İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği heyetinden, Diyanet\'e Ziyarettti.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
507
“FETÖ sadece ülkemizde değil, bütün İslam dünyasında küresel bir fitne hareketine dönüşmüştür…”

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) heyeti, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'i ziyaret etti.

“İslam Dünyası Türkiye’nin Yanında” sloganıyla İslam dünyası adına Türkiye’ye ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulunan heyette, Asya-Pasifik’ten Avrupa’ya, Afrika’dan Orta Doğu’ya, Amerika’dan Uzak Doğu’ya kadar 42 ülkeden 65 sivil toplum kuruluşu temsilcisi yer aldı.

63 ülkeden 312 sivil toplum kuruluşuna çatı vazifesi yapan Birliğin üyelerini kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Türkiye’nin içerisinden geçtiği zor günlerde gerçekleştirilen bu önemli ziyaret için her birine ayrı ayrı teşekkür ederek, “Ben öncelikle bu zor günlerde gerçekleştirdiğiniz bu önemli ziyaret için her birinize ayrı ayrı şahsım ve ülkem adına en kalbi şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Türkiye'nin zor zamanında dünyanın her tarafında Müslüman kardeşlerimizin kalbinin bizlerle atması milletimizde büyük bir sevinç uyandırmıştır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının 90 bin camide salalar vererek, ezanlar okuyarak bütün personeliyle milletinin yanında yer aldığını belirten Başkan Görmez, 15 Temmuz gecesi, İslam dünyasından, Kerkük'ten, Irak'tan, Bosna’dan Kosova'dan, Makedonya'dan, Somali’den daha birçok ülkeden telefonlar geldiğini ve ‘Biz de sala okumaya, sizler için dua etmeye başladık’ dediklerini kaydetti.

İslam dünyası halklarının Türkiye’nin yanında yer almasından millet olarak duyulan sevinci aktaran Başkan Görmez, FETÖ yapılanmasına karşı İslam dünyasını uyardı.

FETÖ yapılanmasının küresel bir fitne hareketi olduğunun altını çizen Başkan Görmez, heyete hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

“FETÖ sadece ülkemizde değil, bütün İslam dünyasında küresel bir fitne hareketine dönüşmüştür…”

Biz millet olarak tarihte nice tehlikelerle, nice fitnelerle boğuşan bir milletiz. Bu sefer millet olarak karşı karşıya bulunduğumuz ihanet çok daha farklı bir ihanetti. Bu topraklarda 40 yıl suret-i haktan görünerek din görüntüsü adı altında ‘barış, iman, İslam, ahlak, eğitim’ diyerek fitne tohumlarını eken bir yapı, bizzat milletin kalbine milletin tanklarını yöneltmiş milletinin üstüne F 16 uçaklarıyla saldırmak gibi büyük bir ihanette bulunmuşlardır. Bu hareket sadece ülkemizde değil, bütün İslam dünyasında küresel bir fitne hareketine dönüşmüştür. Rusya'da ve Orta Asya Cumhuriyetlerinde, Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra yeşerebilecek İslam aklını yok eden bir hareket olmuştur. Aynı şekilde Balkan'larda, Afrika'da, Uzak Doğu’da nice Müslüman zekaları heba etmiştir.

“FETÖ yapılanması içerisinde yer alan çocuklar dört önemli özelliklerini kaybettiler…”

Tarihi tecrübe göstermiştir ki, bu hareketin içerisinde eğitime tabi tutulan çocuklar dört özelliklerini kaybetmişlerdir.

Birincisi, aklını, ruhunu ve kalbini başkasına kiralayacak kadar bir beyin yıkanmasına girdikleri için kişilik ve şahsiyetlerini kaybetmişlerdir.

İkincisi, aile bağlarını kaybetmişlerdir. Anne baba sevgisi saygısı, dost, kardeş ve akraba sevgisi ve duygusunu kaybetmişler, kendi içine girdikleri yapıyı aile bağlarına tercih etmişlerdir.

Üçüncüsü, millet bağlarını kaybetmişlerdir. Bu yapı içinde eğitim alan çocukların kendi milletlerinin geleceği diye bir derdi olmamıştır.

Dördüncüsü, bu yapı içinde yetişen çocuklar, ümmet bağını, ümmete mensubiyetlerini kaybetmişlerdir. İçine girdikleri yapıyı kişiliklerinin, ailelerinin, milletlerinin ve ümmete mensubiyetin önüne geçirmişlerdir.

“Hepinizden istirhamım, kendi ülkelerinizde bu yapının teşkilatlarına karşı Müslüman kardeşlerimizi uyarın…”

Benim hepinizden istirhamım, kendi ülkelerinizde bilhassa bu yapının teşkilatlarıyla ilgili mümin, Müslüman kardeşlerimizi lütfen uyarınız.

Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin Karadaği’nin de aralarında bulunduğu heyet, İslam dünyasını temsilen Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım’a da ziyarette bulundular.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet Bütün Sınavları İptal EttiÖnceki Haber

Diyanet Bütün Sınavları İptal Etti

Diyanet-Sen Danışma Kurulu Toplantısı Sonuç BildirgesiSonraki Haber

Diyanet-Sen Danışma Kurulu Toplantısı So...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!