Türkiye Cumhuriyeti’nin sigortası Diyanet’tir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Cumhuriyeti’nin sigortası Diyanet’tir
Eskişehir İl Müftülüğünce üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen “Gençlik Söyleşileri” devam ediyor.

Eskişehir İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen “Gençlik Söyleşileri”, yeni eğitim öğretim döneminde de devam ediyor.

Bu kapsamda İl Müftülüğü Gençlik Çalışmaları Merkezi’nde düzenlenen programda gençlerle bir araya gelen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, “Din Hizmetinin Dünü Bugünü ve Yarını Konulu” bir sunum yaptı.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin sigortasının Diyanet olduğunu” vurgulayan Yıldırım, “Bugün Diyanet olmasa Türkiye’de her grubun camisi olur, kursu olur, sonrası ise iç huzursuzluk olur. Dolayısıyla iyi ki Diyanetimiz var.” ifadelerini kullandı.

Dünyada en iyi dini eğitimin Diyanet eğitim merkezlerinde verildiğini belirten Dekan Yıldırım, gençlerden merdiven altı eğitimden sakınmalarını istedi.

“Günümüzde eğitimde samimiyetin kaybedildiğini ve gençlerin diplomaya, mesleğin gelirine odaklandığını” kaydeden Prof. Dr. Yıldırım gençlere iş hayatlarında, özellikle din hizmetinde görev alacak olanlara hasbîliği ve rızayı İlahi’yi kaybetmemeleri tavsiyesinde bulundu.

İkinci dönem umre seminerleri başladı

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile umre vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik düzenlenen seminerler sürüyor.

Bu kapsamda umrecilerle bir araya gelen İl Müftüsü Bekir Gerek, şöyle konuştu:

“Umre imar demektir. Umre ibadeti gönüllerimizi imar etme bakımından önemlidir. Aynı zamanda bize Peygamberimizin tavsiyesi, sünnet bir ibadettir. Bu ibadet sayesinde bir taraftan Kâbe’de rabbimize misafir, Medine’de Peygamber Efendimize komşu olma fırsatı bulmaktayız.  Diğer taraftan modern zamanların getirdiği meşguliyetten uzak bir şekilde, kendimizi tam ibadete verme fırsatı elde etmekteyiz. Bundan dolayı gönüllerimizi umre ile ahlakımızı Kur’an ile sevgimizi Peygamberimizin sevgisi ile buluşturalım.”

“Allah’ım ben umre yapmak istiyorum. Onu bana kolaylaştır ve benden kabul buyur.” duasına işaretle umre ibadetinin zor ve meşakkatli olduğuna dikkati çeken Gerek, bu zorluğu aşmada sabrın önemli olduğunu söyledi.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manevi Değerlerimizi Gençler YaşatacakÖnceki Haber

Manevi Değerlerimizi Gençler Yaşatacak

İki Görev Birden, Müftü Açık'a Ankara'daSonraki Haber

İki Görev Birden, Müftü Açık'a Ankara'da

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!