Tüm İslâm âleminin Ramazan Bayramı kutlu olsun.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tüm İslâm âleminin Ramazan Bayramı kutlu olsun.
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 13 Mayıs Perşembe günü başlayacak olan Ramazan Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. 

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 13 Mayıs Perşembe günü başlayacak olan Ramazan Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. 

Bayramın birlik, beraberlik, kardeşlik ve mutluluk duygularını geliştirdiğine dikkat çeken Taşkın,  Ramazan Bayramının toplumumuzda önemli yeri olduğunu, dolayısıyla toplumsal olarak aile, çevre, yakın ve uzak akraba ve hısımlarla mutlulukların paylaşıldığı önemli bir gün olduğuna dikkat çekerek, Ramazan Bayramının kardeşlik ve dostluk duygularının gelişerek güçlenmesine, birlik, beraberlik duygularıyla birlikte dargınlık ve kırgınlıkların unutulmasına, toplumun kaynaşmasına vesile olduğunu söyleyerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ramazan Bayramı, huşu içinde geçen mübarek oruç ayının sonunda sevincimizin bir göstergesidir. Mübarek bir gündür. Bu mübarek günde dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak birbirimize kenetlenmeliyiz. Büyüklerimizi, ailemizi, akrabalarımızı, kimsesiz ve yoksulları, hastaları ziyaret ederek sevindirmeliyiz. Bu güzel davranış hem bizi hem ziyaret ettiğimiz yakınlarımızı sevindirir. Bu nedenle bizim için önemlidir.  Ramazan Bayramında sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın örnekleri sergilenir. Tanıdığımız yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek onların yalnız olmadıklarını hissettirmek, onlara maddi ve manevi yardımlarda bulunarak sevindirmek toplumsal olarak manevi duygularımızı güçlendirecektir.

Yeryüzündeki hiçbir milletin yaşayamadığı bu güzelliklerin bizlerin yaşantısına kattığı değerleri ve anlamları kavrayabilmeliyiz. Bu değerler yaşantımıza anlam katar. Yaşantımızı zenginleştirir ve kültürel zenginliğimizi güçlendirir. Bayramlar insanları birbirine yakınlaştırır, kaynaştırır. Paylaşma duygularımızı geliştirir. Bayramlar, küçükten büyüğe sevinçlerimizin kaynağıdır. Bütün sıkıntıların unutulduğu, tasa, kaygı ve üzüntülerin bertaraf edildiği önemli günlerimizdendir.

Anadolu Sağlık Sen olarak, bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı'nın tüm İslâm âlemine, üyelerimize, başta ülkemize olmak üzere bütün İslam âleminin kardeşliğine, birlik ve beraberliğine, huzur ve mutluluğuna vesile olmasını diliyor, sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmeniz temennisiyle mübarek Ramazan Bayramınızı en samimi duygularımla kutluyorum.”

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaÖnceki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

İşte il il bayram namazı saatleri...Sonraki Haber

İşte il il bayram namazı saatleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!