Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Sri Lanka Büyükelçisi Amza’yı kabul etti…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Sri Lanka Büyükelçisi Pakeer Mohideen Amza’yı makamında kabul etti.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr: Göreve yeni başlamasından dolayı Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e nezaket ziyaretinde bulunan Sri Lanka Büyükelçisi Amza’ya görevinde başarılı olması temennisinde bulunan Başkan Görmez,  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Ülkelerin büyüklüğü farklı inanç ve kültürleri barış içerisinde yaşatma becerisine bağlı olacaktır. Sri Lanka’nın, farklı inançları birlikte yönetme bakımdan son derece başarılı olduğunu öğrenmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilere güç kazandıracağını ifade eden Başkan Görmez, şunları söyledi;

“İslam dünyasının içerisinde bulunduğu sorunların en büyük sebebi doğru bir din eğitiminin olmayışıdır…”

Nitelikli birliktelik kavramı son derece önemlidir. Bu birliktelik için üç önemli husus vardır. Birincisi, inanç özgürlüğüdür. İnanç özgürlüğü, diğer bütün özgürlüklerden daha önemlidir. Bütün özgürlükler dünya hayatı ile ilgilidir. İnanç özgürlüğü, hem dünya hem ahret hayatıyla ilgilidir. İkincisi, ibadet mekanlarının varlığı ve yönetiminin özgür olmasıdır. Çünkü mabet, inanç mensuplarının kimliklerini yaşadıkları önemli yerlerdir. Üçüncüsü, sağlıklı ve doğru bir din eğitimidir. İslam dünyasının içerisinde bulunduğu sorunların en büyük sebebi doğru bir din eğitiminin olmayışıdır.

“Dini, hayattan ayıran bir din eğitimi doğru değildir…”

Dini, hayattan ayıran bir din eğitimi doğru değildir. Aklı, vahiyden ayıran bir din eğitimi doğru değildir.  İslam literatüründe aynı kökten gelen bir kelime vardır. Hüküm ve hikmet. Bizim hükümle hikmeti birleştirmemiz gerekir. Biz bunu Türkiye’de başardık. Hem lise hem fakülte seviyesinde verdiğimiz eğitim bütüncü bir eğitimdir. İmam Hatip Lisesi müfredatı dikkate değerdir.   Bu okullarda din ile dünya, din ile hayat birlikte öğretiliyor. Fizik, matematik, kimya gibi derslerle fıkıh, tefsir, hadis gibi dersler birbirinden ayrılmıyor. Müslüman için bu son derece önemlidir. Fakülte seviyesinde benzer başka bir eğitim var. İslami dersler ile sosyal bilimler ve felsefe bilimleri birbirinden ayrılmaz. Bu çok önemlidir. Bilgiyi ikiye ayırmak doğru değil. Dini ilimler ve dini olmayan ilimler gibi bir tasnifin doğru olmadığını düşünüyorum. Kainatı bir bütün olarak görmek, bilgiyi de bölmemek gerekiyor.

Başkan Görmez, Sri Lankalı Müslümanlarla tecrübe alışverişine hazır olduğunu ifade etti. Sri Lanka’da görev yapan imamların Türkiye’de kısa süreli hizmet içi eğitim almaları yönünde taleplerinin olduğunu ifade eden Başkan Görmez, söz konusu imamların ne zaman isterlerse Türkiye’de eğitim alabileceklerini de söyledi. Başkan Görmez, görüşmenin ardından Sri Lanka Büyükelçisi Amza’ya Kur’an-ı Kerim hediye etti.

 

 

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Görmez, Belçika Adalet Bakanı Geens ile görüştü…Önceki Haber

Başkan Görmez, Belçika Adalet Bakanı Gee...

Diyanet’ten engelli çocuklara anlamlı hediye…Sonraki Haber

Diyanet’ten engelli çocuklara anlamlı he...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!