Ahmet Vanlıoğlu son yolculuğuna uğurlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ahmet Vanlıoğlu son yolculuğuna uğurlandı
Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören ve önceki gün evinde hayatını kaybeden emekli İstanbul Vaizi Ahmet Vanlıoğlu için Fatih Camii'nde ikindi vakti cenaze namazı kılındı

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören ve önceki gün 77 yaşında evinde hayatını kaybeden emekli İstanbul Vaizi Ahmet Vanlıoğlu’nun cenaze namazı, Fatih Camii’nde ikindi namazını müteakip kılındı.

Bir dönem İstanbul Müftü Vekilliği görevini de yürüten Vanlıoğlu'nun, oğlu Muhammet Masum Vanlıoğlu tarafından kıldırılan cenaze namazına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, Ahmet Vanlıoğlu'nun kürsüde, mihrapta, her şeyiyle örnek bir isim olduğunu söyledi.

Erdoğan, “Kürsüdeki hitabında o kavl-i leyyin, Vanlıoğlu hocamızda temerküz etmişti. Bu kadar güzel ifade tarzıyla da gönüllerimizi, gönülleri fethetmişti. Son demlerinde kendisini görme imkanım olamadığı için de çok üzgünüm” dedi.

Aynı camideki Melek Tiryaki'nin cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ahmet Vanlıoğlu ve Melek Tiryaki için cemaatten helallik istedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, kılınan cenaze namazları sonrası yaptığı konuşmada, Ahmet Vanlıoğlu’nun kendisinin de hocası olduğunu belirterek, “Ahmet Vanlıoğlu Hocamızı, bir talebesi olarak, uzun zamandan beri takip eden birisi olarak kürsülerin hatibi, mihrapların imamı, yıllarca okullarda, İmam Hatip okullarında öğretmenlik yapan, din-i mübin-i İslam'ı en güzel bir şekilde anlatmaya, takdim etmeye çalışan bir hocamız olarak tanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğrenciyken öğretmenleri tarafından kendilerine Vanlıoğlu’nun örnek gösterildiğini, kendisinin de İlahiyat fakültesinde hoca olduktan sonra hitabet derslerinde Vanlıoğlu’nu örnek gösterdiğini kaydeden Başkan Erbaş, şunları söyledi:

“Üç insan vardır ki, onlar ölse de amel defterleri kapanmaz. Sadaka-ı cariye sahibi insanlar, ilminden istifade edilen kimseler, alimler, bir de hayırlı evlat yetiştirmiş kimseler. Ben hocamızda bu üç unsurun da olduğunu düşünüyorum. Ömrünü sadaka-ı cariye için geçirdi. Yaptırdığı Kur'an kursları, camiler bunun şahidi. Yetiştirdiği talebeler, ilminden istifade eden binlerce insan var, hepsi onun şahidi ve kürsüleri emanet bıraktığı hocalardan birisi de işte hemen burada, yanımızda, onu yerine vaiz olarak yetiştirdi. İnşallah bundan sonra evladı Masum Hocamız ve onun gibi nice hocalarımız Ahmet Vanlıoğlu Hocamızı hepimiz örnek alacağız, milletimizi irşad etmeye çalışacağız inşallah.”

Vanlıoğlu’nun cenazesi, defnedilmek üzere Edirnekapı Mezarlığı’na götürüldü.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Diyanet


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ahmet Vanlıoğlu Hoca Hakk'a yürüdüÖnceki Haber

Ahmet Vanlıoğlu Hoca Hakk'a yürüdü

Uluslararası ilahiyat ve imam hatip programlarına başvurular başlıyorSonraki Haber

Uluslararası ilahiyat ve imam hatip prog...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!