Başkan Erbaş, Bakü'de şehitlikleri ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Erbaş, Bakü'de şehitlikleri ziyaret etti
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bakü'deki şehitlikleri ziyaret ederek şehitler için dua etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Dünya Dini Liderleri 2. Bakü Zirvesi ve Mevlid-i Nebi Haftası programına katılmak üzere gittiği Azerbaycan’da, Bakü'deki şehitlikleri ziyaret etti.

20 Ocak şehitlerinin yer aldığı Bakü Şehitler Hiyabanı'nı ve Bakü Türk Şehitliği'ni ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, anıt defterini imzaladı.

Başkan Erbaş, anıt defterine şunları yazdı:

“Azerbaycan’ın kurtuluşu için savaşırken şehit olan dedelerimizin manevi huzurunda dua etmek için buradayız. Onların diri olduğuna ve bizim kendilerini ziyaretimizin farkında olduklarına inanarak dualarımızı yapıyoruz. Cenab-ı Hak, milletimizi ve Azerbaycan halkını her türlü düşman işgalinden ve hainlerin ihanetinden muhafaza eylesin inşallah. Dedelerimizin, buradaki şehitlerimizin ruhları şad olsun. Biz torunlarına da şehitlik ve gazilik gibi yüce rütbelerin anlamını idrak ederek yaşamayı nasip etsin inşallah.”

Ziyarette şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, ardından Başkan Erbaş dua etti.

Başkan Erbaş, duasında şu niyazda bulundu:

“Azerbaycan devletinin kurtuluşu için mücadele etmiş ve şehit olmuş şehitlerimizin kabirlerini cennet bahçelerinden bir bahçe eyle Allah’ım. Onlara layık torun olarak yaşamayı bizlere nasip eyle Allah’ım. Azerbaycan devletimizi, Türkiyemizi ve bütün İslam alemini her türlü düşman işgalinden muhafaza eyle Allah’ım. Kardeşliğimize göz dikmiş olan hainlere fırsat verme. Aramızdaki birliği, beraberliği daim eyle Allah’ım. Bunu bozmak isteyen düşmanların hile ve desiselerini kendi başlarına makus eyle Allah’ım.

Din, iman,  vatan, millet için şehit olan Bedir’den günümüze tüm şehitlerimizin ruhlarını şad eyle Allah’ım. Ülkemizin içinde ve dışında terör örgütleriyle mücadele eden şanlı ordumuza ve güvenlik güçlerimize yardım eyle Allah’ım.”

Başkan Erbaş, daha sonra Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği’ni de ziyaret etti.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Erbaş, dünyaya seslendiÖnceki Haber

Başkan Erbaş, dünyaya seslendi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Bakü Haydar Camii’nde hutbe irad ettiSonraki Haber

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Bakü Hayda...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!