Aşûra ve Ehl-i Beyt Sevgisi Konferansı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aşûra ve Ehl-i Beyt Sevgisi Konferansı
“Aşûra ve Ehl-i Beyt Sevgisi” Konferansı Samsun-Atakum Müftülüğü Başvaizi Dr. Celal EKER, 05.08.2022 Cuma günü Mimar Sinan Camii’nde Yaz Kur’an Kursu öğrencileri ile velilerine “AŞÛRA VE EHL-İ BEYT SEVGİSİ” adlı konferans verdi.

“Aşûra ve Ehl-i Beyt Sevgisi” Konferansı Samsun-Atakum Müftülüğü Başvaizi Dr. Celal EKER, 05.08.2022 Cuma günü Mimar Sinan Camii’nde Yaz Kur’an Kursu öğrencileri ile velilerine “AŞÛRA VE EHL-İ BEYT SEVGİSİ” adlı konferans verdi. Dr. Celal EKER, özetle şunları ifade etti: “Mübarek ve haram (hürmetli) bir ay olan Muharrem ayının onuncu günü anlamına gelen Aşûra; birlik, beraberlik, paylaşma, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışmanın simgesidir. Hz. Nebi (sav), Aşûra günü bir gün öncesi ile veya birgün sonrası ile birlikte oruç tutmayı tavsiye etmiştir.

Ayrıca hepimizin ortak acısı ve tarihimizin yürek yarası Kerbelâ olayının yaşandığı zamandır. Beraberinde birçok Ehl-i Beyt ile Hz. Hüseyin (ra), Kerbelâ'da şehit olmuştur. Kerbelâ, çetin bir imtihan; derin bir hüzün ve Hz. Nebi (sav)’in aile efradından asırlara miras kalan ağır bir derstir. Hz. Hüseyin (ra), dedesi Hz. Nebi (sav)’in yolunda yürüyen; haksızlığın ve zulmün karşısında duran; hakkın, adaletin, vefanın, sadakatin ve erdemin yoluna baş koyan bir zattır. Asil bir duruşun örneği olan Hz. Hüseyin’in (ra) imanını ve ahlakını kuşanmalı, onun yiğit ve fedakâr şahsiyetini gençlerimize aktarmalıyız.

eni Kerbelâ’lar yaşamamak için, aynı imanı, acıyı, özlemi taşıyan kalplerimizi birleştirelim; gönüllerimizde birbirimize yer açalım, hayatlarımızı muhabbetle buluşturalım; bizi biz yapan mukaddes değerlerimiz etrafında kenetlenelim ve Hz. Hüseyin’in (ra) asaletini ve güzel ahlakını kendimize şiar edinelim. 08.08.2022 Pazartesi günü idrak edeceğimiz Aşûra gününün hayırlara, birlik ve beraberliğimize vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor; Hz. Hüseyin (ra) ve Kerbelâ şehitleri başta olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Âmin.”

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
05.08.2022 Tarihli Cuma HutbesiÖnceki Haber

05.08.2022 Tarihli Cuma Hutbesi

Muharrem orucu ne zaman ve nasıl tutulur?Sonraki Haber

Muharrem orucu ne zaman ve nasıl tutulur...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!