10 Kasım törenine katılmayan öğrencilere ceza tehdidi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
10 Kasım törenine katılmayan öğrencilere ceza tehdidi
​​​​​​​Kemalizmin tam bir dayatmaya dönüştürdüğü 10 Kasım törenlerine katılmayan öğrencilerin velilerine ceza tebliğleri gönderilmeye başlandı.

10 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen 10 Kasım ayinlerine (anma törenlerine) katılmayan öğrencilerin velilerine okul idareleri tarafından ceza tebliğleri gönderilmeye başlandı.

Birçok velinin şikayetine neden olan ceza tebliğlerinden birinin de Ankara Esenevler Şehit İbrahim Esen Anadolu Lisesi'nin gönderdiği iddia edilmektedir.

Gönderilen metinde, çocukların 10 Kasım günü gelip gelmediklerinin tespit edildiği yani çocukların fişlemeye tabii tutulduğu belirtilmekte ve gelmeme mazeretlerinin olmaması durumunda disiplin işlemi yapılacağı belirtilmektedir. Disiplin işleminin yapılacağı maddeler de metinde verilmiştir.

Kemalizmin ayin törenini baskıyla yapmak uğruna böyle bir işgüzarlığa soyunan okul idaresinin, veliyi ve öğrenciyi tehdit ederek vermiş olduğu disiplin maddelerinin suçlama ile uzaktan yakından ilgisi olmaması ise idarenin mevzuatı da bilmediğini göstermektedir. Belirtilen maddelerde "Okula geldiği hâlde özürsüz eğitim ve öğretim faaliyetlerine, törenlere, sosyal etkinliklere ve okul pansiyonlarında etüde katılmamak, geç katılmak veya bunlardan erken ayrılmak" ibaresi geçmektedir. Tehdit edilen öğrenciler okula gitmedikleri için bu madde ile suçlamaları gülünç olmuştur.

Bu tutarsızlığı bir kenara bırakarak, eğitim almak için gitmiş oldukları okullarında, dini değerlerine aykırı olduğu gerekçesi ile resmi törenlere katılmamayı seçmeleri en doğal haklarıdır. Bakanlığın bu tarz tutarsız ve ceberrut uygulamalara tepki gösterip göstermeyeceği merakla takip edilmektedir.

Resmi yazı ile hesap soruldu

Okul yönetimi tarafından, törene katılmayan öğrenciye gönderilen dilekçede, öğrencinin yoklama listesinde törene katılmadığının tespit edildiği bildirilirken, “Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği disiplin bölümünün 164. Maddesi 1 f ve 24 bendi gereği kınama cezası gerektiren davranış işlenmiş bulunmaktadır. Kınama cezası alan öğrenci, yönetmelik gereği takdir ve teşekkür belgesi alamamaktadır. Törene neden katılmadığınızı belgeleri ile birlikte açıklayınız?” ifadeleri yer aldı.

Birçok velinin şikayetine neden olan ceza tebliğlerine bir örnek:

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2019 GYS, Vaizlik ve Murakıplık Giriş Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?Önceki Haber

2019 GYS, Vaizlik ve Murakıplık Giriş Sı...

Bakü Haydar Mescidi’nin az bilinen özelliğiSonraki Haber

Bakü Haydar Mescidi’nin az bilinen özell...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!