Mİlli Eğitim\'de dev FETÖ operasyonu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 15 bin 200 personeli açığa aldı. Özel kurumlarda görev yapan 21 bin öğretmenin lisansı iptal edildi.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  

Milli Eğitim Bakanlığı, Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ örgütüyle irtibatlı 15 bin 200 kamu personelinin açığa alındığını ve bu kişiler hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. 

MEB Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ-PDY terör örgütü bağlantılı cuntacı bir grup ülkemizin demokratik hukuk düzenine ve kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişine yönelik bir darbe teşebbüsünde bulunmuş, bu teşebbüs devletimizin ve milletimizin ortaya koyduğu ortak dayanışma ve üstün gayret sayesinde bertaraf edilmiştir. Bu olay da göstermiştir ki, mezkûr terör örgütüyle bağlantılı tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla etkin bir şekilde mücadele edilmeli ve bu örgütün bütün faaliyet alanları ortadan kaldırılmalıdır" denildi. 

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: 

"Bu kapsamda, Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu yapıya ait tüm özel eğitim kurumları ve okullar ile barınma merkezlerinin yanı sıra, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ örgütüyle irtibatlı kamu personeline yönelik olarak kapsamlı bir çalışma yürütülmektedir. Bugün itibarıyla, Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 15 bin 200 kamu personeli açığa alınmış, bu kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca Bakanlığımızın bu yöndeki çalışmaları devam etmekte olup, kamuoyu gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir." 

21 bin öğretmenin lisansı iptal edildi

Özel kurumlarda görev yapan 21 bin öğretmenin lisansı iptal edildi.

Darbe girişimi sonrası kamudaki görevden almalar sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nda da geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Özel kurumlarda görev yapan 21 bin öğretmeninlisansı da iptal edildi. Böylece darbe girişiminin ardından 36 bin 200 kamu personeli ve öğretmen açığa alınmış oldu. Kaynak: Haber7 

 
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Operasyon Başladı 492 Personel Görevden AlındıÖnceki Haber

Operasyon Başladı 492 Personel Görevden...

YÖK, 1577 dekanın istifasını istedi!Sonraki Haber

YÖK, 1577 dekanın istifasını istedi!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!