Diyanet Reisinden Hac Mağdurlarına Cevap

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Hac kurasında ismi geçmeyenlerin ve yakınlarının tepkisine \"Biz de Çok Üzüldük\" diyen Diyanet İşleri Balkanı Mehmet Görmez \"Kota elimizi kolumuzu bağlıyor, Kura en iyi sistem\" dedi.
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
 
DiniHaberler.com.tr:  Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hac kuralarından sonra Diyanet'in telefonlarının kilitlendiğini belirterek, hac için en iyi yöntemin kura sistemi olduğuna vurgu yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Silopi'ye gidip halka seslenen Görmez, aralarında SABAH muhabirinin de olduğu bazı gazetecilere açıklamalarda bulundu. Hac kuralarıyla ilgili vatandaştan gelen sitemleri anlatan Görmez şunları söyledi:

TELEFONLAR KİLİTLENDİ:
Kuraların ardından birkaç gündür telefonlarımız adeta kilitlendi. Tabii yıllardır üst üste müracaat ettiği halde kutsal topraklara gidemeyen vatandaşlarımız var. Ben bizzat bazılarıyla telefonda görüştüm.

İMKANIMIZ YOK: 1 milyon 750 bin müracaat var. Bütün dünyada Suudi Arabistan kota getirdikten sonra iki yöntemle hacılar belirleniyor. Biri sıra, diğeri kura yöntemi. Dolayısıyla sıraya koyarak götürme imkanımız yok.

KAT SAYIILI SİSTEM Her sene başvuru sayısının arttığını ve üst üste müracaat edenlerin olduğunu belirten Görmez, “Bu sene vatandaşlarımızın bir kısmı 'siz geçen sene 8 sene üst üste müracaat edenleri götürdünüz. Bu sene biz 9 senedir müracaat etmiş olduk. O zaman bizi götürün' diyorlar.

Geçen sene 8 sene üst üste müracaat edenlerin sayısı 50 bindi. Bu sene 9 sene üst üste müracaat edenlerin sayısı 500 bin. Ben zaten sadece bu 500 binin içinden seçtiğimde de yine sadece 59 binini götürmüş olacağım” dedi.

Suudi Arabistan'dan ümitli olduklarını ve görüşmelerin devam ettiğini de ekleyen Görmez, “Kesin kayıt yaptırmadan önce sonuçlar açıklanabilir” dedi. 5 kez müracaat 25 çekiliş demek Katsayılı kura sisteminin kullanıldığını vurgulayan Mehmet Görmez, “Bu şu demektir. İlk kez müracaat eden biri 1 kez ismini çekiyor. 5 kez müracaat eden 25 kez ismini çekiyor. Sistem böyle bir sistem. Biz her sene ilk müracaat edenlerden sadece yüzde 3-4'ünü götürebiliyoruz. Bu da hac ibadetinin önünü kesmemek için” dedi.
 
 

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

 

DiniHaberler.com.tr

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müftü Kahve İçmeye Gelmedi, Papaz ŞaştıÖnceki Haber

Müftü Kahve İçmeye Gelmedi, Papaz Şaştı

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden “Ailecek Camideyiz” etkinliğiSonraki Haber

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden “Aile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!