Sol basın Diyanet'e neden karşı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sol basın Diyanet'e neden karşı?
Diyanet İşleri Başkanlığı personeline okulların kapısı bu kez de Kütahya’da açıldı başlıklı haberlerin amacı ne? Eğitim alanında pozitif bilimleri salt doğru kabul eden sol seküler cenah neden Diyanet'in eğitim anlaşmalarına karşı çıkıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı ile eğitim alanında imzalanan işbirliği anlaşmaları devam ederken sol seküler basın Diyanet'e yönelik nefret içerikli söylem üretmeye devam ediyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı yöneticileri, “Ortaokul ve lise çağındaki gönüllü öğrencilere milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin benimsetilmesi” amacıyla Kütahya Müftülüğü temsilcileriyle masaya oturdu.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıda “Eğitimde İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Protokole göre, din eğitimi ve öğretimi faaliyetlerinde milli eğitim müdürlüğü ile müftülük ortak çalışmalar yürütecek.

İl müftülüğü bünyesinde yürütülen gençlik hizmetleri için görevlendirilen Diyanet’e bağlı gençlik koordinatörleri, il milli eğitim müdürlüğüne bağlı görevlilerle koordineli olarak öğrencilere yönelik etkinlikler düzenleyebilecek.

Sol seküler basın ise bu protokolleri kabul etmediğini belirterek Diyanet'in çalışmalarda bulunmasına karşı söylem üstünlüğü kurmaya çalışıyor. 

Özellikle sol basında, "Çocuklarımızın laik, bilimsel ve kamusal eğitim hakkını savunmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız sahipsiz değildir.” yorumları yapılarak laiklik vurguları öne çıkartılarak İslam düşmanlığı sergilendi.

İslam'ın hayatın her alanında olmasına karşı çıkan sol seküler basının Diyanet'e karşı geliştirdiği algıda her olay büyük bir vakaymışcasına bahsedilerek seküler kesimde Diyanet'e yönelik öfkeyi diri tutmaya çalıştığı düşünülüyor. 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaÖnceki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Hafız Abdullah İşler Hakk'a YürüdüSonraki Haber

Hafız Abdullah İşler Hakk'a Yürüdü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!