Türkiye\'den geldiler diye FETÖ\'cülere karşı nefretlerini bastırmışlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
​DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Burkina Faso\'dan gelen bir heyetle arasında geçen \'FETÖ\' diyaloğunu anlattı.

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr: 

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Burkina Faso'dan gelen bir heyetle arasında geçen 'FETÖ' diyaloğunu anlattı. Burkina Faso'daki FETÖ'cülerin fakirleri hiç okutmamalarından, Hristiyanları Müslümanlara tercih etmelerinden ve İslam'la bir alakaları olmadığından dolayı hiç sevilmediğini söyleyen Görmez, "Ancak Türkiye'den geldiler diye onlara karşı olan nefretlerini bastırmışlar" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kanal 7'de katıldığı İskele Sancak programında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hakkında açıklamalarda bulundu.

3 hafta önce Burkina Faso'dan gelen bir heyetle arasında geçen 'FETÖ' diyaloğunu anlatan Görmez, "Üç şeyden dolayı onları hiç sevmediklerini söylediler. Nedir diye sorduğumda bana şu cevabı verdiler; 'Birincisi, hiç fakir sevmediler, sadece güç devşirebilecek zengin çocuklarını okuttular. İkincisi, her zaman Hristiyanları bize tercih ettiler. Üçüncüsü de İslam nişanı ile alakalı hiçbir şeyleri yoktu. Bir okulda mescid açtıklarını, bir toplantıda ayet okuttuklarını görmedik' dediler" diye konuştu.

Görmez, Bukina Fasoluların bütün bunlara rağmen FETÖ'cülere karşı nefretlerini bastırdıklarını belirterek, "Bunun sebebini sorduğumda ise, 'Hep Türkiye'den geldiler diye bu nefretimizi bastırdık' cevabını verdiler" dedi.

2009 yılında Kazakistan'ın eski Diyanet İşleri Başkanı ile arasında geçen konuşmayı da aktaran Görmez, "FETÖ okullarına gidenlerin aile, millet ve ümmet bağlarının yok olduğunu ve FETÖ'yle bağlantılarının hepsinin önüne geçtiğini söyledi" ifadelerini kullandı.

 

 

Diyanet Sözleşmeli, Vekil ve Fahriler Platformu

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmir Müftülüğü 50 Vekil Personel AlacakÖnceki Haber

İzmir Müftülüğü 50 Vekil Personel Alacak

Gazinocu çocuğu Mehmet Aslan\'dan Erdoğan\'a hakaret!Sonraki Haber

Gazinocu çocuğu Mehmet Aslan\'dan Erdoğa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!