Dünya Müslümanları Türkiye için tek yürek oldu…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Fetullahçı Terör Örgütü\'nün (FETÖ) darbe girişimini gerçekleştirdiği 15 Temmuz’da dünya Müslümanları, bu girişimin başarısız olması amacıyla Türkiye için el açıp dua etti.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini gerçekleştirdiği 15 Temmuz’da dünya Müslümanları, bu girişimin başarısız olması amacıyla Türkiye için el açıp dua etti.

15 Temmuz gecesi savaş uçaklarının alçak uçuş yaparak sindirmeye çalıştığı, tankların üzerine yürüdüğü halka, tüm yurtta minarelerden okunan salalar manevi güç verdi.

Türkiye'deki 90 bin caminin minaresinden aynı anda birlik çağrısı olarak salalar yükseldi. Dünya Müslümanları o gece okunan salalar için, “O gece semayı inleten salalar sadece Türkiye için değil, bütün İslam beldeleri içindi.” dedi.  

Dünyadaki Müslüman kuruluşlardan Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e ‘Geçmiş olsun’ dileği…

Darbe girişimi sonrasında tüm dünyadan Müslümanlara ait kurum ve kuruluşlardan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i telefonla arayan ya da mesajla ulaşanlar ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunup destek verdi.

Bosna’dan Kerkük’e, Makedonya’dan Filistin’e, Irak’tan Hindistan’a, Suriye’den, Sudan’dan Tanzanya’ya, Lübnan’dan Fildişi’ne, Kosova’dan Somali’ye, Arnavutluk’tan Arjantin’e pek çok ülkede Kur’an-ı Kerimler ve salalar okunurken, akşam namazlarından sonra vefat edenler için de gıyabi cenaze namazları kılındı, şehitler için dualar edildi.

Arjantin’den gelen bir mesajda “Halkın iradesine dayalı seçilmiş hükümete karşı bir avuç uşak tarafından gerçekleştirilen bu başarısız darbe girişimini kınıyoruz” denilirken Makedonya’dan gönderilen mesajda “Halkın iradesini tanklarla ayaklar altına alacaklarını zannedenler büyük bir hüsran içindedirler” ifadeleri kullanıldı. Filistin’den ise “Meşru yönetimin zaferi ve Yüce Allah’ın dünyanın dört bir yanındaki mazlumların umudu, destekçisi ve dostu olan Türkiye’yi selamete ulaştırması vesilesiyle Zât-ı alinize ve kardeş ülke Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a en kalbi tebriklerimizi sunarız.” şeklinde kutlama mesajı geldi.

İşte o mesajlardan bir kısmı:

Bosna Hersek Reisul Uleması Hüseyin Efendi Kavazoviç: Dün gece bizler için dehşet içinde geçen büyük bir imtihan gecesiydi. Dost ve kardeş ülke Türkiye’deki gelişmeleri büyük bir endişe ile takip ettik, Allah’ın Türkiye’deki kardeşlerimize yardımcı olması için dualar ettik. Bosna Hersek Diyaneti olarak Türk halkının özgürlüğünü muhafaza etmesi ve demokrasi geleneğini sürdürmesi için Türkiye Cumhurbaşkanına, Türkiye Hükümetine ve dostumuz Türk halkına tam bir destek verdiğimizi ifade etmek isterim. İnanıyorum ki, dün gece bütün İslam dünyasının gözü ve gönlü sizinle birlikteydi. Siz dün gece sadece Türk halkının hürriyetini ve bağımsızlığını korumadınız, bütün İslam ümmetinin hürriyetini ve umudunu korudunuz. Türk Devlet kurumlarının ve Diyanet’in bu imtihandan daha da güçlenerek çıkması için Yüce Allah’a dua ediyorum.

Filistin Evkaf ve Din İşleri Bakan Vekili Hasan Yusuf es-Sayfi: Yüce Allah’ın dünyanın dört bir yanındaki mazlumların umudu, destekçisi ve dostu olan Türkiye’yi selamete ulaştırması münasebetiyle Zât-ı alinize ve kardeş ülke Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a en kalbi tebriklerimizi sunarız. Bizler biliyoruz ki, bu sapkın güruhun böyle bir teşebbüse yeltenmesinin muharrik sebebi Türkiye Cumhuriyetinin tüm mazlum halkları ve özellikle Filistin halkını destekleyen duruşudur. Filistin meselesiyle ilgili yaşanan bütün süreçlerde Filistin halkını destekleyen insani ve siyasi duruşunuzu ve bütün şartlar altındaki desteğinizi unutmuyoruz ve asla da unutmayacağız. 

Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava: Değerli Kardeşim Mehmet Görmez! Türkiye’nin istikrarsızlığa düşmesi bizim için de kabul edilemez bir durumdu. Bu sebeple müsadenizle bir kez daha Türkiye’ye, liderine ve kardeş Türk halkına desteğimizi ifade etmek isterim. Hükümetiyle ve halkıyla Türkiye bizim hem dostumuz, hem destekçimiz hem de müttefiğimizdir. Bu nedenle Türkiye’nin daha istikrarlı, daha güçlü ve daha demokratik bir ülke olmasını canı gönülden temenni ederiz. Rabbim’den Türkiye’de bu tür olayların bir kez daha yaşanmamasını niyaz ederim. Allah Türkiye’yi korusun.

Makedonya İslam Birliği Başkanı Süleyman Recebi: Makedonya İslam Birliği ve Müslümanları olarak her zaman Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının, bütün resmi kurumlarıyla Hükümetin ve Türkiyeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Halkın iradesini tanklarla ayaklar altına alacaklarını zannedenler büyük bir hüsran içindedirler. Dileğimiz odur ki, bu olaya karışan herkesin yasalar çerçevesinde en şiddetli bir şekilde cezalandırılmasıdır. Olaylarda şehit edilen emniyet güçleri ve sivil vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, başta en yüksek devlet erkânı olmak üzere kahraman Türk halkına başsağlığı diliyorum. Cenabı Allah Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet payidar etsin. Türkiye’nin birlik ve beraberliğine kasteden bütün şer odaklarını kahrü perişan eylesin. Bu vahim olayların bir daha asla tekerrür etmemesi dileğiyle, Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Bulgaristan Başmüftülüğü: Komşu ve kardeş Türkiye’de demokratik yolla seçilmiş hükümetin devrilmesi için vahşi bir darbe girişiminde bulunuldu. Biz Bulgaristan Müslümanları adına demokrasi ve hukukun üstünlüğüne karşı yapılan bu acımasız, yasadışı, antidemokratik ve insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Çünkü bu yıkıcı operasyonun amacı Türkiye Cumhuriyetinde demokratik istikrarı ve bölgedeki güvenliği zayıflatmaktır. Başmüftülük yönetimi olarak şuna inanıyoruz ki, demokratik yolla seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümetin önderliğinde Kardeş Türk halkı demokrasi ve barışa karşı yapılan bu saldırıyı engelleyecektir. Adalet ve hukukun üstünlüğü uğruna hayatını feda eden yüzlerce Türkiye vatandaşına Allah’tan rahmet, binden fazla yaralıya acil şifalar ve Türk halkının çilesinin bitmesini diliyoruz. Ülkedeki Müslüman toplumun din kardeşlerimize karşı duyarlı olduğunu göstermek üzere akşam namazında  sonra camilerde Türkiye Cumhuriyeti’nde vatandaşların barış, huzur ve esenlik içinde yaşamaları için dua etmeleri çağrısında bulunuyoruz.

Suriye İslam Konseyi Başkanı Üsame Er-Rıfai: Türk mahkemelerinin haklarında adil karar vereceğine emin olduğumuz bir grubun, Türkiye’de başarısız bir darbe girişiminde bulunuşuna bütün dünya olarak hep birlikte şahit olduk. Türk adaleti, dünyaya bu girişimin gerçek yüzünü gösterecektir. Yüce Allah batılın mağlup olmasını hakkın ise galip gelmesini takdir etmiştir. Suriye İslam Konseyi olarak, Türk hükümetini, halkını ve müesseselerini tebrik ederken Türkiye’yi ve tüm İslam beldelerini kötülerin şerrinden ve zalimlerin tuzaklarından korumasını ve bu tuzakları kuranların kendi tuzaklarında helak olmalarını Yüce Rabbimiz’den niyaz ederiz.

Iraklı Alimler ve İmamlar Derneği Başkanı Said El-Lafi: Aziz memleketinize ve seçilmiş liderlerine karşı yapılan darbe girişimi haberlerini duyunca tüm halkımızın, yurtiçindeki ve yurtdışındaki Arap ve Müslüman kardeşlerinizin gözlerine gece boyunca uyku girmedi. Derneğimiz adına ve Türkiye’deki tüm Irak toplumu adına darbe girişimi karşısında ortaya koyduğunuz başarıdan dolayı büyük Türk milletini ve liderlerini tebrik ediyoruz. Allah, Türkiye’yi ve bütün İslam ülkelerini korusun.

Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic: Türkiye sadece Türk vatandaşları için önemli bir ülke değil bilakis bütün İslam ümmeti için önemli bir ülkedir. Bütün yaşanan olayların sonunda Allah'ın büyük bir lütfu ve yardımı olduğuna inanıyorum. Müslümanlar Türkiye'nin devlet ricaline ve halkına bundan sonra daha da çok dua edecek. Türk halkı ne kadar büyük bir halk olduğunu 15 Temmuz akşamı göstermiştir.

Hindistan İslam Fıkıh Akademisi Yönetim Kurulu Adına Emin el-Usmanî:  Allah’ın muhafazası ve yardımıyla düşmanlarının parçalamasından ve uluslararası güçlerin kurduğu oyunlara gelmekten kurtulan Türk halkını tebrik ediyoruz. Hindistan âlimleri olarak bizler düşmanın mağlup olması ve kahraman Türk halkının zaferi münasebetiyle hissettiğimiz sevinci ve mutluluğu ifade etmek isteriz. Allah (c.c.) samimi, cesur, uyanık, şuurlu liderliği korusun, zafere ulaştırsın, ayaklarını sabit kılsın, düşmanlarını helak eylesin. İlayı kelimetullah için birlik olan, kenetlenen kadın-erkek bütün Müslümanlara binlerce selam olsun.

Mogadişu Üniversitesi Rektörü Prof. Ali Şeyh Ahmed: Somali, Mogadişu Üniversitesi adına, Türkiye’nin istikrarını ve demokratik kurumlarını hedef alan ve askeriyenin içindeki küçük bir grup tarafından gerçekleştirilen askeri darbe girişimini en şiddetli şekilde kınıyorum.

Bizler, Türkiye’nin anayasal düzenini ortadan kaldırmak amacıyla harekete geçen şer güçlerinin mağlup olduğunu öğrenmekten büyük bir memnuniyet duyduk. Günümüz modern dünyasında Türkiye’nin gözle görünür, tarihi gelişim ve ilerleyişini durdurmaya yönelik olan bu alçakça eylem asla kabul edilemez.

Tanzanya Müslüman Alimler Kurulu Başkanı Süleyman Imran Kilimili:  Tanzanya Müslüman Alimler Kurulu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile halkını, bir grup hain tarafından vatanlarına karşı düzenlenen komplosunu boşa çıkaran cesur ve dik duruşu vesilesiyle kutlarız. Sayın Cumhurbaşkanı ve halk fitneyi yatıştırmak için kısa zamanda ferasetini ortaya koymuştur. Şayet Sayın Cumhurbaşkanı ve halkın bu duruşu olmasaydı Türkiye’deki kayıp çok daha büyük olurdu. Sayın Cumhurbaşkanı tüm dünyayı şaşırtacak derecede sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda başarılara imza atmıştır. Buna rağmen bu alçak hainler Türkiye’yi bir uçuruma sevk etmeye kalkmıştır. Allah’tan Sayın Cumhurbaşkanına ve Türk halkına refah, daimi huzur ve kalkınma ihsan etmesini niyaz ederiz.

Arjantin İslam Merkezi Başkanı Anibal Beşir Bakir: Ümmetin bütün fertleri gibi Arjantin’de yaşayan Müslümanlar ve özellikle Arjantin İslam Merkezi olarak gözlerimizi de kalplerimizi de sevgili Türkiye’ye doğru çevirdik; büyük bir dikkatle bu şer girişimini takip ettik. Halkıyla ve hükümetiyle Türkiye’yi muhafaza etmesi için Allah’a dua ve niyazda bulunduk. Arjantin İslam Merkezi ve Müslümanları olarak halkın iradesine dayalı seçilmiş hükümete karşı bir avuç uşak tarafından gerçekleştirilen bu başarısız darbe girişimini kınıyor; Türk halkının, ordusunun ve bütün partilerin demokrasi ve meşruiyet için adeta bir dönüm noktası olan duruşunu takdirle karşılıyoruz.

Fildişi Sahili-Şeyh Abdülaziz Sarba: Ülkenizin yaşadığı darbe girişimine dair haberleri medyada görünce gönülden yaralandım. Barışçıl ve dost olarak bilinen Türk halkı, inançsız ve kanun tanımaz insanlar tarafından yapılan böylesi bir barbarlığı hak etmiyor. Bu üzüntülü durumda, bu haksız başkaldırının kurbanlarına Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine taziyelerimi iletiyor, ayrıca hastanelerde yatan çok sayıdaki yaralılara da acil şifalar diliyorum. Allah’ın izniyle Türkiye güçlü bir millet olup karanlık eller tarafından organize edilen tüm bu olaylara rağmen yine dimdik ayakta kalacaktır.

Laos İslam Merkezi Başkanı Somboune Khan: Türkiye’de meydana gelen olayları haberlerden takip ettim. Darbe girişimi ülkeyi salladı. Pek çok insan hayatını kaybetti ve yaralandı. Ancak Allah lütfu keremiyle bu girişimi başarısızlığa uğrattı ve şu anda son buldu. İçinde bulunduğu bu durumdan kurtarması için ve daha fazla hayat kaybının olmaması için Yüce Allah’a halisane dua ediyorum.

Latin Amerika Müslüman Gençler Forumu Brezilya Şubesi Müdürü Ali Muhammed Abduni: Latin Amerika Müslüman Gençler Forumu Brezilya Şubesi olarak demokratik düzenine kasteden darbe girişimini engellemesi münasebetiyle kardeş Türkiye halkını kutlar; yüce halkına ve başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere seçimle işbaşına gelmiş yönetimine, emniyet güçlerine, sadık ordusuna tebriklerimizi sunarız.

Bizler dünyanın dört bir tarafında İslam’a ve Müslümanlara siper olan o hikmetli duruşu sebebiyle kardeş ülke Türkiye’ye çok sayıda komplonun kurulduğunun idraki içindeyiz.

Türkiye’nin idarecilerini, halkını ve tüm İslam ümmetini her türlü kötülükten muhafaza etmesini ve yeryüzündeki mazlumları müdafaa eden sağlam bir kale olarak baki kalmasını Yüce Allah’tan niyaz ederiz.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Iğdır\'da Müftü ve Vaiz açığa alındıÖnceki Haber

Iğdır\'da Müftü ve Vaiz açığa alındı

21 bin 60 pasaport iptal edildiSonraki Haber

21 bin 60 pasaport iptal edildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!