Başkan Görmez, Mekke’de 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarıyla bir araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mekke’de 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarıyla bir araya geldi. Şehit yakınları için Diyanet\'in Mekke Hac İdaresi Merkezi\'nde gerçekleşen program Kur\'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mekke’de 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarıyla bir araya geldi. Şehit yakınları için Diyanet'in Mekke Hac İdaresi Merkezi'nde gerçekleşen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Şehit aileleri, kendilerini kutsal topraklara davet eden ve organizasyonda emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Poltikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e teşekkür etti.

Başkan Görmez, Mekke’de gerçekleşen buluşmada şehitler için dua etti. Dua sırasında kimi şehit yakınları göz yaşlarını tutamadı.

“Şehitlerimizin isimlerini camilerimize vererek yaşatacak ve ebedileştireceğiz"

Burada bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, tarihimizde çok şehidimiz olduğunu fakat 15 Temmuz şehitlerinin çok farklı bir yönü bulunduğunu kaydetti. 15 Temmuz şehitlerinin ülkeyi, milleti ve medeniyeti büyük bir badireden hatta dağılmaktan kurtardığını belirten Başkan Görmez, "Şehitlerimizin isimlerini bundan sonra yapılacak nice Kur'an merkezlerine, Kur'an kurslarınıza, camilerimize, mabetlerimize vererek yaşatacak ve ebedileştireceğiz" dedi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, evladını yitirdiği zaman 'kalp hüzünlenir, göz yaşarır' dediğini hemen arkasından da 'Fakat Rabbimizin razı olmadığı hiçbir söz ağzımızdan çıkmaz.' ifadesini kullandığını söyleyen Başkan Görmez, "Kaldı ki, kaybettiğimiz bu canların her biri, Peygamberlerin gıpta ile baktığı bir makama erdiler. Biz bunu gündelik hayatın akışı içerisinde anlamakta zorluk çekiyoruz. Ama Sevgili Peygamberimizin ifadesidir bu. Peygamberin dahi peygamberlikten sonra gıpta ile baktığı bir makam varsa, o da şehadettir' buyurmuştur" şeklinde konuştu.

"15 Temmuz şehitleri, milletimizi büyük kötülükten kurtardı"

"Tarihimizde çok şehitlerimiz var" diyen Başkan Görmez, "Fakat 15 Temmuz şehitlerinin, çok çok farklı bir yönü var. 15 Temmuz şehitleri, gerçekten ülkemizi, milletimizi, medeniyetimizi çok büyük bir kötülükten, çok büyük bir badireden hatta dağılmaktan kurtardı. Onlar ülkeyi dağılmaktan kurtardılar. Allah’ın varlığına ve birliğine bizler dilimizle onlar ise canlarıyla şehadet ettiler. Millet olarak şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri değerlere bağlı kalmayı Allah bizlere nasip eylesin. Allah onları da Bedir’de, Uhud’da, Hendek’te, Çanakkale’de, Malazgirt’te şehit olanlarla haşreylesin” diye dua etti.

Bu yılki haccın şehitlere adanmış bir hac olduğunu Arafat’a onların ruhaniyetleriyle çıkılacağını belirten Başkan Görmez, “15 Temmuz şehitlerine Afrika'daki mazlumlar dua ediyor. Çünkü, Afrika'daki mazlumlar da kaybedecekti eğer, biz, 15 Temmuz gecesinde kaybetseydik. Biz 15 Temmuz gecesinde kaybetseydik, dünyanın bütün mağdurları, mazlumları kimsesiz kalacaktı. Onun için onlar, Cenabı Allah lütfettiği büyük bir makama erdiler. Daima onun o büyüklüğünü ve huzurunu hatırlamalıyız." ifadelerini kullandı.

Ölümün bir anne, baba, evlat için büyük bir imtihan ve büyük bir acı olduğunu dile getiren Başkan Görmez, "Gittikleri makamı düşünelim. Ve Cenab-ı Hak'ın 'Onlar ölü değildir. Onlara ölü demeyin!' ifadesini hiç bir zaman aklımızdan çıkarmayalım. O kadar büyük bir ifadedir. Rabbimiz kitabında bir kaç defa 'onlara ölü demeyin, onlar diridirler' diye buyuruyor. Bir yerde onlar Rablerinin katında rızıklanıyorlar. Onlar, Allah'ın ikram ettiği nimetlerin başında oturuyorlar. Şimdi İnşallah sizler, burada adeta onlarla birlikte hac ibadetini yerine getirerek, onlarla birlikte tavaf ve sa’y ederek görevlerinizi yapacaksınız" diye konuştu.

“Bu seneki haccımız, şehitlere adanmış bir hac olacak”

'Bu seneki haccımız, şehitlere adanmış bir hac olacak' diyen Başkan Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah onlarla birlikte hac edeceğiz. Onlarla birlikte Arafat'a çıkacağız. Onlarla birlikte tavaf yapacağız. Onlarla birlikte Mina'ya gideceğiz. Tabi bu millete bu kötülüğü reva görenleri de Cenab-ı Allah'a havale ediyoruz. Allah'ın merhameti ne kadar yüce ise azabı, laneti de o kadar yüksektir."

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 15 Temmuz'da şehitlerin adlarını camilere, Kur'an kurslarına vermek konusunda çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan Görmez, "Şehitlerimizin isimlerini bundan sonra yapılacak nice Kur'an merkezlerine, Kur'an kurslarımıza, camilerimize, mabetlerimize vererek yaşatacak ve ebedileştireceğiz. Kaldı ki, bizim buna ihtiyacımız var. Onların buna ihtiyaçları yoktur. Onların isimlerinin yaşatılmasına hiç bir ihtiyaçları yok. Ama bizim onların isimlerini ebedileştirme ve yaşatmaya ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

"Sizler Rahman'ın misafirlerisiniz"

Kutsal topraklara gelen şehit yakınlarının Rahman'ın misafirleri olduğunu aktaran Görmez, sözlerini "Şehitlerimizle birlikte Hz. İbrahim'in, Hz. Muhammed'in misafirlerisiniz. Biz Diyanet olarak hizmetinizdeyiz. Sadece burada değil, döndükten sonra da bize düşen herhangi bir vazife olursa, Diyanet olarak milletine, milletinin hukukuna, imanına, İslam'ına canlarını feda eden şehitlerimizin ve ailelerinin daima emrinde ve hizmetinde olacağımızı ifade etmek istiyorum. Kalbinizde şehitlerinizi yad edin. Kalbinizdeki acı da hac ibadetinize gölge düşürmesin. Peygamberimizin, 'Gözümüz yaşarır, kalbimiz hüzünlenir ama biz sadece Rabbimizin razı olacağı sözler söyleriz' ifadesini hiç unutmayın. Zaten öyle oldu. Gerçekten de her birinizde muhteşem denilebilecek bir metanet var. O metaneti Allah veriyor. O metanet ve sekinet Allah’ın sizlere ikramıdır. O sekinet ve metanet olmazsa, bu acılara, imtihanlara katlanmak mümkün olmaz. Yüreğinizdeki acıyı Cenab-ı Allah daime sevince, huzura ve sekinete dönüştürsün" diye tamamladı.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalaka Ve Yağcılar Bakalım Nasıl Ağız DeğiştirecekÖnceki Haber

Yalaka Ve Yağcılar Bakalım Nasıl Ağız De...

Diyanet 16.09.2016 Tarihli Cuma HutbesiSonraki Haber

Diyanet 16.09.2016 Tarihli Cuma Hutbesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!