Hangi Sosyal Mesafeye DİKKAT?..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hangi Sosyal Mesafeye DİKKAT?..
Eğer Corona ile ilgili sosyal mesafeye dikkat etmezsek, hem kendimizi, hem de diğer insanların sağlık ve hayatlarını çok ciddi tehlikelere atmış oluruz. Bu konudaki sosyal mesafe ilân edildikten sonra, tüm dünya üzerinde insanlığın %90’ı uyum sağlamıştır.

Eğer Corona ile ilgili sosyal mesafeye dikkat etmezsek, hem kendimizi, hem de diğer insanların sağlık ve hayatlarını çok ciddi tehlikelere atmış oluruz. Bu konudaki sosyal mesafe ilân edildikten sonra, tüm dünya üzerinde insanlığın %90’ı uyum sağlamıştır.

Oysa hem dünya hayatımızın mahvına sebep olacak ve hem de Ebedî Âhiret hayatımızı Cehennem azabına dönüştürecek olan öyle tehlikeler var ki, onlar için sosyal mesafeler hiç umurumuzda bile değil!..

Hatta bu konudaki sosyal mesafeleri iptal ettirmek için, tüm şer güçler, genellikle TV yayınları, İnternet, medya, hatta eğitim sistemimiz de ittifak etmişler de farkında bile değiliz. MODA adı altındaki açık-saçıklıklar, diziler, TV programları, bazı reklamlar, hatta birçok ülkede terk edildiği halde bizde var olan karma eğitim, teşvik edici faktörlerin bazılarıdır.

Bu konudaki “sosyal mesafe emri” ise herhangi fâni bir kişinin değil, bizlerin ve Tüm Kâinâtın Yüce Yaratıcısının “ZİNÂYA YAKLAŞMAYIN” emridir. Bakınız, yaklaşmayı bile yasaklayarak, sosyal bir mesafe koyuyor. Ben bugün bu sosyal mesafeye uymamanın, özellikle dünya hayatımızdaki zararlarından, sadece özet olarak bahsedeceğim…

Son yıllarda, özellikle de son aylarda; ana haber bültenlerinde ve medyada, üzüntüyle, kaygıyla, hatta nefretle izlediğimiz en önemli haberlerden birisi, KIZ arkadaş-ERKEK arkadaş cinayetleri, tecavüzlerive o genç kızları darp haberleridir. Bu sosyolojik arızalara üzüntüyle, kaygıyla, nefretle bakmak, hatta ağlayıp sızlamak yerine, “biz bu hallere nasıl düştük?” “Bu acıklı durumlardan nasıl kurtulabiliriz?” gibi sorulara çözümler aramak, sadece biz eğitimcilerin değil, hepimizin ortak derdi olmalıdır.

Âhir zaman insanı için hazırlanan Rehber (kullanım kılavuzu niteliğindeki) kitapta Yüce Rabbimiz; “Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur.” (İsra S., 32. Âyet.) Dikkat buyurunuz; “Zina yapmayın” yerine “zinaya yaklaşmayın” emri, “araya ciddi bir SOSYAL MESAFE koyun” anlamındadır.

Tefsirlerin bazılarında bu anlam şöyle açıklanıyor: Sadece zinadan değil, Zinaya meylettirecek davranış biçimlerinden bile uzak durun ve çok sakının!Çünkü hafife alınan o meyildeki gayrimeşru zevk bile, şeytanın da vesvese teşvikiyle, geri dönülemeyecek kadar etkili, lezzetli ve haz vericidir. Şayet böyle bir meyilde, diğer şartlar da uygun olursa, (en hafifiyle) dünyada 9 ay gayrimeşru ıstırap çektirecek veya kürtaj katili (!) olunacak, Âhirette ise Cehennemi netice verecek hataya düşersiniz” anlamı çıkmaktadır.

İnsanlığın Başmuallimi Hz. Muhammed’e SAV, "Sakın bir erkek, yanında bir mahremi de olmadıkça, yabancı bir kadınla yalnız kalmasın"prensibini bildirmiştir...[Buhârî,  Nikâh 111, Cezâu's-Sayd 26, Cihâd 140, 181; Müslim Hacc 424, (1341).] Âdetâ koruyucu hekimlik gibi…

İnsanlığın selâmeti için gönderilen bu kılavuzdan SAV, bu konudaki diğer tavsiye çeşitleri de şöyledir:"Beraberinde kocası olmayan kadınların yanına girmeyin, zirâ şeytan, insanoğluna(damarlardaki) kan gibi, hemen nüfuz eder. Yani, Üçüncüsü şeytan olur."

Elektriğin çarpmasının, barutun ateşle teması halinde patlamasının şakası olmadığı ve fıtratları gereği kaza veya ölümlere sebep olduğu kaçınılmazdır. Aynen bunun gibi; bulûğa ermiş olan, mahremi(kardeşi, anne-baba, teyze-dayı, amca-hala)olmayan genç kız ve erkeklerin de(evli veya dul olsalar da)yalnız birliktelikleri halinde, fıtratları gereği şeytanın tuzağına düşmeleri de o derece kaçınılmazdır.

  • Şu birkaç kesin kurallara rağmen, günümüzdeki anne ve babaların, “erkek arkadaş” veya “kız arkadaş” adı altındaki yaklaşımlara müsamaha nazarıyla baktıkları için, nasıl ciddi hatalar yaptıklarının, hatta acı ve gözyaşlarına sebep olacak cinayetlerin işlendiğinin ispatı olan haberlere de bir göz atalım:

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, Tennur Ö. (31), bir süre önce tartışarak ayrıldığı kız arkadaşı (!) Rabia Bayram'ı (23) ve kız arkadaşının annesi Fatma Bayram'ı (48) öldürüp, başına dayadığı tabanca ile intihar etti…

Adana'da kız arkadaş (!) meselesi yüzünden çıktığı belirtilen kavgada, 15 yaşındaki Taner Salman'ı bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı. 

Bayraklı'da, Y.Y. (18), bir süre önce ayrıldığı kız arkadaşının (!) yeni erkek arkadaşı (!)  Doğuş Ömer Şafak'ı çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdü. ..Ve şu linkleri de izleyiniz.

https://www.denizli24haber.com/haber/denizli-kadin-cinayeti-genc-kiz-erkek-arkadasi-tarafindan-olduruldu-34131

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kapithanede-dehset-sevgilisini-9-bicak-darbesiyle-oldurdu-5930695/

https://gaziantephaber.com/gaziantep-te-genc-kizin-sir-olumu/944/  ve  bit.ly/3nZgfMB 

(Allah ve Rasûlünün tüm ikazlarına rağmen, 17 yaşındaki bir kız tek başına, erkek arkadaş evine nasıl gidebiliyor?)

Sizler de her gün ana haber bültenlerinde yâ “kız arkadaşı” veya “erkek arkadaşı” cinayetlerine çokça şahit oluyorsunuz. Bu konudaki gayrimeşru müsamaha ve davranışlar arttıkça, kavgalar ve cinayetlerdeki artış da maalesef çığ gibi büyümektedir…

ÇÖZÜM: 1.) Aile büyüklerinin, Devlet ricâlimizin ve özellikle de ilgili Bakanlıklarımızın, bu konuya titizlikle eğilmeleri ve bu rezâletleriteşviklere karşı, ciddi tedbir almaları şarttır.

2.) Tüm okullarımızda, Din, îman ve ahlâk eğitimi özendirici ve ZORUNLU olmalıdır. Lütfen düşününüz: Allah’a ve O’nun cc. her şeyi gördüğüne, Meleklerin onları kameraya aldıklarına, âhiret hayatına, Mahkeme-i Kübra’ya ve yaptıklarının cezasının mutlaka Cehennem olduğunu bilen kişiler, hiç bu âdî cürümleri işleye bilirler mi?..

A. Raif Öztürk

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Katar Uluslararası Kuran Yarışmasında 100 Kâri yarışacakÖnceki Haber

Katar Uluslararası Kuran Yarışmasında 10...

İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Sosyal Medya KullanımlarıSonraki Haber

İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri S...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!