ABD Kongresinde İslam düşmanı temsilci Müslüman toplumdan özür diledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD Temsilciler Meclisi'nin aşırılık yanlısı bir Cumhuriyetçi üyesi, İslamofobik açıklamaların ardından Müslüman topluluktan özür dilemek zorunda kaldı.

ABD Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçi Laurent Bubert Cuma günü yaptığı son açıklamalar için Müslümanlardan özür diledi.

Eski ABD başkanının aşırılık yanlısı temsilcisi, Twitter mesajında ​​şunları yazdı: İlhan Omar'ın temsilcisi hakkındaki açıklamalarımla Müslüman camiasında hakaret ettiğim için herkesten özür dilerim. lhan Omar'la direkt görüşmek için ofisini aradım.

ABD'de özgürlük yanlısı milletvekili, birkaç gün önce yaptığı bir konuşmada İlhan Omar ile Kongre binasının asansöründeyken asansöre doğru koşan bir kongre polis memuru gördüğünü söyledi.

Temsilci şöyle devam etti: Kendi kendime dedim ki, o (İlhan Omar) yanında sırt çantası yok, bize bir şey olmaz.

İlhan Omar, bu aşağılayıcı sözlere tepki göstererek, bir Twitter mesajında ​​ "İslam karşıtı önyargılar komik değil ve normalleştirilmemeli. Kongre, Müslümanlara yönelik tehlikeli ve nefret dolu benzetmelerin kınanmadığı bir yer haline gelmemelidir." yazdı.

Aynı gün, ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Demokrat liderler, Bubert'i tamamen geri adım atmaya ve benzer sözleri tekrar etmekten kaçınmaya çağıran bir bildiri yayınladılar.

Açıklama şöyledir:  Kongre üyesi Bubert'in İlhan Omar da dahil olmak üzere Kongre'nin diğer üyelerine karşı tekrarlanan ve hedeflenen İslamofobik açıklamaları ve eylemleri son derece saldırgan ve rahatsız edicidir. Kevin McCarthy ve Temsilciler Meclisi'ndeki diğer parti liderleri için Cumhuriyetçi Parti'nin tekrarlanan kışkırtıcı ve fanatik söylemlerini kınamamaları dayanılmaz. Cumhuriyetçi liderlerden bu önceliğe değinmeye ve nihayetinde ırkçılıkla mücadele için gerçek bir adım atmaya çağırıyoruz.

Seçim zaferinden önce Bubert, Temsilciler Meclisi'nin önüne ateşli silahla çıkacağını söyledi ve ardından Kongre polisinden toplantılara tabancayla katılmasına izin vermesini istedi.

Beline taktığı bir silahla defalarca kampanya yürüten, Trump tarafından Kongre'ye asla boyun eğmeyen bir "militan" olarak tanımlandı.

Cumhuriyetçi milletvekili, Trump'ın seçim yenilgisinden sonra yeni ABD Başkanı Joe Biden'ın göreve başlama törenine katılmayacağını söyledi. Ayrıca Trump'ı Amerika'nın en büyük başkanlarından biri olarak nitelendirdi.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GİRESUN MÜFTÜLÜĞÜ DİNİ İLİMLER KÜLLİYESİ İLİMİZE HAYIRLI OLSUN!Önceki Haber

GİRESUN MÜFTÜLÜĞÜ DİNİ İLİMLER KÜLLİYESİ...

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaSonraki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!