Diyanet\'ten Terör Saldırısı Mağdurlarına Manevi Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Diyanet İşleri Başkanlığı manevi destek uzmanı Zehra Yıldız, Ankara’daki terör saldırısında yaralanan ve çeşitli hastanelerde tedavi gören hastalara Diyanet İşleri Başkanlığı’nın uzmanlarınca manevi destek sağlanıyor.

DiniHaberler.com.tr:    Ankara'daki terör saldırısında yaralanan ve çeşitli hastanelerde tedavi gören hastalara Diyanet İşleri Başkanlığının uzmanlarınca manevi destek sağlanıyor.
Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında bir süre önce hayata geçen "manevi destek hizmeti", terör mağdurları için de veriliyor.

Ankara Kızılay'daki terör saldırısı sonrasında en çok yaralının getirildiği hastanelerden Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hastalara, Diyanet İşleri Başkanlığının görevlendirdiği uzmanlar psikolojik destekte bulunuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı manevi destek uzmanı Zehra Yıldız, terör saldırısından yaralı kurtulan ve Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren Özgür Çarboğa ile görüştü.

Yıldız, yaşanan travmayı ve acılı süreci atlatmak için tüm mağdurların ve onlara hizmet verenlerin yanlarında olduklarını vurgulayarak "Devletimizin tüm kurumlarıyla bu krizi el birliğiyle iyi bir şekilde atlatacağız. Diyanet İşleri Başkanımız tüm mağdurlara selam ve sevgilerini iletiyor. Normal hayatımıza dönünceye kadar sizlerin yanında olacağız. Bu süreçte en büyük destek size yakınlarınızdan gelecek. Onların desteği sayesinde bunu daha kolay atlatacaksınız. O kötü durumu yenmeniz için o noktayı silmeye gayret etmemiz gerekiyor" dedi.

Mağdurlara patlama anının tekrar tekrar yaşatılmamasının önemine işaret eden Yıldız, şunları kaydetti: 

"Terör mağdurlarına en başta aileleri ve yakınlarının ciddi desteği gerekiyor. Fiziksel anlamda iyileşip hastanemizden çıktıktan sonra normal hayata döndüklerinde ailelere en büyük tavsiyemiz, olayı tekrar tekrar konuşturarak ve anlattırarak yaşatmamaları gerekiyor. Bu noktada yardım edebilirler. Olayı sık sık hatırlamamaları, konuşurken arkadaşlarının 'nasıldı' diye sormamaları, 'tekrar anlatır mısın' şeklinde olayı yeni baştan yaşatmamalarını, bununla ilgili görselleri izlememelerini, gerekiyorsa psikolojik destek almaları için uzmanlara başvurmalarını tavsiye ediyoruz." Kaynak: Haberler.com

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehit Feyza Acısu için bu Kampanyaya Sizde Katılır mısınız?Önceki Haber

Şehit Feyza Acısu için bu Kampanyaya Siz...

KPSS başvuruları yarın başlayacakSonraki Haber

KPSS başvuruları yarın başlayacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!