Sofu Dede Yaz Kuran Kursu açıldı.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sofu Dede Yaz Kuran Kursu açıldı.
Katrancı Mahallesinde yapılan Sofu Dede Yaz Kuran Kursu açılış töreni yapıldı. Törenin ardından eller semaya yağmur duası için kalktı.

Açılış törenine Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, İlçe Jandarma Komutanı Muhammet Kavak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Esat Altuntaş, Konya Karatay ve Tüm İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Küçük, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

 İlk olarak söz alan Katrancı Mahallesi Muhtarı Mustafa Çetin; "2017 yılı Ağustos ayında temeli atılan Kuran Kursumuzu en kısa sürede bitirmeyi başardık. Başta Karatay Belediye Başkanımız Mehmet Hançerli olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; "Hayırlı bir günde, hayırlı bir iş yapmak için yine bir araya geldik. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte merkezde olan her şey merkeze uzak mahallelerde de olacak. Bütün işlerimizi bu mantıkla yürütüyoruz ve yürüteceğiz." dedi. Başkan Hançerli; "Katrancı Mahalle Muhtarımız Mustafa Çetin'i yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik ediyorum. Biz de Karatay Belediyesi olarak elimizden geldiği kadarı ile bu tür hizmetlere yardım etmeye çalışıyoruz. İlçemizde yaklaşık 387 ibadet yeri var ve bu ibadet yerlerinde çevre düzenlemesi yapılmayan bir yer bırakmadık. Kuran Kursları camilerimize cemaatin yetiştiği yerlerdir. Karatay'da yapılan tüm Kuran Kurslarının bir katını Karatay Belediyesi olarak yapıyoruz. Bununla birlikte ihata duvarını ve çevre düzenlemesini de yine biz yapmaya devam edeceğiz." dedi. Başkan Hançerli; " Açılışını birlikte gerçekleştirdiğimiz Sofu Dede Yaz Kuran Kursunun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye sözlerini tamamladı.

Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar ise "Yapımında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Yapacağımız yağmur duasının da kabul olmasını temenni ediyorum." dedi.

Sofu Dede Yaz Kuran Kursunun açılış töreninin ardından gelen davetliler ile birlikte yağmur duası yapıldı ve ardından geleneksel Konya pilavı ikram edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trabzon İl Müftülüğüne, Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın AtandıÖnceki Haber

Trabzon İl Müftülüğüne, Kastamonu İl Müf...

Kur’an-ı Kerim için yapılan hadsiz kampanyaya ilişkin basın açıklamasıSonraki Haber

Kur’an-ı Kerim için yapılan hadsiz kampa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!