25 yardım tırı İdlib\'e dualarla uğurlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde, sivil toplum örgütü temsilcilerinin destekleriyle Türkiye genelinde başlatılan \"Halep\'te İnsanlık Ölmesin\" kampanyası kapsamında toplanan yardımları taşıyan tırlar, dualarla İdlib\'e gönderildi.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr: 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde, sivil toplum örgütü temsilcilerinin destekleriyle Türkiye genelinde başlatılan "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında toplanan yardımları taşıyan tırlar,  dualarla İdlib'e gönderildi.

Kampanya kapsamında, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal ve bölgede görev yapan 104 il ve ilçe müftüsü, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na gelerek başta Halep olmak üzere Suriye için dua ettiler.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ünal, “Başında Halep olsa da “İnsanlık Ölmesin” adlı bir kampanyada milletimizin dişinden, tırnağından artırdığı, özellikle Halep’ten İdlib’e intikal eden kardeşlerimizin ve o bölgede mağdur ve muhtaç olan kardeşlerimizin tespit edilen ihtiyaçlarına yönelik olarak tanzim edilen yardım tırlarını buradan kendilerine götürmek üzere toplanmış bulunmaktayız.” diyerek sözlerine başladı.

Ünal, söz konusu yardım kampanyasını Hz. Peygamberin hayatından örnek vererek şöyle anlattı:

Peygamber efendimiz, Mescid-i Nebevi’de otururken Mudar Kabilesinden bir grup, bir heyet gelmiştir. Son derece perişandır. Hz. Peygamber, gelenlerin hallerini görünce Bilal-i Habeşi’ye; “Kalk ya Bilal, ezanı oku” der. Bu, zamansız okunan bir ezandır, Medineli Müslümanlar mescide dolarlar. Hz. Peygamber çıkar ve bir hutbe irad eder. Bütün insanlar birbirlerinden, aynı nefisten yaratılmıştır, insanlar kardeştir, müminler kardeştir ve onların durumunu arz eder. Bunun üzerine bir Müslüman avucunun içerisinde bir keseyle gelir ve önüne koyar. Ardından geriye dönen herkes evinde ocağında ne varsa iki yığın oluşturacak şekilde bir yardım kampanyası başlar. Bu, Hz. Peygamberi (sav) o kadar duygulandırır ki hutbeye çıkar tekrar.  O sevincini, o mutluluğunu paylaşır ve ardından şu müjdeyi verir: “Kim bir sünnet başlatır ve bunu işte icra ederse, bu fiili, bu sünneti kıyamete kadar icra edenlerin ecirlerinden hiçbir şey eksilmeksizin onların ecirlerinden kendisine bir nasibi vardır”  bu bağlamda bir konuşma yapar.

Bu, Hz. Peygamberin (sav) başlattığı insanlık adına, insanlığın zulümde, insanlığın mağduriyette, insanların muhtaç olduğu durumda bütün müminlerin kenetlenmesinin ilk başlangıcıdır, milletimiz bunun en güzel örneğini ortaya koymuştur.

“125 yardım tırı felaketin yaşandığı bölgeye ulaştı…”

Şu ana kadar 125 tırla felaketin yaşandığı bölgeye ulaşılmış, önümüzdeki ayın ortasına kadar 500’e ulaşması ümit edilen bir kampanyayla, yaklaşık olarak 10 sivil toplum örgütüyle beraber başlatılan, ama Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde sürdürülen, özellikle de yerindeki ihtiyacın tespit edilip buradan sevk edilecek gıdanın ve diğer unsurların ihtiyacı karşılamak üzere tanzim edilmiş olması son derece önemlidir.

Bu nedenle öncelikle kadirşinas milletimize teşekkür ediyorum. Yurdunu, vatanını, ümmetin onurunu, şerefini savunmak üzere canını ortaya koyan, en değerli varlığını ortaya koyan bütün şehitlerimizin mekânları cennet olsun, Rabbim, kendilerine merhametiyle muamele eylesin. Geride kalanlara sabır, hasta olanlara, yaralı olanlara Rabbimden şifa diliyoruz. Milletimizin bu kadirşinas tavrı nedeniyle kendileriyle onur duyduğumuzu, böyle bir milletin mensubu olmaktan şeref duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.

“İnsanlığın öldüğü medeni bir dünyada bizim insanımız elinde, ocağında ne varsa ortaya koydu…”

Rabbim bu ümmete, bu millete bu acıları tekrar yaşatmasın. İnsanlığın öldüğü medeni bir dünyada medeni olma iddiasında bulunan insanlığın, gözünü kapattığı, duymadığı, görmediği, işitmediği eylem karşısında bizim insanlarımız elinde, ocağında ne varsa bütün bunları ortaya koymuş durumdadır. Rabbim böyle bir şeyle tekrar insanlığı imtihan etmesin. Rabbim emeği geçenlerden razı olsun.

Yardım tırlarının İdlib’e uğurlanmasından önce Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik de şöyle dua etti:

Ey her şeyi yoktan var eden Yüce Rabbim! Bizi varlığından haberdar ettin, sana inandırdın, sana iman ettirdin, bizi İslam’la şereflendirdin, son Peygamber Hz. Muhammed Mustafa’ya (sav) ümmet olmakla taçlandırdın, sana sonsuz kere hamdolsun, sonsuz kere şükürler olsun.

Yarabbi, birliğimizi, dirliğimizi daim eyle. Gücümüzü-kuvvetimizi daim eyle.

Yarabbi, biz izzetli iken bizi zelil düşürme, güçlü iken zayıf düşürme.

Ya İlahel Alemin, devleti edebi müddetimizi dini-diyanetimizle, ışıkları yanan hanelerimizle, yüzleri gülen çocuklarımızla, aile huzurumuzla, çarşımızla-pazarımızla, maddi-manevi gücümüzle kıyamete kadar payidar eyle.

Ya İlahel Alemin, bin küsur yıldan beri şu topraklarda senin din-i mübin-i İslam’ın için mücadele veren, mücahede eden, can veren milletimizin aziz fertlerini, nesillerini payidar eyle.

Ya İlahel Alemin, bizlere güç ver, kuvvet ver. Yarabbi bir avuç Müslüman’ı boğmak için gayret eden, hile-hurdalar yapan düşmanlarımızın hilelerini-hurdalarını, tuzaklarını başlarına geçir.

Yarabbi, bu kadar mazlum, bu kadar mağdur kimseler arayan kimsesi sensin Yarabbi, kimsemiz ol.

Ya İlahel Alemin, bu topraklar için canlarını feda eden şehitlerimizin ruhlarını şad eyle. Onların aziz hatıralarına, gökten Süreyya yıldızlarını indirip kabirlerini lebriz etsek, Kabe’yi getirsek taşınızdır diye mezarlarının başına diksek yine de aziz hatıralarına bir şey yaptık diyemeyeceğimiz şehitlerimizi Yarabbi, Peygamber Efendim Hz. Muhammed Mustafa’ya (sav) emanet ediyoruz, tevdi ediyoruz. Peygamber Efendimizle beraber haşreyle. Hz. Hamzalarla, Hz. Hüseyin’lerle haşreyle.

Ya İlahel Alemin, ta Bedir’den Uhud’dan Çanakkale’ye, Çanakkale’den Kıbrıs’a, Kıbrıs’tan Cerablus’a hayatlarını büyük ve ulvi değerler için feda eden şehitlerimizi büyük şehitler kervanına dahil eyle, ruhlarını şad eyle.

Yarabbim, atalarımızın, ecdadımızın vatan sevgisi, din-i mübin-i İslam’ı yayma sevgisini, sevdasını bizlere de nasip et.

Ya İlahel Alemin, ümidimizi kaybettirme. Dini devlet, mülki millet, ırzı iffet uğruna fedai can edenlerin yolunda gerekirse bizi de şehitlik mertebesine yücelt.

Yarabbi, bir iğne ucu kadar da olsa bu millete hizmet eden herkesin hizmetinden razı ol. Bu hizmetlerimizi daim eyle, dualarımızı makbul eyle. Gazilerimizi hayırlı tuğlu ömürle muammer eyle. Yaralılarımıza hayırlı şifalar ihsan eyle.

Yara Sar Kampanyamızı, İnsanlık Ölmesin Kampanyamızı daim eyle, hedefine, amacına, gayesine nail eyle. Amin.

Daha sonra 25 yardım tırı daha İdlib'e  dualarla uğurlandı.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DHBT Sınav Sonuçları AçıklandıÖnceki Haber

DHBT Sınav Sonuçları Açıklandı

Diyanet ile AFAD arasında işbirliği protokolüSonraki Haber

Diyanet ile AFAD arasında işbirliği prot...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!