Bu Adaletsizlik Değil mi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu Adaletsizlik Değil mi?
Diyanet Kuran Kursu Öğreticilerine Yine 2. Sınıf Muamele Yapıldı.

Yiğit Alp

Meb'de  bir milyondan fazla öğretmen, Diyanette de 30 bin kadar Kuran kursu öğreticisi,  15-19 Kasım 2021 tarihleri arasında  bir hafta ara tatile çıktılar. Meb bir milyon öğretmenine bu tatil döneminde ek ders ücret vermek amacıyla, her öğretmen haftada  sadece  bir-iki saat online seminere katılacağını duyurdu.  Bir milyon öğretmenden seminere katılanları-katılmayanların takibi de mümkün değil zaten. Burada amaç  tüm öğretmenlere haftada 15 saat ek ücret ödenmesi. Meble birlikte  aynı ara tatile giren 30 bin öğretmene ise hiç ücret ödenmeyecek.

Aslında tatildeki, ders yapmayan  görevlilere ekders ödenmesi makul değil. Kimseye ödenmemesi en doğrusu. Ama devlet sistemi içerisinde, mebdeki birmilyon öğretmene ödeniyorsa, Diyanettekilere ödenmemesi, Diyanetin ve görevlilerinin 2.sınıf muamele görmesi manasına gelir ki bu kabul edilemez.

Diyanet Kuran Kursu Öğreticileri      

DEVLETİN İKİ FAKLI  KURUMUNDA AYNI İŞİ YAPAN KADROLU MEB. ÖĞRETMENLERİ İLE KADROLU DİYANET KURAN KURSU ÖĞRETMENLERİ ARASINDAKİ FARKLI UYGULAMALAR
Aşağıdaki tabloda  görüldüğü gibi devletimizin iki farklım kurumunda aynı işi (Eğitim) yapan personeller arasında Diyanette çalışanların aleyhine çok açık ve net haksızlıklar/adaletsizlikler  mevcuttur.
Aşağıdaki iki  farklı (meb ve diyanet) uygulamadan birisi mutlaka yanlıştır, yanlış olan düzeltilmelidir.
Bu haliyle adeta  Diyanet  ikinci sınıf/üvey evlat muamelesi görmektedir.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaÖnceki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Temel Karamollaoğlu İmam Hatip okullarını hedef aldı!Sonraki Haber

Temel Karamollaoğlu İmam Hatip okulların...

Haber Yorumları

  • Bayram Gündoğan18-03-2023 17:03

    Diyanet işleri başkanlığı fahri Kur'an kursu öğreticiliği yapan kızlarımızın hakkını düşünmeli vekil imam hatiplerin kadroya alınması güzel ama burada fahri Kur'an kursu öğreticiliği yapan kızlarımızın kadro dışı bırakılması büyük haksızlık, çünkü bunlarda imamlarla aynı kategoride birilerinin alınıp, Birilerinin devre dışı bırakılması adaletsizlik değil de nedir ben bir emekli din görevlisiyim bu haksızlığın seçimlerden önce giderilmesi hem Diyanet işleri başkanlığı hem de Hükümetimiz için çok faydalı olacağını düşünüyorum

  • Yahya14-11-2021 18:02

    Asıl mağdur olanlar fahri kuran kursu öğreticileri aynı işi hatta fazlasıyla yapıyorlar ayı ful çalışsalar 2000 tl.civarı bi para alıyorlar bunada değinmek lazım ALLAHA emanet olun.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!