İbrahim HAMARAT Vize Müftülüğüne Atandı.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İbrahim HAMARAT Vize Müftülüğüne Atandı.
Artvin Yusufeli İlçe Müftüsü iken Krklareli Vize İlçe Müftülüğüne atanan İbrahim HAMARAT göreve başladı

Artvin Yusufeli İlçe Müftüsü iken Kırklareli Vize Müftülüğüne atanan İbrahim HAMARAT göreve başladı. Müftü HAMARAT , İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ'ı ziyaret ederek ilçedeki hizmet öncelikleri ile diğer konularda gerekli görüş alışverişinde bulundu.
Müftü DEMİRTAŞ yaptığı açıklamada şunları söyledi:
" Vize ilçemiz ilimizin tarihi ve kültürel mirası yüksek olan bir ilçemizdir. Uzun zamandır müftü ataması bekleniyor idi. Daha önceki müftümüz Mehmet Coşkun hocamız ilçemize güzel hizmetler kazandırdı. İbrahim Hamarat hocamızın da ilçemize çok şeyler kazandıracağına inanıyorum. Etkin ve verimli din hizmetleri diliyorum " dedi.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

İbrahim HAMARAT Kimdir*

Eylül 1978 yılında Ordu İli Ünye İlçesi Yenikent Beldesinde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, hıfzını Samsun/ Terme Ahmetbey Köyü Kur’an Kursu’nda (1993) tamamladı. Aynı ilçede başladığı İmam-Hatip orta kısmını Kırıkkale’de (1996), lise kısmını ise İzmit İmam-Hatip lisesinde (1999)tamamladı. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 2004 yılında mezun oldu ve aynı fakültede 2007 yılında İslam Hukuku Anabilim Dalında “Çağdaş İslam Âlimi Muhammed Hamidullah’ın Hayatı ve Fıkha Dair Görüşleri ” isimli teziyle Yüksek Lisansını tamamladı. Konya Selçuk Dini yüksek İhtisas Merkezinden (2006-2009)'da mezun oldu. Lisans yıllarında okul dışında Konya’da bir grup ilim gönüllüsü hocalarının himayesinde olan “Abdullah ibni Mes’ud Fıkıh Enstitüsü”nde Arapça, Hadis, Tefsir ve Fıkıh dersleri aldı. Ayrıca fakültede öğrenci temsilciliği, öğrenci kulübü ve öğrenci dergisi editörlüğü vb. sosyal ve kültürel faaliyetlerde aktif rol aldı.

Memuriyete Kastamonu ili Devrekâni ilçesi Pınarözü Köyünde İmam-Hatip olarak başladı (2004). Daha sonra sırasıyla; Konya/Selçuklu Zembilli Ali Efendi Camii İmam-Hatip (2006),Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Kursiyer (2006-2009), Konya/Çumra İmam-Hatip (2009), İstanbul/Maltepe Müezzin-Kayyim (2010), İstanbul/Silivri Cezaevi Vaizi (2014), İstanbul/Maltepe Cezaevi Vaizi (2014-2017) olarak görev yaptı. Yaklaşık yüz beş ülkeden hükümlü ve tutuklunun bulunduğu bu ceza evinde görev arkadaşlarıyla birlikte, çoğunluğu latin Amerika ülkelerinden olan, 53 mahkûmun ihtida etmesine rehberlik/şahitlik etti. Ayrıca İstanbul’da görev yaptığı süre içerisinde gönüllü din görevlisi arkadaşlarıyla birlikte Küçükyalı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’nın din ve değerler eğitimiyle de yakından ilgilendi, grup sorumluluğu ve koordinatörlük vazifeleri üstlendi. 2017 yılında ilçe müftüsü olarak Yusufeli’ne, 02.09.2019 tarihinde ilçe müftüsü olarak Şavşat İlçesine atandı. 10.02.2020 tarihinden itibaren Vize İlçe Müftüsü olarak görev yapmaktadır. Yayıma hazır bir şiir çalışması bulunan İbrahim Hamarat evli ve iki çocuk babasıdır.

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kocaeli İl Müftü Yardımcılığına Bekir Engin atandıÖnceki Haber

Kocaeli İl Müftü Yardımcılığına Bekir En...

Müslüman olduktan sonra İsveçli kızın bütün hayatı değiştiSonraki Haber

Müslüman olduktan sonra İsveçli kızın bü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!