Madde Bağımlılığı ile mücadele Bakanlığı kurulmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Madde Bağımlılığı ile mücadele Bakanlığı kurulmalı
Dünya Gençlik Konseyinden Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar'a ziyaret

Dünya Gençlik Konseyi ziyaretlerini aralıksız olarak devam ettiriyor. Gençlere iş, eğitim ve öğrenim parolası ile kurulan konsey Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konseyin projeleri ele alınırken Bakanlık olarak her zaman destek olunacağı belirtildi . 

Ankara da Milli Eğitim Bakanlığın da gerçekleştirilen görüşmeye Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkanı Hüseyin Celep, Genel Başkan vekili Mustafa Barış Durak,Konsey Dış İşler Başkanı Dr Ali Hassi Mohamed katıldı. Genel Başkan Hüseyin Celep Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar'a konsey hakkında bilgi verirken,başta aile bağları projesi ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan seminer ile ilgili detaylı çalışmaları anlattı. Celep gençlerin özellikle suça karışma yaşının düştüğünü bunun önüne geçebilmek adına herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Genel Başkan ayrıca ailenin önemine vurgu yaparak, gençlerin aile bağları projesi ile tekrardan ailenin önemini anlattıklarını belirti. Celep " Bizler Dünya Gençlik Konseyi olarak yıllardır bire bir saha da olmakla beraber bir çok gencimize ulaştık . Suça itilmeden ulaşmak en önemlisi. Yaptığımız saha çalışmaların da ve özellikle aldığımız resmi verilerde suça karışma yaşının çok düştüğünü gözlemliyoruz. Bunun önüne geçmek için projelerimiz ve devletimiz ile hareket ederek güzel sonuçlar alıyoruz. Ayrıca mesleki eğitim kursları ile gençlerimiz istihdama kazandırılıyor. Ve en önemlisi hem üniversite hem lise hemde orta okullarda seminerler ile madde bağımlılığının zararlarını anlatıyoruz. Bir gence bir çocuğumuza ulaşmak bile bizleri mutlu ediyor"dedi.

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen görüşme de konseyin bu proje ve çalışmalarını sonuna kadar Bakanlık olarak destek verdiklerini söyleyen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof.Dr Petek Bu tür projelerin koordinasyon ile daha çok verimli geçeceğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar Genel Başkan Hüseyin Celep nezninde tüm konsey yönetimini çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

Dış İlişkiler Başkanı Dr Ali Hassi Mohamed ise Bakan Yardımcısı Petek Aşkar'a Türkiye de eğtim gören Somalili öğrenciler adına çiçek verdi .

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadın İl Müftü Yardımcılığı sözlü sınav sözlü sınav giriş bilgileri açıklandıÖnceki Haber

Kadın İl Müftü Yardımcılığı sözlü sınav...

Kur'an dersi vermeye giderken Hakk'a YürüdüSonraki Haber

Kur'an dersi vermeye giderken Hakk'a Yü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!