Uzmanlardan ailelere uyarı! Bahar mevsiminde çocuk griplerine dikkat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uzmanlardan ailelere uyarı! Bahar mevsiminde çocuk griplerine dikkat
İlkbahar ayının başlamasıyla birlikte alerji ve gribal enfeksiyon vakalarının sıklığı artarken, özellikle bu mevsimde daha ağır geçen bazı hastalıklarda çocuklara dikkat edilmesi gerekiyor.

Havaların istikrarlı bir seyir takip etmediği günlerde, polen ve tozların da etkisiyle hastalanma oranları artarken, çocuklarda görülebilecek ateşli seyreden hastalıklara karşı sıkı takip gerekiyor.

Alerjik bünyeler hastalıklara karşı daha hassas

İsmail Uğur’a konuşan Neonatoloji Uzmanı Prof. Dr. Cüneyt Tayman, mevsim değişiminin yaşandığı bahar aylarında gribal hastalıkların sıklığının özellikle çocuklarda arttığına dikkat çekerek, “Mevsim değişiminin olduğu ve havanın kararsız olduğu bu günlerde gribal hastalıların sıklığı özellikle çocuklarda artmaktadır. Zaman zaman ateş, kas ağrıları, halsizlik ve öksürüğünde eşlik ettiği bulgular nedeniyle çocukların etkilendiği görülmektedir. Ayrıca alerjik bünyeye sahip çocukların mevsim geçişlerinde grip sonrası orta kulak iltihabı, zatürre, bronşit,  sinüzit gibi alt ve üst solunum yolu enfeksiyonları ve diğer sistemleri ilgilendiren istenmeyen bulgular açısından uyanık olmak gerekmektedir.” dedi.

Temizlik ve hijyene dikkat etmek riski azaltır

Özellikle yakın temas ve solunum yoluyla bulaşan gribal enfeksiyonlarda temizlik ve hijyen kurallarına dikkat etmenin hastalığın yayılma hızını azalttığına işaret eden Tayman, şu tavsiyelerde bulundu: “Ailelerin çocuklarını hasta kişilerden uzak tutması, hasta kişilerin temas ettiği objelere dokunma sonrası ellerin yıkanması, aksırık ve hapşırık durumlarında ağız ve burnun mendil ile kapatılması hastalık yayılımını azaltacaktır. Hastalık durumunda uygun şekilde doktora gidilmesi, bol sıvı alınması ve istirahat edilmesi iyileşmeyi hızlandıracaktır.”

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet Ramazan ayı temasını belirledi, Ramazan ve İnfakÖnceki Haber

Diyanet Ramazan ayı temasını belirledi,...

İslam alimi işkence edilerek öldürüldü!Sonraki Haber

İslam alimi işkence edilerek öldürüldü!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!