Türkiye'de eğitilen 75 muhalif Suriye'ye gitti
Suriyeli 75 muhalifin Türkiye'de gerekli eğitimleri aldıktan sonra Suriye'ye girdiği öne sürüldü
Eğit-Donat programı kapsamında Türkiye’de eğitilen 75 kişilik silahlı bir muhalif grubun IŞİD’le savaşmak üzere Suriye'nin kuzeyine girdiği öne sürüldü.
İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Direktörü Rami Abdülrahim, AFP’ye yaptığı açıklamada "Türkiye'nin başkentine yakın bir kampta eğitilen 75 yeni savaşçı, Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece Halep vilayetine girdi" dedi.
Abdülrahim, grubun IŞİD hedeflerini vuran ABD öncülüğündeki koalisyonun hava desteği altında silah ve mühimmat taşıyan araçlarla bir konvoy halinde Suriye'ye girdiğini söyledi.
ABD Merkez Kuvvet Komutanlığı'nın başındaki General Lloyd Austin, ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada eğit-donat programına katılanlardan yalnızca 4 ya da 5 kişinin Suriye'de IŞİD'e karşı savaştığını söylemişti.
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın