Hep Birlikte Türkiye Olacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
​DİYANET HABER- Bizim ayrıştırmalara değil, bir olmaya, birlik olmaya ihtiyacımız var.

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  

Bizim ayrıştırmalara değil, bir olmaya, birlik olmaya ihtiyacımız var.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar Terör saldırılarından dolayı ülkemizi kutuplaştırmaya çalışanlara fırsat vermeyelim ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar; Ülke Terör saldırıları ile sınanırken, ayrıştırıcı bir dil ile kutuplaştırma hevesinde olanlar, bu ülkenin çıkarlarına, geleceğine de saldırmaktalar.

 Özellikle geçmişten bu güne, ülkemizin manevi dinamikleri olan yayın organlarının hatırlatıcı, uyarıcı haberlerini, terörün sebepcisi olarak göstermek, son derece hadsiz bir yaklaşımdır.

Yayın organları üzerinden yapılan saldırılar kabul edilir nitelikte değildir.

Milli birliğimizi önceleyerek , manevi dinamiklerimiz hususunda son derece hassas, yerinde olan uyarılarla, bu ülkeye hizmet etmiş yayın organlarımıza yapılan saldırıları kınıyoruz.

Bu gün toplumsal gerçekleri bir tarafa koyarak, Terörün din üzerinden ayrıştırma yapmasını umarak, dinin temsil makamlarını ötelemeye kimse kalkmasın.

Biz birliğin, dirliğin,  bütün hassasiyetlerini gözeten bir milletiz.

Bu ülke 79 Milyonuyla değerlerin her çeşidine bu güne kadar saygı duymuş, duymaya da devam edecektir.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın, 2016 yılının son Cuma hutbesinde konu edindiği, tamamen uyarıcı nitelikler taşıyan hutbenin, yaşanan olaylarla ilintilendirilmesi, terörün ateşine odun taşımaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı, İslami hassasiyetleri gözeterek, dünden bu güne, toplumun manevi dinamiklerini ayakta tutmak adına, elinden gelen hassasiyeti göstermiştir.

 Hutbede söz konusu edilen uyarıların altına 80 Bin üyenin Genel Başkanı olarak imzamızı atıyoruz.

 İlk günden bu yana, Diyanet İşleri Başkanlığımızla görüşerek, gerek duyulduğu anda; birliğin, dirliğin gücünü, çekinmeden kullanacağımızı kendilerine deklare ettik.

Meydanları savaş alanına çevirmeye çalışan aklın karşısında, sevgiyle, merhametle duracağımızı, bu ülkenin mayasının kardeşlik düsturu olduğunu, tekrar hatırlatacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 

Dünyanın gündemine oturan Türkiye’nin yedi düvel karşısında vermiş olduğu Yeniden Kurtuluş Mücadelesi bu ülkenin başarısıyla sonuçlanacaktır.

İslam Dünyasının Dünya devletleri tarafından yok edilmek istenmesine bu ülke asla ve katta izin vermeyecektir.

 Ateş çemberine itilmek istenen ülkemizin iç dinamikleri hedef olarak görülürken

Alevi Sünni çatışması için malzemeler aranıyorken, Kürt-Türk kavgası körüklendirilmek isteniyorken , Laiklik kavramları üzerinden halkın kotları hedef alınıyorken , renkler, takımlar, tutumlar üzerinden bu ülke dizayn edilmek isteniyorken. 

Alevi’si ile Sünni’si ile, Kürdü ile Türkü ile, Laiki ile Anti laiki ile  yaşadığımız bu ülkenin bizim ülkemiz olduğunu bilerek adım atmalıyız.

 Tek tip insan modeli yerine, mozaiği andıran çeşitliliğimizin ülkemizin bir gücü olduğunu tekrar deklare ediyoruz.

Bugün meydanlarda korku dolu bakışlar aranmak istense de, bu halk bir olmanın etkisiyle  bütün şer odaklarını def edecektir.

Unutulmamalıdır ki!

Bu durum birilerinin başarısı değildir! 

Bu durum Kur’an’dan aldığımız gücün, vatan, millet devlet, kavramlarıyla yoğrulan bu ülkenin, tekrar şahlanacağı o günlere hazırlık hüviyeti taşıyor.

Bir insanı yasatmanın değerini bilen bu topraklarda, birilerinin ayağına taş değdiğinde, sebebini kendisine soran bir millet olduğumuz için,  Yaratılanı yaratandan ötürü sevdiğimiz için, Öldürmeyi değil yaşatmayı istediğimiz için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız hep birlikte TÜRKİYE OLACAĞIZ

Kin Nefret duygularıyla yetişen çocuklara sevgiyi aşılamak için, ‘Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar’ dediğimiz için hep birlikte TÜRKİYE OLACAĞIZ

Diyanetliler Platformu

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DİYANETİ Eleştirenler Hadlerini BilsinlerÖnceki Haber

DİYANETİ Eleştirenler Hadlerini Bilsinle...

Görmez’den hac kontenjanı müjdesiSonraki Haber

Görmez’den hac kontenjanı müjdesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!