Eskişehir 62 Hafızyla Taçlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eskişehir 62 Hafızyla Taçlandı
Eskişehir İli Odunpazarı Müftülüğü'nün bağlı Gökmeydan Kız Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 38 kız öğrenci ve Ziyapaşa Hafızlık Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 24 öğrenci için hafızlık merasimi yapıldı.

Eskişehir İli Odunpazarı Müftülüğü'nün bağlı Gökmeydan Kız Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 38 kız öğrenci için hafızlık merasimi yapıldı.

Hafızlık icazet merasimine Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Belgin KONARILI, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Ülfet GÖRGÜLÜ, İl Müftümüz Bekir GEREK, İl Müftü Yardımcıları, Dilaver ŞAHİN, Ziya ALBAYRAK, Şerife Hanım ALTUNER, Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan ÇAKIR, Bozüyük İlçe Müftüsü Selami BAĞCI, Hafizlerin anneleri ve çok sayıda kadın katıldı.

16 Ekim 2017 Pazartesi günü Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen merasim Ziyapaşa Erkek Kur'an kursu öğrencilerinden Hafız Halil İbrahim BAYSAN’ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti gönülleri titretti. Gökmeydan Kız Kuran Kursu yöneticisi Zübeyde DURAK’ın açış konuşması ile devam eden merasimde Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan ÇAKIR ise Teşekkür konuşması yaptı.

İl Müftümüz Bekir GEREK ise yaptığı konuşmada; “Çok değerli kıymetli hocalarım, değerli misafirler, sevgili öğrenciler, sevgili veliler. Bugün Eskişehir’ imizde anlamlı birgün daha yaşamaktayız. Bugün bir hafızlık cemiyetinde daha birlikteyiz. Öncelikle hafızlık cemiyetini tertip edenleri , öğrencilerimizi yetiştiren ailelerini , onları yetiştiren hocalarını kutluyorum.

Eğitim Merkezimizi hayata geçirdiğimizde,daha çok hafız yetiştirecek hocalarımız yetiştirecek Eskişehir’in hafızlık geleneğini ilelebet devam ettireceğiz. Bu vesile ile cemiyetimizin tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Başta İlçe Müftümüz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Merasimde tekbirler ve salavatlar eşliğinde sahneye çıkan 38 hâfız öğrenciye taçları takıldı. Daha sonra İl Müftülüğü tarafından Onur Belgesi, İlçe Müftülüğü tarafından da altın hediye edildi. Taç giyme merasiminden sonra hafizeler tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler söylendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Ülfet GÖRGÜLÜ’de böyle bir merasimde yer almaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Bu genç kızlarımızı tebrik ediyorum. Allah’tan kendilerine muvaffakiyetler diliyorum.” Dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Belgin KONARILI; Böyle bir merasimde bulunmak ile onur duyduğunu ifade ederek Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Hafızlık eğitimi hakkındaki projelerinden bahsetti.

Tıraşçı: Kur’an hayatımızın merkezinde olmalı

Eskişehir Odunpazarı İlçe Müftülüğüne bağlı Ziyapaşa Hafızlık Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 24 öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Hafızların Kur’an-ı Kerim tilaveti le başlayan merasim, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı’nın konuşmasıyla devam etti.

Tıraşçı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın tebrik ve selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, hafızlığın kolay bir iş olmadığına işaret ederek, “Öğrencilerimiz büyük bir cesaret göstermiş ve adeta yürüyen Kur’an olmuşlar, ailelerini onurlandırmış, hocalarını gururlandırmışlar, bizleri de sevindirmişlerdir.” dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Tıraşçı şöyle konuştu:

“Kur’an’la tanış olmak, dost olmak, Kur’an’ı okumak, dinlemek, zaman zaman hatim indirerek Allah’a olan bağlılığımızı göstermek, gerçekten bir Müslüman için büyük ahkâmlardandır. Öyle ki insanlığın kurtuluşu için Peygamber vasıtası ile gönderilen son ilahi kitaptır. Ne mutlu bize Müslümanız ve böylesi bir nimetin içerisindeyiz. Kur’an'a hürmet etmede, ezberlemede, okumada gösterdiğimiz gayreti, Kur’an'ın hükümlerine uyma noktasında da mutlaka göstermeliyiz. Kur’an, sadece hafızların zihinlerinde değil aramızda da böyle yaşamalı. Kur’an bizim hayatımızın merkezinde olmalı.

Hafız kelimesi hem Kur’an-ı Kerim’i hafızada muhafaza etmeyi hem de hayatın her safhasında Kur’an-ı Kerim’e göre amelde bulunmayı ifade eder. Cenab-ı Hakk, hafızlığını tamamlayan bu gençlerimizin dillerinden, zihinlerinden, gönüllerinden ve hayatlarının her anından Kur’an’ı eksik etmesin.”

İl Müftüsü Bekir Gerek ise “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir.” hadis-i şerifini hatırlatarak Eskişehir’de tarihi bir gün yaşandığını belirtti.

Konuşmaların ardından kısa sureleri tilavet eden hafızlara hafızlık belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Erbaş Kaymakam Adaylarıyla Biraraya GeldiÖnceki Haber

Başkan Erbaş Kaymakam Adaylarıyla Birara...

Bilecik'te 23 yıllık hasret bittiSonraki Haber

Bilecik'te 23 yıllık hasret bitti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!