Almanya'da başörtüsü yasağını kaldırtmayı başardılar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Almanya'da başörtüsü yasağını kaldırtmayı başardılar!
Almanya’da çalışanlarına başörtüsü yasağı uygulayan kurum bu kararından geri adım attı!

Rhein-Ruhr Bölgesi St. Elisabeth Katolik Klinikler Grubu (SEG), bünyesindeki kurumlarda uyguladığı başörtüsü yasağı sebebiyle birçok mağduriyet yaşandı. Geçtiğimiz sene staj yapan öğrenciler başörtüsü taktıkları için stajlarını yarıda bırakmak zorunda kaldılar.

Konu hakkında çalışma yürüten Tıp Öğrencileri Konseyi (FSR) başörtüsü yasağının kalkması için bir yıldır mücadele ediyordu. Konuyu medyaya taşımanın ötesinde yetkililerle düzenli olarak görüşen grup en sonunda başörtüsü yasağını kaldırmayı başardı.

Perspektif.eu’nun aktardığına göre hastane grubu yönetimi, Tıp Fakültesi Dekanlığına 26 Nisan günü gönderdiği mektupta bu anlaşmayı bildirdi ve doğruladı: “Dünkü keyifli sohbete istinaden, gelecekte İslam inancına mensup çalışanların görev başında olan SEG logolu beyaz ve kare şekilli bir giysi giymelerine izin verileceğini size bildirebiliriz.”

Karşılıklı anlaşma neticesinde ortaya konulan bu tablo Müslümanların hakları konusunda tavizsiz bir tutuma sahip olmasının önemini kanıtlıyor. Üniversite yönetiminin ise hatada ısrarcı olmayarak artan başörtülü öğrenci sayısını da göz önünde bulundurup olumlu adım atması insanlık adına sevindirici!

Başta Batı ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde İslam düşmanlığı artıyor. Her gün Kur'an'ı Kerim'e yönelik düşmanlığa sahne olan görüntüler aktarılırken bu tarz örneklerin mevcut olduğu da akıldan çıkartılmamalı!

Müslüman toplumların birlik ve beraberlik içerisinde inançlarının gereği olan konularda mücadele bilinciyle hareket etmesi gerekiyor. Başörtüsü ise İslam düşmanlığı denilince ilk olarak hedef gösterilen inanç gerekliliklerinden birisi. Haklarımız için sesimizi çıkarmazsak kimsenin bize özgürlük vereceği yok! Almanya’da yaşanan hadise bunun en güzel örneklerinden birisini sunuyor!

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
06.05.2022 Tarihli Cuma HutbesiÖnceki Haber

06.05.2022 Tarihli Cuma Hutbesi

Maaşlar arttı! Emekliye zam, memura farkSonraki Haber

Maaşlar arttı! Emekliye zam, memura fark

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!