İdris Yavuzyiğit Kimdir?

İdris Yavuzyiğit Kimdir?

29.05.1976 Trabzon/Araklı ilçesinde doğdu.

1988 Araklı Kalecik İlkokulunu, 1991 İstanbul Haznedar Kur’an Kursunda hafızlığını bitirdi.

Merhum Mehmet ÇEVİK Hoca Efendiden Talim ve Tashih-i Huruf Dersleri aldı.

1997 İstanbul İHL, 2002 SAÜ İlahiyat Fakültesi, 2009 ÖNB. İhtisas Eğitimini tamamladı. AÜ’de yüksek lisans-tez dönemine ara vermiş bulunmaktadır.

Vatani görevini kısa dönem olarak tamamladı.

Sakarya, Batman, Erzurum, Samsun, İstanbul, Bitlis, Artvin, Yalova illerinde Diyanetin çeşitli kademelerinde İmam Hatip, Müezzin Kayyım, Kur’an Kursu Öğreticisi, Vaiz ve Müftü olarak Görev yaptı.

Dadaşkent Merkez Camiinde 2 yıl Hatimle Teravih Namazı kıldırdı.

Gençler-Kadınlar ve toplumun her kesime yönelik birçok konuda Konferans ve Seminerler vermektedir.

Milli Eğitim İşbirliği çerçevesinde “Gençlik”, Çınarcık Kaymakamlığı ile “Zararlı Alışkanlıklar ve Bağımlılıkla Mücadelede Maneviyat”, Çınarcık Milli Eğitim Müdürlüğü ile “Değerleriyle Yetişen Gençlik”, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile “Aile Eğitimi Programları”, Çınarcık KYK ve MYO öğrencileri ile “Gençlik Maneviyatın Merkezinde Gençler Sahabenin İzinde”, Çınarcık İmam Hatip Ortaokulu ile “Koridor Kütüphane”, Kur’an Kursu, KYK, MYO Öğrencileri ile “Tarihin İzinde Tarihten Günümüze Dersler Gezileri”, Din Görevlileri ile “Peygamberlerin İzinde Tevhit Yolculuğu”, “Din Görevlileri Gelişim Projesi” projelerini koordine ederek yürüttü.

Sakarya Büyük Şehir Belediyesi Tiyatro Eğitim ve Oyunculuğu Sertifikası programına katılarak bu alanda 1.5 yıl Şehir Tiyatrosunda 5 büyük oyunda İdare, Salon-Sahne Amirlikleri yapmış olup, Türkçe Hat Sanatı Çalışmaları, Organizasyon Ve Sunuculuk, Radyo Programlarında aktif rol aldı.

Kuran kursu öğreticileri ve öğrencileri ile ilahiyat fakülteleri ve imam hatip liseleri öğrencileri için “Kuran Okuma Kural Ve Kaideleri Tecvid” Sunumu ve “Kürsüden Hayata Yansımalar” isimli henüz basımı gerçekleştirilmemiş vaaz kitabı çalışması ile Çeşitli TV, dergi ve internet sitelerinde yayımlanmış köşe yazıları, vaaz, sunum vaaz ve konferans video, metin ve sunumları bulunmaktadır.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ