Bu nefret ikliminde, onlar sayesinde umut var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu nefret ikliminde, onlar sayesinde umut var
Diriliş Postası Yazarı Murat Özer yazısında Altındağ'da provokasyonla patlak veren cinayet ve yağmaya tepki göstererek "O da bir muhafız" dediği şehit babası İsa Bey Camii’nin imamıyla yaptığı yürekleri sızlatan sohbetini anlattı.

İşte Murat Özer'in "Irkçılık karşısında ne yapmalı?" başlıklı yazısı;

...

Anadolu’nun şirin ilçesi Selçuk’ta 14. Yüzyıldan kalma İsa Bey Camii’ni ziyaret ettik önceki gün çocuklarla. Aydınoğulları’ndan kalma bu benzersiz caminin sütun başlıklarını, muhteşem mihrabını defalarca olduğu gibi yine hayranlıkla seyre dalmışken, imamın çocuklarımla yaptığı sohbete kulak kesiliyorum. Abdestin faziletlerini anlatıyor usulca. Bir yandan Efes’i ziyaret edip, bu camide soluklanan yabancı turistlere su ikram ediyor. İçeri giren herkese adeta bir derviş gibi hizmet ediyor. O durgun ve huzur veren sesine, o İslam’ın inceliğinin cisminde vücut bulan nezaketine hayran olmamak elde değil. Yanına gidip selam veriyorum.

Yine o tebessümü eksik olmayan yüzüyle karşılıyor beni. Bir ara imam odasının duvarındaki resme gözüm ilişiyor. 26 yaşındayken PKK’lılarca şehit edilen özel harekât polisi Ahmet Alp Taşdemir’in bir resmi bu. O şehit olduğunda adeta gökler yas tutmuştu. Eşi, bir yaşındaki yavrusunu kucağına basıp şöyle haykırımıştı: “Ağlamayın. Düşmanı sevindirmeyin. Dik durun. Ezanı susturmadı, bayrağı indirmedi” “Demek bu şehidimizi çok seviyordunuz” dedim.

Gözlerine hücum eden yaşlara artık mani olamadı. “Oğlumdu” dedi sesi titreyerek. Adeta zaman durdu. Gök yarıldı sandım. Yüreğindeki kafeste zaptettiği binlerce güvercin mabedin kubbesinden göğe uçtular. “Üç oğul yetiştirdim. İkisi hafız oldu, biri şehit” dedi. “Onlar bu dinin ve bu vatanın muhafızları”. Bir kez daha anladım ki şehadet, şehit gibi yaşayanlara; evini bir mektep gibi yapanlara nasip oluyor. Nezaketiyle mest eden İbrahim Hoca kor gibi yanan yüreğini nefretle değil, merhametle doldurmuş.

O da bir muhafız. Bu nefret ikliminde, adeta çölde bir vaha. Irkçılığa, bölücülüğe, kötülüğe karşı güzelliğin, vatanın muhafızı. Onlar sayesinde umut var.

Şehidimizin cenaze namazını kıldıran baba İbrahim Taşdemir'in 2017'deki sözleri tüm Türkiye'yi duygulandırmıştı:

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MEB, 81 ile yüz yüze eğitim talimatı gönderdiÖnceki Haber

MEB, 81 ile yüz yüze eğitim talimatı gön...

Allah’ın takdirine rıza göstermeyi skandal olarak görme ahlaksızlığı!Sonraki Haber

Allah’ın takdirine rıza göstermeyi skand...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!