Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, milyonlarca emekliye 5 bin lira ikramiye müjdesi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, milyonlarca emekliye 5 bin lira ikramiye müjdesi!
Milyonlarca emeklinin beklediği müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası verdi. Erdoğan emeklilere 5 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu. Peki emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman ödenecek? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Memur emekli zammı ne kadar?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun gündemle toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşı zamlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Emekliye ikramiye verilecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye müjdeyi şu şekilde verdi: "Milletimize verdiğimiz, çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirmek için de bugüne kadar pek çok düzenleme yaptık. Enflasyonun hala yüksek oranda seyretmesinin bizim bu çabamızı sekteye uğrattığınının elbette farkındayız. Emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyorum. Emeklilerimizi rahatlatack yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapmayı kararlaştırdık."

Emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman ödenecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeliye verilecek ikramiye ödemelerin ne zaman hesaplara yatacağını da açıkladı. Erdoğan, "Kasımın ilk yarısı itibarıyla hesaplara yatacak. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçireceğiz." dedi.

AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi'nde konuşan Recep Tayyip Erdoğan, milyonların beklediği emekli maaşıyla ilgili açıklamada bulundu ve kabine toplantısını işaret etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor, ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şunları söylemişi; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, müjde olarak verdiği işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile ilgili çalışmayı kabine toplantısı sonrası milletimizle paylaşacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kazakistan’da halka açık yerlerde başörtüsü yasaklanacak mı?Önceki Haber

Kazakistan’da halka açık yerlerde başört...

Kur’an-ı Kerim’in toplumdaki kadın sorunlarına çözümüSonraki Haber

Kur’an-ı Kerim’in toplumdaki kadın sorun...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!