'Kur'an'ı yaşamak çok büyük bir ibadet'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Bir kitap düşünün ki yüzüne bakmak, okumak, anlamak en büyük bir ibadet. Kuran'ı yaşamaksa çok daha büyük bir ibadet. Öyle bir kitabımız var" dedi.

Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmaları'nın açılışı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de katıldığı programla yapıldı. 

Görmez, programda yaptığı konuşmada, hafızlık ve güzel okuma yarışması yapıldığı böylesi bir günün bayram olarak nitelendirilebileceğini söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in insanlar için ne kadar önemli bir kitap olduğuna vurgu yapan Görmez, şöyle devam etti:

"Allah, yeryüzünün en bedevi toplumundan sahabe gibi bir nesil yetiştirdi ve o nesil yeryüzünün en yüce nesli oldu. Onlar Kuran'la yüceldiler. Öyle bir kitap ki bize varoluşumuzun anlamını anlatıyor. Bir kitap düşünün ki yüzüne bakmak ibadet, okumak ibadet, anlamak en büyük bir ibadet. Kuran'ı yaşamaksa çok daha büyük bir ibadet. Öyle bir kitabımız var."

"Hocalarımız size Kuran okumayı kısa sürede öğretir" 

Görmez, gelişen teknik imkanlarla Kur'an-ı Kerim okumanın 15-20 gün içerisinde öğrenilebileceğini belirterek, "15-20 gün kendinizi verin, bir hocamızın yakasına yapışın, inanın kısa sürede Kuran okumayı hocalarımız size öğretir" ifadesini kullandı. 

Çocuklara da Kur'an-ı Kerim'in mutlaka öğretilmesi gerektiğini dile getiren Görmez, Hz. Muhammed'in (sav) "İçinde Kuran okunmayan ev, yıkık bir harabeden farksızdır" dediğini anlattı. 

Bu seneki ramazan ayında "Hediyemiz Kuran olsun" çağrısı yaptıklarını vurgulayan Görmez, yeryüzünde hala Kuran'a iman ettiği ve Kuran'ı hıfzettiği halde evinde okuyacak Kuran'ı olmayan binlerce, milyonlarca Müslüman olduğunu belirtti.

Sonuçlar uluslararası jüri tarafından belirlenecek

Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmaları, 6-9 Temmuz tarihleri arasında Fatih ve Sultanahmet Camilerinde yapılacak. 

Organizasyon süresince her gün Fatih Camisi'nde saat 10.00'dan 15.00'e kadar hafızlık yarışmaları, Sultanahmet Camisi'nde de aynı saatlerde Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmaları gerçekleştirilecek. 

Vatandaşların da takip edebilecekleri yarışmalarda sonuçlar, oluşturulan uluslararası jüri tarafından belirlenecek. Yarışmanın kazananlarına ödülleri 10 Temmuz Cuma günü Sultanahmet Camisi'nde düzenlenecek törenle verilecek. Kaynak: Yeni Akit

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Alo Fetva' hattına gelen sorular 'pes' dedirtti!Önceki Haber

'Alo Fetva' hattına gelen sorular 'pes'...

Fitre kimlere verilir?Sonraki Haber

Fitre kimlere verilir?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!