Olukbaşı Cami temel atma töreni gerçekleştirildi
Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Olukbaşı mevkiinde inşasına yeni başlanan Olukbaşı Camii’nin temel atma törenini gerçekleştirdi.
Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yanında inşasına yeni başlanan Olukbaşı Camisi’nin temel atma töreni Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın da katılımı ile gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen törene Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Amirleri ile çok sayıda vatandaş da katıldı. Temel atma töreninde bir konuşma yapan ve Kastamonu’da camilere ciddi manada önem verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş; “Mimarisiyle olsun, yapılış tarzıyla olsun, içinin tefrişatıyla olsun her bakımdan camilerimiz doğal mimarisine uygun bir şekilde yapılmalı. Bunun için de Belediye Başkanı olarak büyük bir gayret gösteriyorum. Müftülüğümüz, vakfımız da bu konuda elinden geleni yapıyor. Son zamanlarda camilerimizin temizliği ile ilgili Sayın Valimiz de destek oldular ve personeller görevlendirdik. Camilerin temizliğine dikkat ediyoruz. Dış bakımlarına, ihtiyaçlarına, fiziki yapılarına ne tür eksikleri varsa elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz” dedi.
‘HASTANENİN KUZEY’E GİTMESİ BURAYA DAHA FAZLA YATIRIMI GEREKTİRİYOR’
Olukbaşı Cami’sinin Kastamonu’ya yakışan bir mimari ile inşa edildiğini dile getiren Babaş; “Mevcut cami 350 metrekareydi ve yeterli gelmiyordu. Bu yapmış olduğumuz camimiz bin 500 metrekare inşaat alanına sahip. Yaklaşık bin 300 civarında vatandaşımızın aynı anda ibadet edebileceği bir cami olacak. Kısa süre içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Önünden geçen yol ile birlikte dereyi kapatmak suretiyle burada geniş bir alan oluşturup insanlarımızın kullanımına açmayı düşünüyoruz. Tabi ortadan çevre yolu geçmesi hasebi ile geliş gidişler sıkıntı oluyordu. İnşallah bundan sonra bu civardaki vatandaşlarımız camilerinde istedikleri gibi ibadetlerini yapabilirler. Yine biraz daha ileride baraj yolu istikametinde çok güzel bir cami daha inşa ediliyor. Taban alanı 600 metrekare ve üç katlı toplamda bin 800 metrekare kapalı alana sahip büyük bir camimiz. Bu bölge hızla gelişiyor. Şimdi yeni bir proje başladı. Olukbaşı’ndan itibaren baraja kadar dere ıslahı. Şuanda ihalesi yapıldı ve müteahhit kısa zamanda başlayacak. Yani bölgeye hitap edecek; ibadethaneler, kurumlar, kuruluşlar, ihtiyaç olan yapılar buralarda yapıldığında şehrin büyük bir ivme kazanacağını düşünüyoruz. Hastanemizin de Kuzey’e gidecek olması bu bölgeye daha da çok yatırımın gelmesini gerektiriyor” diye konuştu.
Kastamonu Belediyesi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın