Diyanet mutfağı ödüle aday

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Suudi Arabistan\'da sunduğu hizmet ve hijyen kurallarına uygunluğu dolayısıyla daha önce ödüllendirilen Diyanet İşleri Başkanlığı\'nın Mekke\'de hacılara hizmet veren mutfağı, ödüle tekrar aday gösterildi.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr: 

Suudi Arabistan'da sunduğu hizmet ve hijyen kurallarına uygunluğu dolayısıyla daha önce ödüllendirilen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mekke'de hacılara hizmet veren mutfağı, ödüle tekrar aday gösterildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Ayniyat Sorumlusu Muhammet Zeyd Özel, kutsal topraklarda görev yapan Türk gazetecilere, hacılar için yemek üretilen fabrika büyüklüğündeki mutfakları gezdirip bilgi verdi.

Hac görevlerini yerine getirmek için Diyanet İşleri Başkanlığı'nı tercih eden ve bu organizasyonla kutsal topraklara gelen hacı adaylarına kaliteli bir hizmet sunmayı hedeflediklerini söyleyen Özel, "2014 yılında Mekke Belediyesi tarafından birinci seçilen mutfağımızda, hacı adaylarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz." dedi.

200 kişilik ekiple 45 bin kişiye yemek

Özel, Türkiye'den getirdikleri 88 aşçı, hazırlayıcılar ve temizlik işçileriyle toplam 220 kişilik bir ekiple 45 bin kişiye yemek çıkardıklarını belirterek, "Türkiye'de diyetisyenlerin görüşleri doğrultusunda belirlenen menülerle yemeklerimizi burada hazırlıyoruz. Yemek taşıma araçlarımızla otellerde kalan hacı adaylarımıza temiz, güzel ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde dağıtıyoruz. Otellerde verdiğimiz hizmetlerde, yemekhane servis personeli olarak Türkiye'den getirdiğimiz 300 genç görev alıyor. Bu bizim için ayrı bir mutluluk verici husustur." diye konuştu.

Şu ana kadar herhangi bir sıkıntı ve aksaklık yaşanmadan yemek hizmetlerini gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Özel, şöyle devam etti:

"Şu an itibarıyla Mekke-i Mükerreme'de 38 bin hacı adayımız var ama biz opsiyonlu düşündüğümüz için 45 bin kişiye yetecek şekilde yemeklerimizi çıkartıyoruz. İnşallah hacı adaylarımızın bu sene de sağlıklı bir şekilde beslenmelerini sağlamaya çalışacağız."

Kullanılan malzemelerin yüzde 70’i Türkiye’den

Özel, hacı adaylarının Arafat'ta beslenme konusunda mağdur olmamaları için gerekli tedbirleri şimdiden aldıklarını anlatarak, "Aldığımız tepkiler çok olumlu. Hacı adaylarımız, sunduğumuz hizmetten çok mutlular. Kullandığımız malzemelerin yüzde 70'i Türkiye'den geldiği için hazırlanan yemekler, insanımızın damak dadına uygundur. Onların mutluluğu, bizleri de sevindiriyor." ifadelerini kullandı.

Geçmişte sundukları hizmetten dolayı Suudi Arabistan makamlarından takdirler aldıklarını, hatta 2014 yılında Mekke Belediyesi tarafından "kaliteli, temiz ve hijyen kurallarına azami riayet gösterdikleri" gerekçesiyle birincilikle ödüllendirildiklerini kaydeden Özel, "Bu yıl da denetimlerden geçtik ve geçmeye devam ediyoruz. Şu ana kadar yapılan denetimlerde, bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Yeniden ödüle adayız." değerlendirmesini yaptı.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Geçici Kur\'an Kursu Öğreticisi Alımı YapılacakÖnceki Haber

Geçici Kur\'an Kursu Öğreticisi Alımı Ya...

Şehit yakınları kutsal topraklara ulaştıSonraki Haber

Şehit yakınları kutsal topraklara ulaştı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!