Reyyan Anaokulu Diyanet kampüsünde eğitim hayatına başladı…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
536
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı projesiyle oluşturulan Reyyan Anaokulu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katıldığı açılış töreniyle eğitim hayatına başladı.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı projesiyle oluşturulan Reyyan Anaokulu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katıldığı açılış töreniyle eğitim hayatına başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı kampüsü içerisinde yer alan ve 3-6 yaş çocuklar için eğitime başlayan anaokulunda Kur’an-ı Kerim dersleri başta olmak üzere değer eğitimi kapsamında sorumluluk, paylaşım, görgü kuralları, adap derslerinin yanı sıra drama, görsel sanatlar ve müzik dersleri de verilecek.

‘İlgiyle, bilgiyle ve sevgiyle’ sözüyle eğitim hayatına başlayan anaokulunun açılışını gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, okulun hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında çocukların eğitiminin bir istikbal meselesi olduğunu vurgulayarak, Müslümanların içinde bulunduğu durumun en büyük sebebinin ise eğitim meselesini çözmemiş olmalarından kaynaklandığına değindi.

Çocuk yeryüzünde masumiyeti, safiyeti, gerçek İslam’ı temsil eder…”

Çocuk, aslında yeryüzünde gerçek İslam’ı temsil eder. Çocuk masumiyeti, safiyeti temsil eder. Yüce Kitabın, Kerim Kitabın ifadesiyle gözün nurudur. İnsanoğlunun en değerli organı gözdür. Gözün de en önemli vazifesi ışıktır, nurdur. Yüce rabbimiz yüce kitabında çocuğu gözün nuru olarak tavsif der. Göz nurunu kaybettiği zaman görmez. İnsanlık çocukları kaybettiği zaman istikbal olmaz. Mazide kalır. Geleceğini görmez. Çocuk aynı zamanda Kuran’ın ifadesiyle kalbin sûrurudur. Kalbin sevincidir. Onun için sevgili Peygamberimiz her çocuğun Müslüman olarak doğduğunu haykırmıştır. Doğan her çocuk Müslüman olarak doğar. Çünkü çocuk rabbine teslim olmuştur. Çünkü çocuk da masumiyet, safiyet, günahsızlık vardır.

“Halep’te katledilen çocuklar için, gelecek nesillere iyi bir dünya hazırlayamadığımız için süt emen yavrular hürmetine Allah’tan af dilemeliyiz…”

Çocuklarımıza iyi bir dünya kuramadığımız için, iyi bir dünya hazırlayamadığımız için süt emen yavrular hürmetine Allah’tan af dilemeliyiz. Rabbimiz dünyayı sadece bizim emrimize vermedi. Bizden sonraki nesillere güzel bir dünya kuralım diye verdi. Ama biz hep kendimizi düşündük. Bizden sonraki nesilleri düşünmedik. Son günlerde Halep’te izliyoruz. Bizden sonraki nesilleri katlediyoruz. Yüce Kitap yaratıcıya sırt çevirmiş ideolojinin dünyaya egemen olduğu zaman iki tehlikeyle dünyayı karşı karşıya getireceğini açıkça ifade etmiştir. Harsı ve nesli helak eder. Kültürü, tarımı, bütün insanlığın gıdasını ve gelecek nesilleri yok eder. Onun için eğitim meselesi bütün dünyanın en önemli meselesidir. Eğitim meselemizi çözmemiş olmaktan kaynaklanıyor. Eğitim bebek anne karnındayken başlar. Dünyaya gelir gelmez başlar. 7 yaşına vardığında artık çocuklarımız kişiliğinin yüzde 70’ini oluşturmuş oluyor. Tabiatlarına uygun bir eğitimle çocuklarımızı yetiştirmek gibi bir görevimiz var hepimizin.

“Diyanet ile çocuk, Diyanet ile genç kelimeleri birbirine çok yakışan kelimelerdir…”

Bu kurumda çalışmaya başladığım günden beri bir husus dikkatimi çeker. Bazı yayın organlarımız Diyanet ile çocuk kelimesini yan yana yakıştırmıyor. Diyanet ile genç kelimesini de yakıştırmayan oluyor. Neden yakıştırmıyorsunuz? Diyanet, bu toprakları vatan kıldığımız günden bu güne kadar bizim medeniyetimizin özünü oluşturan, kimliğimizi oluşturan İslam’a hizmet etmiş bir müessesedir. Siz dini çocuktan, dini gençten ayırabilir misiniz? Diyanet sadece camiye gelen insanlara hizmet etmek için kurulmadı. Dünyada bazı örneklere baktığımız zaman, İtalya’da anaokullarının yüzde 25’i doğrudan kilisenindir. Almanya’da doğrudan ve dolaylı kilise çalışanlarının nüfusu 1 milyondur ve bunların büyük kısmı kilise eğitiminden geçmiş anaokulları öğretmenlerinden oluşur. Mahza kendisini seküler ilan eden dünya da bu noktada dini müesseselerle çocuk eğitimini ayırmayı kendi siyasi düşünce veya sekülerliğinin bir parçası olarak görmediler. Ben Türkiye Diyanet Vakfına bu hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ülkemizin her ilinde ilçesinde görmek istiyorum. Türkiye Diyanet Vakfı bugün gecikmiş bir hizmeti başlatıyor. Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın din eğitimi vazifesi vardır. Yaygın din eğitimi sadece camide verilmez. Yaygın din eğitimini bu topraklarda yaşayan ve almak isteyen herkese vermek zorundayız. Diyanet İşleri Başkanlığı böyle bir hizmeti vermelidir. Diğer illerimizde ve ilçelerimizde bunun örneklerini görebilmeliyiz.

İlgi, bilgi ve sevgiyle…

Çocuğun muhtaç olduğu üç şey, ilgi, bilgi ve sevgidir. Bunları fıtratlarına uygun olarak küçük yaşlarda vermeliyiz. Çocuklarımızın dillerinin besmeleyle dönmeye başlamasını kimse yadırgımamalı. Kalp atışı kadar normal ve tabii bir şeydir. Bilakis besmelesiz kalması kalp atışlarının normalden uzaklaşması kadar tehlikelidir. Rabbimizin ona lütfettiği o dilin, ‘Allah’ diye hayata başlaması kadar tabii bir şey olamaz.

“Bu coğrafyada çocuk katleden zalimlerden Allah bizi muhafaza eylesin…”

Hep birlikte bu topraklarda çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Çocuklarımız dini doğru öğrenmeli. Hakikati kendisinin yoktan var eden rabbinin katında olduğunu bilmeli. Hakikati başkasının avucunda görmemeli. Onun için ruhunu, kalbini başkasına teslim etmemeli. Ruhunu kalbini sadece kendisini yoktan var eden rabbine teslim etmeli. Allah çocuklarımızı, kendi elimizle bu çağda ihdas ettiğimiz kötülüklerden muhafaza eylesin. Bize de çocuklarımızın o masumiyetine uygun bir dünya kurmayı nasip etsin. Bu coğrafyada çocuk katleden zalimlerden bizi Allah muhafaza eylesin. Allah, çocuk katillerinin hesabını kendi katında görsün. Çocukların mutlu, mesut, bahtiyar, sevinçli yaşadıkları dünyayı cennet kılacakları bir alemi, ülkeyi, coğrafyayı bizlere nasip etsin.

Diyanet İşleri Başkanlığı kampüsünde 3 bin metrekare kapalı, 7 bin metrekare yeşil ve oyun alanına sahip anaokulunun açılış törenine Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı üst düzey yöneticileri, çeşitli kurumlardan davetliler ve öğrenci velileri katıldı.

 

 
 
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet\'in FETÖ Raporu YayınlandıÖnceki Haber

Diyanet\'in FETÖ Raporu Yayınlandı

Müezzini darp eden kişiler hakkında yakalama kararıSonraki Haber

Müezzini darp eden kişiler hakkında yaka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!