Metaverse “intibak” sağlanabilecek bir ortam mıdır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Metaverse “intibak” sağlanabilecek bir ortam mıdır?
Manisa İl Müftülüğü “metaverse” konusunda aceleci sonuçlara varmış!

Manisa İl Müftülüğü tarafından bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Vaaz ve İrşad Çalıştayında 'Dijital dünya' konusu ele alındı. Çalıştayın sonuç bildirgesinde, "Metaverseye karşı durup korkunç, kötü tesir oluşturmasına imkân vermektense onunla ilgili hazırlık yapıp intibak sağlamak, o mecrada hızlı yer edinme, mecrayı iyi yönde işlevsel kullanma amacıyla ön hazırlık yapmak gerekmektedir." denildi.

Çalıştayın sonunda yayımlanan 10 maddelik sonuç bildirgesinde önemli konulara dikkat çekiliyor. Özellikle 5.maddede dikkat çekilen husus bildiriyi hazırlayanların bakış açısını gösteriyor: Postmodernitenin etkilerinin hissedildiği günümüzde kimliğin temellendiği olgulardan uzaklaşma bireylerin zihin dünyalarında parçalanmalara, gündelik yaşamda savrulmalara yol açmış ve kimlik bunalımları ortaya çıkmıştır. Bu durum anlam kaybı yaşayan bireyin hayatı, evreni yeniden anlamlandırma ve kendisini yeniden konumlandırma ihtiyacını beraberinde getirmiştir. Böyle bir ortamda dinin, yaşanan kimlik krizinin aşılmasında, hayata istikamet ve anlam kazandırılmasında ve gündelik problemlerin çözümünde yeniden büyük önem kazanması irşad faaliyetleri açısından önemli bir fırsattır. 

Postmodernite sebebiyle yaşanan kimlik krizine dikkat çektikten sonra “metaverse” sahasına hızlıca uyum sağlamaktan bahsetmek açık bir tenakuz oluşturmuyor mu?

Müslümanların modernleşme ile karşılaştıktan sonra geliştirdikleri kusurlu yaklaşımların başında “araçsallaştırma mantığı” geliyor. Modernitenin kurumlarının mantığını göz ardı ederek salt imkanları üzerinden anlamaya çalışmak bizlere çok şey kaybettirdi.

Aracın da bir mesaj olduğu artık tüm dünyanın malumu! Hal böyleyken kurucularının bile işlevselliği üzerinde tartışma yürütmeye devam ettiği “metaverse” sahasına “hızlı bir şekilde uyum sağlamak” olacak şey midir? Önce bir durup neyle karşılaştığımız üzerine eleştirel bir akılla kafa yormamız gerekmez mi?

Haksöz Haber

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cami Market projesi hayata geçti!Önceki Haber

Cami Market projesi hayata geçti!

Saraybosna’daki 500 yıllık camiiSonraki Haber

Saraybosna’daki 500 yıllık camii

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!