Yeni İstanbul Müftüsü Fatih Kurt mu olacak?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni İstanbul Müftüsü Fatih Kurt mu olacak?
İstanbul'un yeni müftüsü kim olacak? Son günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı personeli arasında en çok merak edilen konuların başında, yeni İstanbul müftüsü kim olacak? sorusu geliyor. Resmi bir dayanağı olmayan ancak kulislerde en çok adı geçen ismi araştırdık. İşte detaylar;

YENİ İSTANBUL MÜFTÜSÜ KİM OLACAK? 

Evet son günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı arasında en çok konuşulan konuların başında, İstanbul'un yeni müftüsü kim olacak? sorusu aranılan cevaplar birinci sırayı aldı. Konu ilk olarak nasıl ve kimler tarafından açıldı, öne çıkan isimler kimler tarafından sosyal medya platformlarında gündeme taşındı bilinmiyor. Ancak bildiğimiz bir şey var ki, "ateş olmayan yerden duman tütmez". Başkanlıkta bazı isimler konuşulmuş, bunlarla ilgili ön çalışmalar yapılmış ve birileri tarafından bu bazı isimler dillendirilmekle konu sosyal medya platformlarında dahi yaygın bir şekilde din görevlileri arasında paylaşılır hale gelmiştir. 

EN ÇOK ADI GEÇEN İSİM FATİH KURT! 

İstanbul'un yeni müftüsü kim olacak? sorusuna verilen cevaplara ve bize de ulaşan duyumların geneli, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih KURT'un yeni İstanbul müftüsü olacağı yönünde. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, konunun muhatabı olan Fatih KURT'dan da bunu yalanlayan bir açıklama henüz yapılmadı. Sosyal medyada yoğun şekilde gündem olan bu konunun, yakın zamanda cevap bulacağını söyleyebiliriz. Mihrap haber

İstanbul'un yeni müftüsü olacağı yönünde adı çokça zikredilen Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü 

DOÇ. DR. FATİH KURT KİMDİR? 

Erzurum'lu olan Doç. Dr. Fatih KURT, 1977 yılında İzmir'de doğdu. İlköğrenimini, ortaöğrenimini ve hafızlık eğitimini İstanbul'da tamamladı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1999 yılında mezun olmasının akabinde aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Eğitimi Bilim Dalı'nda Yüksek Lisansını (2002) ve Temel İslami Bilimler Bölümü Kelam Bilim Dalı'nda Doktora eğitimini (2013) tamamladı. 2020 yılında Temel İslami Bilimler Bölümü Kelam Bilim Dalı'nda Doçent ünvanını aldı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu ve Sosyoloji Bölümünü bitirdi.

Öğrencilik yıllarında dergilerin yazı işleri üyeliği ve yayın koordinatörlüğü yaptı. Yayınlanmış birçok makalesi, katıldığı televizyon ve radyo programları, bulunmakta olup, 7 adet yayımlanmış kitabı ve editörlüğünü yaptığı çalışmaları bulunmaktadır.​

Memuriyete 1997 yılında Bursa-İznik'te İmam-Hatip olarak başladı ve İstanbul-Bağcılar ilçesinde aynı unvanla görevine devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezinde Vaizlik-Müftülük İhtisas kursunu (2002) tamamladıktan sonra Konya-Karapınar ilçesine vaiz olarak atandı. Açılan İlçe müftülüğü sınavında başarılı olarak, Sivas-Altınyayla, Manisa-Gölmarmara, Sakarya-Sapanca ilçelerinde ilçe Müftülüğü ve İstanbul İl Müftü Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Görevlerindeki başarılı çalışmalarından dolayı birçok kez takdir ve teşekkür ile taltif edildi. 2012 – 2017 tarihlerinde Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanlığı görevinde bulundu.

20.12.2017 tarihinde yayınlanan kararname ile Dini Yayınlar Genel Müdürü olarak atanan Doç. Dr. Fatih KURT evli ve iki kız çocuğu babası olup, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

KİTAPLARI

1-) Sorularla Günümüz İnsanının İnanç Problemleri / Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları
2-) Nesefi Akaidi Şerhi (Kelam Tasavvuf İlişkisi) - Karabaş Veli / Akçağ Yayınları
3-) ​İtikadi Açıdan Hurafeler / Ensar Yayınları​
4-) Ramazan Gölgesinde Bir Hayat /​ Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları
5-) Kur'an'da İnfak (Toplumsal Dönüşüm) Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları
6-) Kur'an'da Sorumluluk Bilinci (Kulluğun Gayesi) Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları
7-)​ Kur'an'da Dua (Kulluğun Özü) Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları​


MAKALELERİ​

1-) Ehl-i Sünnet’e Göre Ecel / Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi - Yıl 2019, Cilt 8, Sayı 15.

2-) Dini İstismar Eden Örgütlerin Şiddet ve Terör Konusundaki Teolojik Gerçekleri / USUL İslam Araştırmaları - Yıl 2019, Cilt 31, Sayı 31.

3-) Bir Kur’an ve Kelam Terimi Olarak “Burhan” /  EKEV Akademi Dergisi - Bahar 2019, Yıl 23, Sayı 78.

4-) İmam Mâtürîdî’ye Göre Bazı Âhiret Aşamaları / Diyanet İlmi Dergi - Yıl 2019, Cilt 55, Sayı 3.

5-) Kelam İlmindeki Sıfat Tasniflerine İlişkin Bir Değerlendirme Turkish Academic Research Review - Yıl 2019, Cilt 4, Sayı 4.

6-) Şehzade Korkud’a Göre İman - Küfür Sınırı / Diyanet İlmi Dergi - Yıl 2020, Cilt 56, Sayı 1.​

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güldür Güldür resmen eridiÖnceki Haber

Güldür Güldür resmen eridi

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaSonraki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!