Diyanet İşleri Başkanlığı Kürtçe radyo kuruyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanlığı Kürtçe radyo kurmak için harekete geçerken, bölgeye atanacak personele Şafi mezhebinin anlatılması uygulaması da başlatılacak.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Güneydoğu’da Kürtçe yayın yapanradyo kurmak üzere harekete geçtiği belirtildi. Diyanet’in bölgede atacağı adımlar arasında personele Şafi mezhebinin anlatılmasının da yer aldığı aktarıldı. Ayrıca Kürtçe yayın yapan radyo ve isminin “İmam-ı Şafii Dini Yüksek İhtisas Merkezi” olan bir Şafii merkezinin kurulacağı öğrenildi.

Karar’dan Erol Metin’in haberine göre, “Kürt vatandaşların daha verimli dini hizmet alabilmeleri için” belirlenen yol haritası çerçevesinde bölgede görevli Diyanet personeli, hizmet içi eğitimden geçirildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr.Mehmet Görmez’in de katıldığı eğitimlerde, imamların “halkla daha yakın diyalog içerisinde olmasının önemi”ne dikkat çekildi.

Bunun yanı sıra Diyanet, bölge halkına dönük projelerde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’yla da ortak çalışma yürütecek. Diyanet ayrıca bölgeye hitap eden bir radyo kanalı kurmayı hedefliyor. Kürtçe yayın yapacak olan bu radyo kanalında Selahaddin Eyyubi, Melâye Cizîrê,Ahmed-i Hani ve Bediüzzaman Said Nursi gibi Kürt dini adamların hayatına da yer verilecek.

‘KÜRT ALİMLERDEN İSTİFADE’

Diyanet’in atacağı adımlar kapsamında, halihazırda 7 ilde bulunan Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinin 8’incisinin Diyarbakır’da kurulması yönündeki çalışmaların hızlandırılması kararlaştırıldı. Merkezin isminin “İmam-ı Şafii Dini Yüksek İhtisas Merkezi” olması düşünülüyor. Bu ihtisas merkezinde Şafii bölümü oluşturularak, “Diyanet personelinin Şafii mezhebini daha iyi anlamaları” sağlanacak. Şafii bölümündeki çalışmalar ve eğitimler konusunda bölgedeki “Kürt alimlerden de istifade edileceği” belirtiliyor. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
33. İl Müftüleri İstişare ToplantısıÖnceki Haber

33. İl Müftüleri İstişare Toplantısı

Hükümetin dolar tahmini, Dibi gördük artık çıkarızSonraki Haber

Hükümetin dolar tahmini, Dibi gördük art...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!