hürmet ve saygıdan dolayıdır. İmanın kendisi olan haya hayattır. O olmadığı zaman ölümdür ve biz onu sadece utanma duygusuna indirgeyerek yolumuza devam edemeyiz.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Çocuk İstismarı Konusunu da Gündeme Taşıdı

Görmez kamuoyunda sıkça tartışılan çocuk istismarı konusunuda gündeme getirdi; "Bir aydır bu ülkede çocuk istismarını konuşuyoruzve bu hepimizi insanlığımızdan utandırıyor.asıl insanlığımızdan utandıran bir hususta hepimizin üzerinden bu utancı ortadan kaldırmak varken bizatihi bu konuyu bir politik ayrışma ve bir birbirimizi suçlama konusuna dönüştürüyoruz.bu çok daha üzücü olmuştur."

Asla Cinsiyetimizi İnsanlığımızın Önüne Geçirecek Bir Hayat Yaşayamayız

Görmez, özellikle sosyal medyada kadının cinsel obje haline getirilmesine de tepkiliydi. İslamda kadın ve erkeğin eşit olduğunu ancak çiftlerin birbirine karşı sorumlulukları bulunduğunu vurguladı. "Biz bu dünyada birlikte yaşarken asla cinsiyetimizi insanlığımızın önüne geçirecek bir hayat yaşayamayız insanlığımız daima önde olacak.Mahremiyet açısından birinci vazife hiçkimse kendi cinsiyetini insanlığın önüne geçiremez bugün materyalizmin en büyük silahı kadını cinsel objeye dönüştürerek mahremiyetini ihlal ederek bedenini teşhir ederek reklam aleti haline getirerek onu yok etmek oldu.

Görmez; ilim adamlarını, sosyal medyanın doğru kullanımı konusunda bir ilmihal hazırlamaya davet etti;

"Bizim hemen bir sosyal medya ilmihalimize ihtiyacımız var arkadaşlar diyanet işleri başkanlığımız din işleri yüksek kurulumuz hocalarımızın biraraya gelerek iletişim uzmanlarıyla birlikte oturarak sosyal medya ilmihali sosyal medya ahlakı sosyal medya hukukuna ihtiyacımız var. Diyanet İşleri Başkanının ailelere de bir mesajı vardı;

"İlkokullardan itibaren ders kitabı olarak okutulması gereken sadece bilgi olarak değil aynı zamanda çocuklarımıza bir bilinç olarak onları bütün bu kötülüklerden koruyacak bir bilinç olarak merhamet eğitimi ve mahremiyet eğitimi çok önem arz ediyor."

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
41. Hafızlık Merasiminde 105 Hafız İcazet AldıÖnceki Haber

41. Hafızlık Merasiminde 105 Hafız İcaze...

Başkan Görmez, Kilis’te din görevlileriyle bir araya geldiSonraki Haber

Başkan Görmez, Kilis’te din görevlileriy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!