Gençlik İslam ile donanmış olduğu zaman önemlidir,

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Türkiye Camii ve Kur’an Kursları Dernekleri Federasyonu olarak bünyemizde oluşturulan gençlik konseyi bir yılı aşkın Gençlerin camilerimize gelmeleri için bütün camilerimizde çalışmalarını sürmektedir.

 Türkiye Camii ve Kur’an Kursları Dernekleri Federasyonu olarak bünyemizde oluşturulan gençlik konseyi bir yılı aşkın Gençlerin camilerimize gelmeleri için bütün camilerimizde çalışmalarını sürmektedir.

       İslama gönül vermiş ve bu uğurda her türlü sıkıntıya göğüs germiş genç kardeşlerim, sizler henüz gençliğinizin baharındasınız, sanmayın ki bu gençlik baki kalacak, bir gün sizlerin de özlemini çekeceğiniz ve bir daha ulaşamayacağınız geçliğinizi kaybedeceksiniz. Eliniz de bu gençlik varken, her yere koşup yetişme imkanınız varken, islam ile kendinizi donatmaya çalışın. Hz Ali'nin dediği gibi gençleri anlıyamamış iseniz dünyada işiniz bitmiş demektir.

      Gençlik bir toplum için en büyük güçtür. Bu gücün doğru insanların elinde nasıl iyiye, güzele, doğruya, ıslaha dönüştüğünü saadet asrında görüyoruz. Şirke
karşı, batıl ilahlara karşı, düzenin yanlışlarına karşı, maneviyatsızlığa, haksızlığa, beşeri düzenlere karşı korkusuzca hak davayı sahiplenen, yücelten gençler olmuştur. Bu gençlerin gücü yaşlarında değil eğitimlerindeydi, ahlaklarındaydı, aldıkları örnek modellerindeydi ve bağlandıkları ilahi merkezdeydi.

       Gençler bizim için en büyük değerimiz ve hayatın en güzel dönemidir. Bizler için en büyük zenginlik; silah, para, gümüş, altın değil; imanlı, ahlaklı, iffetli, izzetli, sorumlu bir gençlik yetiştirmektir.

      Gençlik İslam ile donanmış olduğu zaman önemlidir, değerlidir. Yoksa; İslamsız, tevhidsiz, ahlaksız, amelsiz bir gençlik şerdir, beladır.

      Unutmayalım biz imanla şeref bulmuş insanlarız. “İman edenlere yardım etmek, bizim üzerimizde bir haktır. Allah’ın yardımıyla Kur’anın güzellikleriyle süslenmiş bir gençlik neslini inşallah oluşturacağız.

      Hz. Harun gibi, hak yolda, hak yolun yolcularına yardımcı olabilen bir gençlik… Hz. Meryem gibi iffetiyle abideleşecek, hayâsıyla hayatını bütünleştirecek bir gençlik.insanların rızasını kazanmak için değil Allah rızası için dinini emrettiği şekilde örtünen bir gençlik. Ashabı uhdud gibi, zalimlere Allah’ın adını dillendirebilecek ve ölümüyle nice insanın dirilişine vesile olacak bir gençlik. Allah ve resulünün belirlediği inanç ve ahlaki esaslarla ayakta kalıp direnen, dünyada hakkın şahitliğini yaşatmak için yaşarsak şerefe, ölürsek ebede diyebilecek bir gençlik… Hakkı uyulmaya daha layık gören, bu dosdoğru yola uyan ve Allah’ın yolundan ayrı düşürecek yollara uymayan bir gençlik. Rabbine yaptığı ibadetle, hiçbir gölgenin olmadığı bir günde Rabbinin gölgesinde gölgelenmeyi hak edebilecek bir gençlik. Hedefi olan, gayesiz yaşamanın başıboş bir hayat olduğunun şuurunda olan bir gençlik..

    Allah'a karşı görev ve sorumluluklarını halisane duygularla ve layıkıyla yerine getirmeli, ibadetlerin kabulünün İhlâs’a bağlı olduğunu ve ihlâs’ın ebedi saadete vesile olduğunu bu gençlik unutmamalıdırlar. Özellikle de, ilim-amel-ihlâs düsturunu rehber edinmelidirler. Çünkü ilimsiz amelin bir anlamı olmayacağı gibi, ihlâs gözetilmeden yapılan bir amel de Allah katında kabul görmez.

      Bu gençlik İslam’ın hakikatleri ve ilahi düsturlarıyla beraber, güzel ahlak önderi Hz. Muhammed (s.a.v)’in ders dolu örnek yaşam ve yaşantısını öğrenmeli, öğrendikleriyle amel etmeli ve başkalarına da öğretmeye çalışmalıdırlar. Türkiye Camii ve Kur’an Kursları dernekleri Federasyonu olarak İnançlı bir gençlik yetiştirmek için çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürmektedir.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İmamlar öğretmenlik hakkı istiyorÖnceki Haber

İmamlar öğretmenlik hakkı istiyor

Bir Hikayem Var Çocuklar[1]!Sonraki Haber

Bir Hikayem Var Çocuklar[1]!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!