Reklamı Geç
KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Domestos'tan Filistin temalı iğrenç reklam

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Domestos'tan Filistin temalı iğrenç reklam
Terör devletinin markası Domestos, Filistin bayrağını andıran "mikroplara kaçacak yer yok" yazılı reklamları Türkiye’de her yere asmış durumda.

Katliama sessiz kalamayan dünya halkları, İsrail aleyhinde protestolar düzenlerken, dünya çapında peş peşe İsrail mallarına karşı boykot çağrıları yapılıyor. 

Boykot listesinde yer alan Domestos, geçtiğimiz günlerde yeni reklam filmini piyasaya sürdü. Reklam afişlerinde yer alan ejderhanın Filistin bayrağı renklerinde olması ve görünüş olarak Filistin bayrağıyla neredeyse aynı olması büyük tepki topladı.

Reklam afişleri için sloganları ise, 'Mikroplara kaçacak yer yok!'

Bu olay bir kere daha boykotun önemine dikkat etmemiz gerektiğini gösteriyor. Dünyanın çeşitli yerlerinde siyonist devlet terörüne karşı peş peşe gösteriler düzenleniyor. Bu protestolara ilaveten insanlar, söz konusu mezalime sessiz kalmamak için ellerindeki en büyük koz olarak, İsrail menşeli ürünlere boykot uygulamayı görüyor. Peki, bazı çevrelerce yapılan kara propagandalarda dile getirildiği gibi bu protestolar ve boykot girişimi beyhude bir çaba mı? Cevap kesinlikle hayır. Bu çabaların ekonomik, diplomatik ve psikolojik sonuçları şimdiden görülmeye başlandı.

Ekonomik olarak İsrail’in bu işten ciddi zarar göreceğini tahmin edebiliriz. Zira 300 ekonomistten oluşan İsrailli bir grup Başbakan Binyamin Netanyahu ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’e yazdıkları açık mektupta, “İsrail ekonomisinin karşı karşıya olduğu ekonomik krizin büyüklüğünü anlamıyorsunuz” ifadelerini kullanarak, durumun vahametine dikkat çekti. Zira bu ekonomistler, boykot olayının sadece bazı malları almamak boyutunun çok ötesine geçeceğini öngörebiliyorlar.

Boykot eyleminin ikinci ve en önemli aşaması İsrail merkezli firmaların ürünlerinin muadillerinin üretilerek, ekonomi ve finans başta olmak üzere tüm sektörlerde bağımlılığı ortadan kaldırmaktır. Bunun en güzel örneği finansal ödeme sisteminde İsrail menşeili Visa ve Mastercard ile yapılan harcamaların bu kartlar yerine yerli ve milli bir sistem olan TROY’la yapılmasıdır. Bu ve benzeri milli ürünlerin sayısı ve kullanım alanları arttıkça Yahudi sermayesinin dünyadaki hegemonyasına büyük bir darbe vurulacaktır. İsrailli ekonomistlerin uykularını kaçıran gerçek işte budur.

ABD merkezli Rand Corporation’ın 2015’te hazırladığı rapora göre 2013 ve 2014’te İsrail ekonomisine yönelik boykot, İsrail’in gayri safi yurt içi hasılasında 10 yıl içinde kümülatif olarak yaklaşık 15 milyar dolarlık bir zarara yol açtı. Bu da İsrail’de kişi başına düşen GSYİH’de yüzde 3,4’lük bir düşüşe neden oldu. Şu anki boykot, geçmiş dönemdekilerden çok daha yaygın olması sebebiyle İsrail ekonomisine çok daha büyük zararlar verecektir. İsrail devlet bütçesine girmeyen her bir doların silah ve mühimmat alımında kullanılamadığı düşünüldüğünde, boykota katılmanın sadece vicdani değil aynı zamanda insani bir zorunluluk olduğu açıktır.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ,

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2024 Yılı İlçe Müftülüğü Sınav DuyurusuÖnceki Haber

2024 Yılı İlçe Müftülüğü Sınav Duyurusu

2024 Yılı İl Müftü Yardımcısı (Kadın) Sınavı başvuru süresi uzatıldıSonraki Haber

2024 Yılı İl Müftü Yardımcısı (Kadın) Sı...

KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!