Reklamı Geç
KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Hutbe ve Şiir Yarışması Şartnamesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
2016 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle düzenlenecek HUTBE ve ŞİİR yazma yarışmaları ile ilgili şartname yayınlandı.

Dini Haberler/ Özel İçerik

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

1. AMAÇ:
Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde personelimizin yeteneklerini geliştirmelerini, planlı çalışma alışkanlığı kazanmalarını ve mesleklerini cesaretle yapacak şekilde kendilerine güven duymalarını sağlamaktır.

2. YARIŞMA KONULARI:
A. Hutbe yazma yarışması konuları:
a) Cami ve Kitap
b) Dinde Orta Yol: İtidal
c) Tevhid ve Vahdet
ç) Cami ve Vahdet
d) Müslümanca Yaşama Sanatı
e) Cami ve Ümmet Bilinci
f) Cami ve Medeniyet

B. Şiir yazma yarışma konuları:
Cami, cemaat, ibadet, namaz, kitap, birlik beraberlik ve dini temalı diğer konular.

3. YARIŞMALARA KATILMA ŞARTLARI:
Başkanlığımız taşra teşkilatında görevli asıl-vekil ve sözleşmeli, erkek-kadın bütün personel katılabilecektir. Yarışmaya katılacak eserler özgün olacak; çeviri, uyarlama ve derleme olmayacaktır. Özellikle hutbe yazma yarışması bütün illerimizde açılacak, müftülerimiz, personelini özellikle hutbe yazma yarışmasına katılmaya teşvik edecek, her il hutbe yazma yarışması birincisi olan hutbeyi belirleyerek Başkanlığımıza zamanında gönderecektir.

4. MÜRACAAT:
Hutbe ve Şiir Yazma Yarışmasına şartları tutan personel, eserlerini imzalamış olarak 10 Haziran 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar bağlı bulundukları müftülüklere teslim edecektir. Önceki yıllarda Türkiye finallerine katılarak birinci, ikinci ve üçüncü olan personelin müracaatları kabul edilmeyecektir.

5. UYGULAMA:
a) Hutbe ve Şiir Yazma yarışmasında değerlendirme, ilgili kurulca edebi unsurlar, temanın işleniş tarzı, Türkçe ve gramer kuralları üzerinden yapılacaktır.
b) Yarışmaların değerlendirilmesi yalnızca il merkezinde yapılacak ve il genelindeki isteyen bütün görevliler yukarıda belirtilen hutbe ve şiir yazma konularından seçtiği bir konuda yarışmaya katılacaktır.
c) Eğitim merkezlerindeki hutbe ve şiir yazma yarışmasına katılacak kursiyer ve personelin çalışmaları, eğitim merkezinin bulunduğu il müftülüğüne gönderilecek ve il birincisinin belirleneceği yarışmada il seçici kurulu tarafından değerlendirilecektir.
ç) İl birincisi olanlar Türkiye genelinde yapılacak yarışmada ili temsil edecektir.

6. SEÇİCİ KURUL:
a) İl Seçici Kurulu,
İl genelindeki seçmelerin ve değerlendirmelerin yapılacağı Hutbe ve Şiir Yazma Yarışması İl Seçici Kurulu; il müftüsünün başkanlığında, bir müftü yardımcısı, baş/uzman/vaizlerden bir kişi, ilahiyat fakültesi öğretim üyesi/görevlisi bir kişi, eğitim merkezinden bir eğitim görevlisi, hutbe ve şiir yazma konusunda temayüz etmiş imam–hatip lisesi meslek dersi veya din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni iki kişi ile iki edebiyat öğretmeninden olmak üzere en az beş kişiden oluşur.
b) Yüksek Seçici Kurul,
Diyanet İşleri Başkanlığınca tespit edilecektir.

7. DEĞERLENDİRME ESASLARI
A- Hutbe Yazma Yarışmasında İl Seçici Kurulları şu hususlara dikkat eder:
a) Hutbe metninin özgün olmasına, 12 punto ve Times New Roman karakteri ile yazılmasına ve A4 kâğıdın bir sayfasını geçmemesine,
b) Ayet ve hadislerin kaynaklarının dipnotlarda gösterilip gösterilmediğine,
c) Henüz netleşmemiş görüşlere yer verilerek gereksiz tartışmalara ve huzursuzluğa sebep olacak hususlara yer verilmemesine dikkat edilecektir.

Değerlendirme;
1- Temanın kısa, anlaşılır ve düzgün cümlelerle işleniş tarzı 20 puan,
2- Edebi unsurlar (giriş, gelişme, sonuç, dip not vb.) 30 puan,
3- Türkçe ve yazım kuralları 20 puan,
4- Konuya hakimiyet, yeterli araştırma ve inceleme 20 puan,
5- Ön yargıya ve politik görüşlere yer vermeme 10 puan.

Toplam 100 puan.
B- Şiir Yazma Yarışmasında İl Seçici Kurulu şu hususlara dikkat eder:
a) Şiir metninin özgün olmasına, 12 punto ve Times New Roman karakteri ile yazılmasına ve A4 kâğıdına yazılmasına,
b) Şiirlerin 3 kıtadan az ve 10 kıta’dan fazla olmamasına dikkat edilecektir.

Değerlendirme;
1- Temanın işleniş tarzı 20 puan,
2- Edebi unsurlar 30 puan,
3- Türkçe ve yazım kuralları 20 puan,
4- Konuya hakimiyet 20 puan,
5- Ön yargıya ve politik görüşlere yer vermeme 10 puan.

Toplam 100 puan.
Yarışmacıların puanı, yarışma Seçici Kurul Üyeleri tarafından verilen puanların aritmetik ortalamasıdır. Eşitlik olması halinde sırayla değerlendirmeye esas olan hususlardaki puanlara bakılacak, eşitlik bozulmadığı takdirde kur’a çekimine gidilecektir.

8. YARIŞMA TAKVİMİ:
Hutbe ve Şiir Yazma Yarışmalarına katılacak görevliler, eserlerini 10 Haziran 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar eğitim merkezi müdürlüğü, il ve ilçe müftülüklerine; eğitim merkezi müdürlükleri ve ilçe müftülükleri de 20 Haziran 2016 Pazartesi günü mesai bitimine kadar il müftülüğüne teslim edecektir.
İl müftülükleri de Seçici Kurullarını toplayarak gerekli çalışmalarını yapacak, il birincilerini 22 Temmuz 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar belirleyecekler ve metinleri 05 Ağustos 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar Din Hizmetleri Genel Müdürlüğüne göndereceklerdir.
Yüksek Seçici Kurul, eserleri 16 Eylül 2016 Cuma gününe kadar sonuçlandıracak ve Türkiye 1., 2. ve 3.’üncüsünü belirleyecektir.

9. ÖDÜLLER:
Yarışmalarda başarılı olan personele il müftülüklerince teşvik ödülleri verilebilir. Başkanlıkça Hutbe Yazma ve Şiir Yazma yarışmalarında dereceye girenlerden:
Birinciye 5.000 ₺
İkinciye 4.000 ₺
Üçüncüye 3.000 ₺


DİĞER ŞARTLAR:
a) İlgili kurullarca yapılan değerlendirme sonuçları ve kararları bir tutanakla tespit edilerek özel dosyasında saklanır.
b) Yarışma sonuçları tutanakların seçici kurulda görevli bütün üyelerce imzalanmasından sonra ilan edilecektir.
c) Diyanet İşleri Başkanlığına gönderilen eserler, iade edilmeyecek ve Başkanlık bunları yayınlama hakkına sahip olacaktır. Eser sahiplerine verilen ödüller, telif hakkı yerine sayılacaktır. İl Seçici Kurulu değerlendirmeleri sonucunda birinci olan eserler dışındakiler bir yıl süreyle il müftülüğünde muhafaza edilecek, süre sonunda imha edilecektir.
ç) Yarışmalara katılan personel, bu şartname hükümlerini ve seçici kurul kararlarını kabul etmiş sayılır. Şartnamede belirtilmeyen hususlarda veya tereddüt halinde Diyanet İşleri Başkanlığının kararları geçerlidir.
İl Seçici Kurullarında üye olarak görevlendirilenlerden kurumlarınca yolluk ve yevmiye ödenmeyenlere azami net 100-(Yüz) ₺ ile iaşe, ibate ve yol masrafları, Yüksek Seçici Kurullarda başkan ve üye olarak görevlendirilenlerden kurumlarınca yolluk ve yevmiye ödenmeyenlere azami net 150-(Yüzelli) ₺ ile iaşe, ibate ve yol masrafları, Türkiye Diyanet Vakfınca/Şubelerce karşılanır.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri\'de Eğitim Hizmetleri Faaliyetleri SemineriÖnceki Haber

Kayseri\'de Eğitim Hizmetleri Faaliyetle...

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları ve Şartname Sonraki Haber

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Yarış...

KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!