Bizim imamlar yatmayı seçiyor…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bizim imamlar yatmayı seçiyor…
Kulis Haber Haber yayın yönetmeni ve köşe yazarı Caner Pesen köşesinde Diyanet Çalışanlarına hakaretler yağdırdı.

Caner Pesen'in Kulis Haber köşesindeki "Bizim imamlar yatmayı seçiyor…" yazısı;

Koronavirüs salgını sonrasında sadece bizim Ülkemize has bir takım paylaşım ve değerlendirmeleri, anlamsız, art niyetli, saçmalık ve cahillik olarak gördüğümü belirtmek isterim.
Türkiye’nin imam sayısını, cami sayısını, hocaları, diyanet çalışanlarını itam eden, bilim insanları ile kıyaslayan paylaşımlardan söz ediyorum.
Camilerin bakımından tutunda, hocaların Devlet Memuru sayılıp, ortalama memurdan çok daha fazla maaş alıyor olması, din hizmeti verene maaş bağlanması gibi meseleleri sağlıklı ortamda tartışabiliriz.
Ancak, bilim insanı, sağlıkçı, hekim ihtiyacının olduğu bir ortamda, ‘imam yetiştireceğimize, bilim insanı yetiştirseydik’ gibi söylemler cehalet kökenlidir.
Sanırsınız ki, bir insan istese imam olmak yerine hakim olabilirmiş, bu işler o kadar da basit!…
İmamların genel durumuna gelecek olursak, bir cami hocası,ya bedava lojman ister, yada cami etrafında ucuza ev kiralar, ki maaşı da bir öğretmenin normal maaşından yüksektir.
Öğretmen, 4 yıl eğitim alır, sonrasında eğitimden daha ağır şartlarda KPSS hazırlık ve atanma sıkıntısını yaşar, hasbelkader atandığında ise önce şark hizmeti, belli zorunlulukları vardır.
İmam ise daha kolay şartlarda yetişir ve ataması da daha kolaydır.
Öğretmenin sorumlulukları, ağır yükleri vardır, imam için ise işler daha kolaydır, hem ibadetini yerine getirir, 5 vakit ezan okur, namaz kaldırır, ramazan ayında biraz yoğundur O’nun dışında mesaisi yatmakla geçer.
Bir çok imamın zaten ek işleri vardır.
Korana günlerinde ise zaten namaz kıldırmakta yok.
Neden öğretmenlerle imamları kıyasladık, bugün okullar ve camiler kapalı iken, Valilikler, öğretmenler ve imamları ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım çalışmasına katılmaya davet ediyor.
Yardım çağrısına bir çok öğretmen gönüllü katılım gösterirken, imamlardan hiç ses çıkmıyor.
Gebze, Darıca ve Çayırova’da Emniyet ile Jandarma emrinde çalışmak için 120 öğretmen görev aldı, imamlardan ses yok.
Yine Dilovası’nda 8 Öğretmen, yine imam yok.
Kocaeli genelinde ise 250 Öğretmen, 30 Müftülük çalışanı görev aldı.
Helal ile haramı en iyi bilmesi gereken, mahallesinde, ihtiyaç sahibi, yardıma muhtaç yaşlıları en iyi bilmesi gereken imamların bu süreçte görevden kaçması anlaşılır ve kabul edilir değil.
Valilik, bugün evlerinde olsa da eğitimlerin aksamaması için sürekli aktif olan öğretmenler yerine imamları zorunlu olarak görevlendirmeli.
İmamlar gönüllü ve isteyerek çalışırlarsa zaten mahalleler de ki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak daha kolay olur ve yardımlar daha hızlı ve doğru adreslere ulaşır.
İmamlar bunu önce Allah rızası için, olmadı normal zamanlarda sürekli karşılaştıkları, bildikleri ihtiyaç sahiplerine, doğru kişilere yardım ulaşması için olmadı, Devlet zoruyla yapmalı…

 

Dini haberler Yorum: 

"Her Horoz Kendi çöplüğünde Öter" demiş atalarımız.  Caner Pesen'de kendi çöplüğünden başka yerleri tanımıyor, dünyayıda sadece yaşadığı ilçe Darıca'dan ibaret sanıyor sanırım. Kulis haber gazetesinin genel yayın müdürü ama başka haberlerden, haber sitlerinden haberi de yok herhalde. Dünyasını sadece Kulis Haber üzerine kurmuş. Diye düşünmekten kendimizi alamadık. Neden mi?

  1. Hocaların aldığı maaş fazlaymış, aldığı maaş bir öğretmenin normal maaşından yüksekmiş.
  2. Bizim İmamlar hep yatmayı seçiyorlarmış?
  3. Mesaisi yatmakla geçermiş.
  4. İmamların bu süreçte görevden kaçması anlaşılır ve kabul edilir değilmiş.

Biz yazı içeriğinden sadece 4 madde aldık. Caner Pesen’in ne kadar dünyadan bir haber yaşadığı göstermek için.

Önce şunu belirtelim ki! Bir imam’ın maaşı öğretmenin aldığı maaşdan yaklaşık 2.000-2.500 tl daha az. (Öğretmenin ek-ders hesabıyla beraber) Yani imamlar öğretmenden fazla maaş almıyor, daha düşük alıyor. Htta aradaki fark neredeyse bir asgari ücret kadar.

Diğer konulara gelince Darıca’da Kaymakamlık vefa destek gruplarında imamlara görev verilmemi olabilir. İzmir’de, İstanbul’da, Van’da, Niğde’de, Giresun’da, Muş’da,Osmaniye’de ve daha birçok şehirde Kaymakamlık Vefa destek gruplarında İmamlar var öğretmenler yok.

İmamların bu süreçte sahada olduklarına birkaç da örnek verelim:

Neymiş İmamlar yatmıyor. İlk günden bu yana sahada. En riskli alanlarda hizmet veriyor. Senin gibi Koltuğuna oturup dünyayı sadece darıcadan ibaret zannetmiyor. Biraz gözleri aç Zan'da bulunma. Zan günahtır. Bizden hatırlatmsı...

Hücüret Süresi 12. ayet'le biz yazımızı noktalayalım:"

Ey iman edenler! Zannın birçoğundan sakının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurlarını ve mahremiyetlerini araştırmayın. Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölü kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz! Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah tövbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir."

 

Yazırın Sayfa Linki: https://www.kulishaber.com.tr/yazarlar/caner-pesen/bizim-imamlar-yatmayi-seciyor/1105/

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dua İbadetin ÖzüdürÖnceki Haber

Dua İbadetin Özüdür

Mehmet Görmez’den koronavirüs ve Ramazan ayına ilişkin çarpıcı sözlerSonraki Haber

Mehmet Görmez’den koronavirüs ve Ramazan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!