İsveç'te bir camiye daha saldırı
<p>İsveç'te yılbaşı sabahı bir camiye daha yangın bombası atılarak kundaklandı, polis ırkçıların yaptığını tahmin ediyor. Bu saldırı son bir haftada camilere karşı gerçekleştirilen üçüncü saldırı.</p> <p></
İsveç'te yılbaşı sabahı bir camiye daha yangın bombası atılarak kundaklandı, polis ırkçıların yaptığını tahmin ediyor. Bu saldırı son bir haftada camilere karşı gerçekleştirilen üçüncü saldırı.
İsveç'in kuzeyinde başkent Stokholm'e 70 km mesafedeki Uppsala kentinde bir camiye yangın bombası atıldı. İsveç'te son iki hafta içinde üçüncü defa cami kundaklandı.
Norveç haber ajansı NTB'ye konuşan polis sözcüsü, kimliği bilinmeyen bir kişinin cami binasına molotof kokteyli attığını, ancak binada yangın çıkmadan molotof kokteylinin söndüğünü söyledi.
İsveç'te başka bir camiye 24 Aralık günü yapılan saldırıda 5 kişi yaralanmıştı. Geçen hafta sonu Pazarı Pazartesiye bağlayan gece de Schonen isimli şehirdeki camiye saldırı yapıldı.
İsveç'te İslam düşmanlığı ve ırkçılık giderek artıyor. Aşırı sağcı parti 'İsveç Demokratları', Eylül ayında yapılan parlamento seçimlerinde ülkenin üçüncü güçlü partisi olarak sandıktan çıktı.
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın