Seyfullah ÇAKIR Kimdir?

Seyfullah ÇAKIR Kimdir?

1972 yılında Samsun İli Çarşamba İlçesi Yenikışla köyünde dünyaya geldi. İlkokulu aynı köyde okuduktan sonra 1 yıl Çarşamba İhsaniye Yatılı Kur'an Kursu’nda okudu. 1991 yılında Çarşamba İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. 1992 yılında Samsun İli Kavak İlçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1997 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi 14. Dönem Hizmet içi Eğitim İhtisas kursuna katıldı. 1999 yılında Haseki Eğitim Merkezi İhtisas kursunu bitirdikten sonra Samsun İli Bafra ilçesine Vaiz olarak atandı.

20.11.2000 tarihinde İlçe Müftüsü olarak Kars İli Susuz İlçe Müftülüğüne atandı. 27.10.2003 tarihinde Çorum İli Uğurludağ İlçe Müftülüğüne naklen atandı. 10.08.2009 tarihinde Ordu ili Gülyalı İlçe Müftülüğüne naklen atanmış ve bu görevini 08.08.2014 tarihine kadar sürdürmüştür. Gülyalı İlçe Müftülüğünün ardından Ordu İl Müftü Yardımcılığına naklen atanmış ve bu görevini 10.07.2018 tarihine kadar sürdürmüştür. Ordu İl Müftü Yardımcılığı görevinin ardından İlkadım İlçe Müftülüğüne naklen atanmıştır. Buradaki görevine 19.07.2018 tarihinde başlayan Seyfullah ÇAKIR,

09 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 2020/197 Karar Sayısı ile Samsun İl Müftülüğüne Atanmıştır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Çalıştığı amirleri tarafından birçok defa “Başarı Belgesi” ile taltif edilmiş olup, maaş ödülünün yanı sıra bir çok şilt ve plaket ile ödüllendirilmiştir. İyi derecede Arapça ve orta derecede Almanca bilmektedir.

 

İL MÜFTÜ YARDIMCISI OLARAK YER ALDIĞI PROJELER

1. Türkiye’de ilk defa Ordu il müftülüğünce uygulanan “Dini İrşatta Sorun Analizi ve Çözüm Arayışı Çalıştayı” projesi koordinatörlüğünün yürütülmesi.

2. İl müftülüğü ve İlahiyat Fakültesi iş birliği ile yapılan “Kimsesizlerin Kimsesi Olmak İster misiniz?” projesinin koordinatörlüğünü yürütmüştür.

3. İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı tarafından ordu da hayata geçirilen “Diyanet Öğrenci Evleri” projesinin hazırlanması ve yürütülmesi görevi ile proje sorumlusu olarak görev yapmıştır.

4. Yine il müftülüğünce uygulanan “Esnaf Kur’an Öğreniyor” projesini yürütmüştür.

Bunların dışında İl Müftülüğünce yapılan Gençlik Merkezi, (4-6) Yaş grubu Kur’an kursu ve gençlik hizmetlerinin verilebileceği, birçok sosyal, kültürel ve sportif alanı içerisinde barındıran tam donanımlı 3 katlı bina, Üniversite Camisi gibi ordunun ihtiyaç duyduğu çok önemli iki projeyi sorumlu olarak bizzat yürütmüştür.

 

İLÇE MÜFTÜSÜ OLARAK YAPTIĞI ÇALIŞMALAR VE UYGULADIĞI PROJELER

A. Eğitim Hizmetleri Alanındaki Çalışmaları

1. İlçemizin bütün köy ve mahallerinde “Kur’an Öğreniyorum” projesi kapsamında Kur’an Kursu açılmıştır.

2. Halk Eğitimle İşbirliği yapılarak İlçe Merkez, Mahalle ve Köylerinde İmamlarımızca okuma yazma kursu düzenlenmiştir.

3. Milli Eğitim ile işbirliği yapılarak Kız Anadolu Lisesinde “İlmihalimi Öğreniyorum” projesi kapsamında haftada 3 saat kız öğrencilere Kur’an kursu öğreticimiz tarafından İslam İlmihali dersleri verilmesi.

4. Milli Eğitim ile işbirliği yapılarak Kız Anadolu Lisesinde “İlmihalimi Öğreniyorum” projesi kapsamında haftada 3 saat kız öğrencilere Kur’an kursu öğreticimiz tarafından İslam İlmihali dersleri verilmesi

5. “Kur’an Kerim Mealini Öğreniyorum” projesi bütün Kur’an Kursların da her Cuma günü uygulanmıştır.

6. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde “Rehberim Peygamberimi Öğreniyorum” projesi ile ilçede bulunan bütün okullarda Diyanet yayınlarından “Peygamberimi öğreniyorum, Siyer-i Nebi, Peygamberimizin Hayatı” adıl eserler dağıtılarak öğrenciler arasında ödüllü yarışma düzenlenmiştir.

7. Üniversite öğrencilerinin eğitimine katkı sağlanması projesi kapsamında eğitim kampı düzenlemesi çalışmaları yapılmıştır.

8. İlkadım İlçe Müftülüğüne bağlı uygun mekanlara 04-06 Yaş Grubu Kur'an Kursu açılması projesi kapsamlı bir şekilde devam etmektedir.

B. İrşad Hizmetleri Alanında Yaptığı Çalışmalar 

1. Vaaz ve İrşat Programında köy, belde ve mahallerde yer verilerek geniş çevrelere ulaşılmıştır.

2. Her sene ilçeye bağlı bir köyde ‘Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Programı, Camilerde Din Görevlileri Haftası gibi özel günlere ait programlar düzenlenerek konferanslar verilmiştir.

3. “Sahabeleri Öğreniyorum” projesi kapsamında tüm camilerimizde erke sahabeler din görevlilerimizce cami cemaatine, 14 kız Kur’an kursunda ise Kur’an kursu öğreticilerimiz tarafından bayanlara hanım sahabelerin hayatları her hafta bir sahabenin örnek hayatı olmak üzere onların hayatlarının vatandaşlarımız tarafından örnek alınması amacıyla anlatılmıştır.

C. Sosyal Sorumluluk Alanındaki Proje Ve Çalışmaları

1. Temiz Çevre Duyarlı Toplu Projesi” çerçevesinde;

a. Çevre Temizliği

b. Derelerin temiz tutulması

c. Dedikodu ve iftira

d. Yaşlılara karşı saygılı olunması

e. Cami, Kur’an Kursu ve Mezarlıkların ağaçlandırılması

2. Gülyalı İlçe Müftüsü olarak Gülyalı ilçesi sınırlarında Turnasuyu mevkiinde bulunan 5 Dönümlük arazinin Eğitim merkezi veya öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığına (İl Müftülüğüne) tahsisinin sağlanması.

3. Bağımlılıkla mücadele projesi uygulanarak İlkadım ilçesindeki gençlerimizin ve Milli eğitime bağlı okullardaki öğrencilerimizin zararlı alışkanlıklara ve bağımlılığa karşı korunması çalışmaları yapılmıştır.

4. Müftülük ormanı oluşturulması projesi çerçevesinde İlkadım İlçesinde bulunan Kur’an kursu öğrencileri ile birlikte fidan dikimi çalışmaları yapılmıştır.

5. Ailenin korunması ve Evliliğe ilk adım projesi kapsamında İlkadım ilçesindeki ailelerle görüşmeler ve seminerler düzenlenmiştir.

6. Gençlere yönelik "Camide Eğitim-Öğretim Projesi" uygulanmaktadır.

Ayrıca birçok sosyal ve kültürel içerikli din hizmeti projesi hazırlanarak hayata geçirilmiştir.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ