Ali Rıza Işın hoca vefat etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ali Rıza Işın hoca vefat etti
Necmeddin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi ve Konya’nın manevi mimarlarından Kurra Hâfız Ali Rıza Işın Hoca hayatını kaybetti.

Necmeddin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi ve Konya’nın manevi mimarlarından Kurra Hâfız Ali Rıza Işın Hoca 94 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Necmeddin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi ve Konya’nın manevi mimarlarından Kurra Hâfız Ali Rıza Işın Hoca 94 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Işın Hocanın vefatı sevenlerini ve öğrencilerini üzdü. Merhumun cenazesi  bugün öğle namazını müteakip Hacı Veyis Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Üçler mezarlığına defnedildi.               

Merhum Hâfız Ali Rıza Işın 2 çocuk babasıydı Merhum Hâfız Ali Rıza Işın’ın cenaze namazını Karatay Müftüsü Musa İmamoğlu kıldırdı. Merhum Hâfız Ali Rıza Işın’ın cenaze merasimine Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Hâfız Ali Rıza Işın Hocanın öğrencileri ve çok sayıda seveni katıldı. Merhum Hâfız Ali Rıza Işın’ına Allah’tan rahmet sevenlerine de sabrı cemil niyaz ederiz. Dini Haberler

HACI VEYİS ZADE MUSTAFA EFENDİNİN İCAZETLİ TALEBESİYDİ 

Ali Rıza Işın Hoca, Haci Veyis Zade Mustafa Efendinin yakın akrabası ve icazetli talebesiydi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Kaplan, merhum Ali Rıza Işın Hocanın manevi tarafının çok güçlü olan bir insan olduğunu ifade etti. Merhumun manen istifade edilen biri olduğuna dikkat çeken Kaplan, “1993 yılında hazırlıkta dersimize girmişti Ali Rıza Işın Hoca. Kendisi çok feyz aldığım bir insandı. Cezeri lakabı vardı. Herkes çok severdi, hürmet ederdi. İki hafta önce de eşini kaybetmişti. Gençliğe büyük yatırımlar yaptı. Allah, rahmet eylesin” dedi.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üç aylar çarşamba günü başlayacakÖnceki Haber

Üç aylar çarşamba günü başlayacak

Diyanet tartışmalara son noktayı koydu, Metaverse ile hacı olunmazSonraki Haber

Diyanet tartışmalara son noktayı koydu,...

Haber Yorumları

  • Mustafa KARAMAN30-01-2022 18:20

    ALLÂH TEÂLÂ RAHMET EYLESİN ÂMÎN MEKÂNI CENNET VE MAKÂMI ÂLÎ OLSUN ÂMÎN KEDERLİ AİLESİNE VE TÜM SEVENLERİNE SABIR VE BAŞSAĞLIĞI DİLERİM EFENDİM MUSTAFA KARAMAN KÜTAHYA İL MÜFTÜ YARDIMCISI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!