İzmir 58 Hafızıyla Taçlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İzmir 58 Hafızıyla Taçlandı
Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği tarafından himaye edilen Karabağlar, Konak ve Aliağa’da bulunan 3 Kur’an kursunda hafızlıklarını tamamlayan 58 öğrenci yapılan merasim ile icazet aldı.

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği tarafından himaye edilen Karabağlar, Konak ve Aliağa’da bulunan 3 Kur’an kursunda hafızlıklarını tamamlayan 58 öğrenci yapılan merasim ile icazet aldı. Reissü’l Kurra Vekili Mustafa Demirkan Hocaefendi’nin riyasetinde gerçekleşen törene Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, İzmir İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, hafız öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı.

AÇILIŞ KUR’AN-I KERİM’İ TÜRKİYE İKİNCİSİNDEN
Kestanepazarı 2019 Yılı Hafızlık Merasimi İzmir Hisar Camii’nde gerçekleşti. Hafızlık Merasimi açılış Kur’an-ı Kerim’ini Kestanepazarı Öğrencisi Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye İkincisi Hafız Ömer Baydar okudu.

“İZMİR HAFIZLARIYLA GÜZEL”
Kestanepazarı ailesi olarak, yüzlerce yıllık tarihinde sadece 1945’ten günümüze resmi olarak, 6 binden fazla hafızın yetişmesine vesile olan bir kurum olmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan, “Kestanepazarı Ailesi olarak, dün olduğu gibi bugün ve yarın da her zaman, “Ümmetin en şereflileri hafızlardır” Hadis-i Şerifi’nde övgüye mazhar olan yavrularımızın yanında yer aldık, yer alıyoruz ve yer almaya devam edeceğiz. Bizler inanıyoruz ki İzmir hafızlarıyla güzel” dedi.

“KUR’AN-I KERİM’İN MUHAFAZASINDA ÖNEMLİ ROL ÜSTLENECEKLER”
Hafızlık Belgesi almaya hak kazanan öğrencileri, ailelerini ve öğrencilerin yetişmesi için çaba sarf eden hocaları ile dernek yöneticilerini tebrik eden İl Müftüsü Balkan, “Hafızlık çok zor ve bir o kadar da önemlidir. Bu gençlerimiz Kur’an-ı Kerim’in kıyamete kadar muhafaza edilmesinde önemli bir rol üstlenecekler. Bu hafızların yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“KUR’AN-I EZBERLEMEKLE YETİNMEYİN TÜM İLMİYLE ÖĞRENİN”
Hz. Osman’dan rivayet edilen hadis-i şerifte “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir”  ifadesinin çok manidar olduğunu da dile getiren Hafiz Osman Şahin, “Bu hadis kıraat yönünden değil ilim kökündendir. Gençler buraya dikkatinizi çekerim, yani Kur’an-ı Kerim’i sadece lafzıyla ezberlemekle yetinmeyeceksiniz, Kur’an ilmiyle de ilgilenip bu bilgilere sahip olacaksınız” diye konuştu.

Kur’an-ı Kerim’i okumanın ve öğrenmenin çok önemli olduğunun altını çizen İzmir Valisi Erol Ayyıldız, “Millet olarak nereden gelip nereye gideceğimizi öğrenmek, bu dünyadaki vazifemizi benimseyerek ona sahip çıkmak ve hayatımızı buna göre tanzim ederek geliştirmek ancak Kur’an-ı Kerim öğrenmekle mümkündür” ifadelerini kullandı.

“HAFIZ BİR BABANIN EVLADIYIM”
Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’nin 58 Hafız daha yetiştirerek kalitesini bir kez daha ortaya koyduğunu dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir’in yeni hafızlarıyla çok daha güzel olacağını düşündüğünü söyledi. Hafız yetiştirmek için ortaya konulan özverinin yanı sıra anne babaların da evlatlarını hafızlık için teşvik etmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Dağ, “Bir hafız oğlu olarak kendim hafız olamadım ama inşallah bir hafız babası olmayı Allah bana nasip eder ama bakarsınız Allah ömür verirse, kendimizin de hafız olma imkânı olur” dedi.

Programda Kestanepazarı Mezunu ve Hocası 2019 Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması Dünya İkinicisi Hafız Enes Kaput, Beştepe Millet Camii İmam Hatibi Hafız Adem Kemaneci, Kurra Hafız Sadık Daştan, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Kurra Hafız Hafiz Osman Şahin ve Kurra Hafız Ramazan Pakdil yaptıkları Kur’an Tilavetleri ile gönülleri fethetti.

KAPANIŞ DUASI REİSÜ’L KURRA VEKİLİ MUSTAFA DEMİRKAN HOCADAN
Daha sonra Hafızlık İcazeti alan 58 öğrenci gruplar halinde okudukları Kur’an-ı Kerim Tilavetleri ile herkesi gururlandırdı. Ardından Reissü’l Kurra Vekili Kurra Hafız Mustafa Demirkan Hoca’nın yaptığı dua ile program son buldu.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İLETİŞİMDE SEVGİ DİLİÖnceki Haber

İLETİŞİMDE SEVGİ DİLİ

Kampüste fuhşa teşvikSonraki Haber

Kampüste fuhşa teşvik

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!