Kudüs Bizim Davamızdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kudüs Bizim Davamızdır
Yahudi İsrail yine kudurdu. Saldırıyor.  Bu olaylarla hissiyatlarımız uyanır mı bilinmez ama Kudüs ve Mescidi Aksa bizim her zaman dava konumuz oldu ve olmaya devam edecek.

 Bu mübarek Ramazan ayında bir avuç Yahudi çapulcunun Mescidi Aksa’da namaz kılan Müslümanlara vahşice ve barbarca saldırmaları kanayan yaramıza basılan tuz misali acımızı daha da katladı.  Bu olaylarla hissiyatlarımız uyanır mı bilinmez ama Kudüs ve Mescidi Aksa bizim her zaman dava konumuz oldu ve olmaya devam edecek.

     Şunu bilmeliyiz ki; Kudüs’ü dava konusu yapan şey, sadece o yerin fiziksel özellikleri, o mabetlerin güzellikleri değildir. O şehrin sizinle kurduğu irtibat ve manevi bağ önemlidir. İşte Kudüs böyle bir yer işgal eder “Ben müminlerdenim” diyen herkesin gönlünde.

      Allah’la buluşmaya, miraca yükselmeye yoldur Kudüs. O kapıdan girilmeden, orayı elde etmeden kesin bir zafer kazanmak mümkün değildir. Yüce Allah birçok ayetinde oranın önemini vurgulamış, Mescidi Aksa ve çevresinin bereketli ve kıymetli yer olduğunu bildirmiştir.

      “İsra” olayını anlatan ayeti kerimede yüce Allah şöyle buyuruyor.

     “Bir gece kulu Muhammed’i Mescidi Haramdan yola çıkararak kendisine bazı mucizelerimizi gösterelim diye,  çevresini kutsal saydığımız Mescidi Aksaya ulaştıran Allah, her türlü noksanlıktan uzaktır.  O her şeyi işiten ve her şeyi görendir.” ( İsra,1)

     Kudüs, İslam’ın en mukaddes davasıdır. İslam davasını dava edinenlerin davası… Ben Müslüman’ım diyenin Müslümanlık davası. Ancak Kudüs bugün mahzun ve öksüz… Kudüs bugün mazlum ve sahipsiz…

   Üç beş Filistinlinin ukdesine yüklenecek kadar hafif ve kolay değildir Kudüs davası. Büyük insanın davası da büyük olmalı ya ancak buda bedel ister. Kudüs bugün bizi adam etmek için kendisine büyük bedeller ödememizi beklemektedir.

    Davasız insanın ne sevdası ne aşkı ne de muhabbeti samimi olur. Madem asıl davamız İslam’dır Kudüs denen bir derdimiz, kavuşmak istediğimiz bir sevdamız var demektir. Derdini, dert edinmeyenin dermanı olmaz. Kudüs için ağlamayanın ağladığı hiçbir şeyden fayda elde edilmez. Kudüs için ağıtlar yakarken ölmüş, gitmiş yapılacak bir şey kalmamıştır deyip bir mevtanın arkasındaki çaresizliğimizi ifade ederek mazeret mi uydururuz kendimizce. Yoksa ağlarken, sızlarken kendimize gelmeli, ihmal ettiklerimizi telafi etmeli, boşluklarımızı doldurup yıktıklarımızı mı imar etmeliyiz? Unutmamalı ki Kudüs’te bizim ağlama duvarımız yok.

       Kudüs’te ağlama duvarımız yok ancak ağır emanetlerimiz var. İslam’ın, sahip çıkın, diye sırtımıza yüklediği ilk kıblemiz var. Peygamberlerin, Hz. Ömer’in, Selahattin Eyyubi’nin, Osmanlının gözü gibi baktığı, ağıtlar yaktığı mirasımız var.  Hani müminler emanetlerine riayet ederdi, ihanet etmezdi. O zaman Kudüs niye ağlıyor bugün?  Kudüs’ün sokaklarında niye zulüm kol geziyor. Kendi vatanında insanın garip olması kadar daha ağır ne ola bilir? Kadın erkek, çoluk çocuk demeden katledilen, mahallelere hapsedilen, Mescidi Aksa’da namaz kılmalarına müsaade edilmeyen Filistinli kardeşlerimizin bu hali kanımıza dokunmalı değil mi?    

      Kudüs yakılıyor. Kudüs yıkılıyor.  Kudüs kan ağlıyor. Kudüs, ben güçlüyüm, öyleyse haklıyım,  diyenlerin dillerinde kirletiliyor.  Hırsız, arsız, uğursuz işgalci Haçlı ve Siyonist ittifakının başı,   İslam’ın baş düşmanı ABD göğsünü gere gere, haklıymış edasıyla Kudüs’ü İsrail’in başkenti diye ilan ettiğinde birçok İslam ülkesi sessiz kalmayı bırak,  düşmanlarıyla işbirliği yapmayı tercih etti. Şımarık Yahudilerin cesareti daha da arttı.  Bütün bu saldırılar bunun için.

   Gücün silahta olduğunu zannedenler yanılıyorlar. Güç imandadır. Güç yürek işidir.  Kudüslü çocuklar koca koca adamlarla alay edercesine silahlar karşısında sapan taşlarıyla mücadele ediyorlar. İsrail diye bir devlet tanımıyorlar. Olmayan devletin başkentimi olur muymuş, diyor laf ebeliği yapan her kendini bilmeze ders veriyorlar.  Çünkü onlar biliyorlar ki; Kudüs davası bir yaşam şeklidir. Filistin’in çocukları zalimlerin zulümleriyle pişiyor, gelişiyorlar. Yürekleri her haksızlık karşısında daha bir heyecan ve öfkeyle kabarıyor. Mescidi Aksa sevdası onları hiçbir zorluk karşısında yıldıramıyor.

      Kudüs’ü sevmek imtiyaza sahip olmaksa bunu Filistinli kardeşlerimiz yapıyor zaten, diyemeyiz. Onların fedakârlığı bizim üzerimizde ki sorumluluğu almaz. Onların çektikleri sıkıntılar bizlere mükâfat kazandırmaz.

    Hz Meymune validemiz Peygamberimiz(s.a.v.)’e:

   “Ey Allah Resulü Mescid’i Aksa hakkında hükmün ne olduğunu bildirir misin?” diye sorduğunda Peygamberimiz(s.a.v.): 

  “Orası haşr ve dirilişin gerçekleşeceği yerdir. Gidin orada namaz kılın! Çünkü orada kılınan bir vakit namaz,  başka yerde kınlan bin vakit namaz gibidir” buyurdu.

   “Peki, oraya gidecek imkân bulamasam ne dersiniz?” Diye sorduğunda ise Resülullah(s.a.v.):      “Eğer oraya gidemez ve içinde namaz kılamaz iseniz Kandillerinde yakılmak üzere oraya zeytinyağı gönderir…” Buyurdular (İbni Mace, İkame,196) 

    Bugün Kudüs’ün sokakları karanlık, Kudüs’ün karanlığında Filistinli kardeşlerimizin imdat çığlıkları ve  “Ey dünya Müslümanları neredesiniz, öldünüz mü Kudüs elden gidiyor”  sitemleri Mescidi Aksanın duvarlarında yankılanıyor.

   Evet,  Kudüs’ün her yerde askeri kontrol noktaları, her köşe başında nöbetçi kuleleri… Müslümanlar adım adım takip ediliyor. Kudüs’ün karanlığına rağmen İslam adına yola çıkan hiçbir topluluk ve cemaat asla yolunu bulamaz.

     Bugün Mescit’i Aksan’ın kandilleri yanmıyor. Yansa da aydınlatmıyor. Yolları kapalı, ibadet maksadıyla yolculuk yapılmaya değer Peygamberlerin mirası bu mukaddes mabedin cemaati istenilen seviyede değil.  Bir şekilde ibadet için engeller aşılıp gidilmişse de silahların gölgesinde secdeye varılıyor,  Fakat bir mazlum intizarıyla eller duaya açılıyor. İşte bir gün o mazlumların duası kabul olacak, zalimler ve işgalciler hak ettiği cezaya çarptırılacaktır.

Müslümanların uyanması ve  bu zulmün bitmesi ümit ve duasıyla…

 

YAZARIMIZIN DİĞER MAKALELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaÖnceki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Minarelerden tekbirler, salavatlar ve dualar yükselecekSonraki Haber

Minarelerden tekbirler, salavatlar ve du...

Haber Yorumları

  • murtaza kurt14-05-2021 06:36

    Doğru Araplar için Türk milletini sattınız .

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!