Görmez, Mazlumlar Türkiye\'ye umut bağladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
383
Kilis, hem Türkiye\'nin hem de insanlığın vicdan yükünü omuzuna almış bir şehrimizdir

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:      Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kilis’e gitti.  

Başkan Görmez, Kilis ziyaretine Türkiye Diyanet Vakfı’na (TDV) ait Suriyeli mültecilerin yemek ihtiyacını karşılayan yemek dağıtım merkezini gezerek başladı. Burada incelemelerde bulunan Başkan Görmez, yetkililerden bilgi aldı. Ardından Öncupınar Konaklama Tesisi'ne geçen Başkan Görmez, Şam Camiinde Suriyeli mültecilerle birlikte öğle namazı kıldı. Namaz sonrasında çocuklarla sohbet eden Başkan Görmez eşi Hatice Görmez ile birlikte Öncüpınar Geçici Barınma Merkezi içerisindeki Suriyeli kadınlar için oluşturulan sosyal tesisleri ziyaret etti. Başkan Görmez ve eşi Hatice Görmez, sosyal tesislerde eğitim gören Suriyeli çocuk ve kadınlarla sohbet etti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kilis halkının 5 yıldır Suriyeli kardeşlerine ev sahipliği yaptığını söyledi.

Son günlerdeki saldırılarda hayatlarını kaybeden vatandaşlara rahmet ve Kilis halkına geçmiş olsun dilemek üzere kente geldiklerini ifade eden Başkan Görmez, şöyle konuştu:

“Cinayet şebekelerinin hiçbir insani ve İslami değer tanımadığı sadece Kilis'e yönelik saldırılardan tespit etmek mümkündür…”

Kilis, hem Türkiye'nin hem de insanlığın vicdan yükünü omuzuna almış bir şehrimizdir. Ben öncelikle bütün Kilisli kardeşlerimizi ülkemiz ve insanlık adına canı gönülden tebrik ediyorum. Onların her birisi kendi akrabalarından, komşularından birisini misafir olarak aldılar. 5 yıldır Suriyelilere ev sahipliği yapıyorlar. Sevgili Peygamberimizin "Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir” hadisinin tatbik edildiği bir yeri görmek isterseniz Kilis'e geleceksiniz. Tabii bu arada söz konusu saldırıları gerçekleştirenlerin, bu cinayet şebekelerinin hiçbir insani ve İslami değer tanımadığı da sadece Kilis'e yönelik saldırılardan tespit etmek mümkündür. Bir taraftan Kilisliler 5 yıldır kendi komşu ve kardeşlerine kendi ülkelerinden bombaların, silahların gölgesinden kaçan kardeşlerine kucaklarını, evlerini, hanelerini açmış ve hem ülkemizin hem de bütün insanlığın vicdan yükünü omuzlamışken böyle bir şeye maruz kalması son derece üzüntü verici. Cenab-ı Hak bir an önce Kilis'i, Suriye'yi ve buradaki bütün insanları kötülüklerden muhafaza eylesin."

“Kim ne yaparsa yapsın biz millet olarak insanlıkta ve insanlığın vicdanında kalmaya devam edeceğiz…”

Bir süre önce "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" adlı kampanya başlattıklarını hatırlatan Başkan Görmez, bu çalışmayla Suriyelilere yardım eli uzatmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Diyanet Vakfının, kamplarda ve sınırın ötesinde yardım faaliyetlerinin olduğunu anlatan Başkan Görmez, "Hayırsever milletimize en kalbi şükranlarımızı sunuyorum. Diyanet Vakfının bu çalışmaları diğer sivil toplum örgütleriyle artarak devam edecek. Kim ne yaparsa yapsın biz millet olarak insanlıkta ve insanlığın vicdanında kalmaya devam edeceğiz. Halkımızın da hiç aldırmadan iyilikte ısrar etmeye devam edeceklerine olan inancım tamdır." diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Görmez, Kilis’te din görevlileriyle bir araya geldiÖnceki Haber

Başkan Görmez, Kilis’te din görevlileriy...

Haftanın Vaazı, Beraat Kandili ve Şaban AyıSonraki Haber

Haftanın Vaazı, Beraat Kandili ve Şaban...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!