Mehmet Görmez, Bin alim Türkiye\'de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
408
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Suriye\'den göç etmek zorunda kalan dünya çapındaki bin alimin şu an Türkiye\'de olduğunu söyledi.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez, Suriye'deki savaş nedeni ile ülkesini terk etmek zorunda kalan dünya çapındaki bin alimin şuan Türkiye'de olduğunu belirterek bu hocaların Türkiye'deki üniversitelerde değerlendirildiğini anlattı. 

KİLİS'TE 6, ANTEP'TE 10, KARABÜK'TE 5

Şuan akademik araştırma yapmış 300 alimle irtibat  halinde olduklarını belirten Görmez, "İhtisas merkezlerimizde Suriyeli hocalar istihdam etmeye başladık. Bir yıldır eğitim merkezlerimizde kendi görevlilerimize Arapça öğreten Suriyeli hocalarımız var. Bu listeyi ilahiyat fakültelerimizle paylaştık.Şu an Kilis’te altı hoca, Antep’te on hoca, Karabük’te beş hocamız var. Dolayısıyla zenginleşmeye başlamışız." dedi.

VATANDAŞ YAPMALIYIZ

Türkiye'de yaşayan Suriyeli alimler için Diyanet'in harekete geçtiğini belirten Görmez, "Bu listeyi Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza da götürdük, “bu alimleri vatandaş yapmalıyız” dedik. Başka ülkeler teklif getirebiliyor. Bazıları da gitti ne yazık ki. " dedi.

SURİYELİ ALİMLER BİRLİĞİ'Nİ KURDULAR

Kendi aralarında Suriyeli Alimler Birliği kurdular. Usame Rudayi hepsinin çok saygı duyduğu şahıs. Fatih’te yeri var. Bizden en çok istediği şey İstanbul’da ve Suriyelilerin yaşadığı bütün şehirlerde Arapça hutbe de okunacak camilerin olması. Biz de dedik ki “Cuma günü aynı safta namaz kılalım, ayrı yerlerde olmasın. Onun için Türkçe de Arapça da bilen hocalar tayin edelim. Arapça ve Türkçe hutbe okusunlar”.

ANLAYIŞ AYNI

Edirnekapı Mihrimah Camide Suriyeliler ağırlıktadır. Hutbe iki dildedir. Cumadan sonra Usame Rıfai Hoca Suriyeli gençlerle sohbet eder. Avantajımız, Suriye’deki din anlayışı bizim bu topraklarda inşa ettiğimiz din anlayışından farklı değil mutedildir. Kaynak: Yeni Akit

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uluslararası Hicri Takvim Birliği Kongresi’nden birlik kararı çıktı…Önceki Haber

Uluslararası Hicri Takvim Birliği Kongre...

2016 Diyanet Ramazan Ayı GenelgesiSonraki Haber

2016 Diyanet Ramazan Ayı Genelgesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!