Yardım talep eden dernek, vakıf, kurum ve kuruluşlara Diyanet’ten büyük kolaylık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yardım talep eden dernek, vakıf, kurum ve kuruluşlara Diyanet’ten büyük kolaylık
Diyanet İşleri Başkanlığı, kar amacı gütmeyen hayır kurumlarının başkanlık bütçesinden talep ettikleri yardımlara ilişkin kolaylaştırıcı bir sistem geliştirdi.

Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığından yardım talebinde bulunan dernekvakıf, birlik, kurum, kuruluş ve sandık gibi kar amacı gütmeyen hayri hizmet odaklı teşekküller, yardım taleplerini Diyanet İşleri Başkanlığı merkezine yapıyordu. 

Başkanlığa uzak bölgelerden yapılan taleplerde evrak eksiklikleri gibi bazı nedenlerden dolayı sıkıntılar yaşanıyor ve bu durum kar amacı gütmeyen, hayri hizmet odaklı teşekküller için mağduriyetlerin yaşanmasına sebep oluyordu.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu süreçte yaşanan sıkıntıları göz önünde bulundurarak bir çalışma yaptı ve vatandaşların kamu hizmetlerine ulaşmasına kolaylık sağladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünden konuya dair yapılan açıklamada, bundan böyle dernek, vakıf, birlik, kurum, kuruluş, sandık ve benzeri teşekküller, bulundukları il veya ilçedeki müftülüğe dosyalarını teslim etmek suretiyle elektronik ortamda başvurularını yaparak yardım talebinde bulunabilecekler.

Yapılan düzenlemeyle daha önce yardım taleplerini dosya halinde Ankara’ya ulaştırmaları gereken söz konusu kuruluşlar, artık Ankara’ya dosya göndermeyecekler. Elektronik ortamda başvurularını yaparak gerekli belgelerle birlikte bulundukları yerdeki il müftülüğü üzerinden taleplerini Diyanet İşleri Başkanlığına ulaştırmalarının yolu açıldı.

Böylelikle hem elektronik ortamda başvurunun önü açılarak kağıt israfının hem de il müftülüğüne dosyaların teslim edilmesi ile zaman israfının önüne geçildi.

Söz konusu yönergede yapılan değişiklik:

Dernek ve Vakıflara Yardım Hakkında Yönerge

5018 sayılı Kanunun 29 uncu maddesi ile bu maddeye dayanılarak hazırlanan Dernek, Vakıf, Birlik, Kurum, Kuruluş, Sandık ve Benzeri Teşekküllere Genel Yönetim Kapsamındaki Kamu İdarelerinin Bütçelerinden Yardım Yapılması Hakkında Yönetmelik hükümlerine dayanılarak hazırlanan ve 03/06/2011 tarihli ve 47 sayılı Başkanlık onayı ile yürürlüğe giren bu Yönergenin amacı, 633 sayılı Kanunun 1 inci maddesinde belirtilen görev alanlarında hizmet ve faaliyet yürüten dernek, vakıf, birlik, kurum, kuruluş, sandık ve benzeri teşekküllere Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden kamu yararı gözetilerek, yardım yapılması, bu yardımın kullanılması, izlenmesi, denetlenmesi ve kamuoyuna açıklanmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Değişiklik: 21.02.2019 tarihli ve 42473 sayılı Başkanlık Onayı ile yürürlüğe giren “Dernek, Vakıf, Birlik, Kurum, Kuruluş, Sandık ve Benzeri Teşekküllere Diyanet İşleri Başkanlığı Bütçesinden Yardım Yapılması Hakkında Yönergede Değişiklik Yapılmasına Dair Yönerge” ile değiştirilmiştir.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TDVS'den Diyanet'in 95. Kuruluş Yılı MesajıÖnceki Haber

TDVS'den Diyanet'in 95. Kuruluş Yılı Mes...

Süleymancıların imamı Mustafa Pamuk'tan skandal sözler!Sonraki Haber

Süleymancıların imamı Mustafa Pamuk'tan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!